BlackM4mba Opublikowano 6 Września 2021 Opublikowano 6 Września 2021 (edytowane) Witam, Czy ktoś wymieniał matę grzewczą oparcia fotela kierowcy w a4 b9? Dzisiaj przemierzyłem swoją i wygląda na to, że czeka mnie wymiana. W obd11 też jest błąd i oczywiście w zimę plecy nie grzały... Sama mata jest przyklejona do gąbki, z dostępem nie ma problemu, całość jest dobrze przemyślana, pytanie czy można nową przykleić na tą starą? Edytowane 6 Września 2021 przez BlackM4mba
rossgt Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 U mnie ten sam problem występuje. Będę śledził wątek
BlackM4mba Opublikowano 8 Września 2021 Autor Opublikowano 8 Września 2021 Na tę chwilę zamówiłem matę w ASO.
rossgt Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 1 godzinę temu, BlackM4mba napisał: Na tę chwilę zamówiłem matę w ASO. Jaki koszt? Będziesz kleił na starą matę?
BlackM4mba Opublikowano 8 Września 2021 Autor Opublikowano 8 Września 2021 680 zł. Zamierzam kleić na starą matę, ale jak wyjdzie to się jeszcze okaże. Nie chciałbym uszkodzić gąbki przy ewentualnym odklejaniu. Może wycenię jeszcze nową gąbkę oparcia, żeby wstawić całkiem nową. Jak już robić to porządnie
Langista Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 Jest użytkownik na forum, który robi takie maty o połowę taniej a działają dużo lepiej..
BlackM4mba Opublikowano 8 Września 2021 Autor Opublikowano 8 Września 2021 Tak, wiem. Na tę chwilę nie posiada on jednak wzoru do a4 b9
PrzeLis30 Opublikowano 12 Września 2021 Opublikowano 12 Września 2021 W dniu 8.09.2021 o 13:56, BlackM4mba napisał: Tak, wiem. Na tę chwilę nie posiada on jednak wzoru do a4 b9 Nie rozważałeś kupna innego fotela? U mnie to samo plecy nie grzeja?
BlackM4mba Opublikowano 12 Września 2021 Autor Opublikowano 12 Września 2021 2 godziny temu, PrzeLis30 napisał: Nie rozważałeś kupna innego fotela? U mnie to samo plecy nie grzeja? Nie, wymienię tylko matę. Jestem w kontakcie z kolegą @black_edition, który robi maty, prześlę mu szablon oryginału, będzie dla potomnych. Myślę że kolega wtedy zaoferuje dla reszty i pomoże kilku osobom.
PrzeLis30 Opublikowano 13 Września 2021 Opublikowano 13 Września 2021 9 godzin temu, BlackM4mba napisał: Nie, wymienię tylko matę. Jestem w kontakcie z kolegą @black_edition, który robi maty, prześlę mu szablon oryginału, będzie dla potomnych. Myślę że kolega wtedy zaoferuje dla reszty i pomoże kilku osobom. To dawaj znać. Dużo rozbierania fotela? U mnie tylko oparcie nie działa
BlackM4mba Opublikowano 13 Września 2021 Autor Opublikowano 13 Września 2021 Wg. mnie nie ma dużo roboty, nawet nie trzeba wyciągać fotela, ustawisz maksymalnie do góry, a później wg. potrzeby manewrujesz oparciem, jedyna trudność, to jak zaczniesz podnosić od dołu do góry tapicerkę na oparciu, to w pewnym momencie musisz odczepić takie druciki, a po wszystkim dobrze je zaciągnąć. Na razie się za to nie zabieram, mam nadzieję, że znajdę chwilę w niedługim czasie.
BlackM4mba Opublikowano 18 Września 2021 Autor Opublikowano 18 Września 2021 Szablon już dotarł do kolegi @black_edition więc myślę że możecie się już do niego odezwać
PrzeLis30 Opublikowano 19 Września 2021 Opublikowano 19 Września 2021 W dniu 18.09.2021 o 19:40, BlackM4mba napisał: Szablon już dotarł do kolegi @black_edition więc myślę że możecie się już do niego odezwać Masz jakieś foty z rozbierania oparcia? Trza pruć? Czy schodzi jakis w miare
BlackM4mba Opublikowano 21 Września 2021 Autor Opublikowano 21 Września 2021 (edytowane) Odpowiedź masz dwa posty wyżej... Edytowane 26 Września 2021 przez BlackM4mba
BlackM4mba Opublikowano 26 Września 2021 Autor Opublikowano 26 Września 2021 (edytowane) Wczoraj udało mi się w końcu wymienić matę grzewczą na oparciu. Pierwszy raz w życiu rozbierałem fotel i uważam, że trochę wprawy trzeba mieć. Wrzucam kilka zdjęć. Edytowane 10 Stycznia 2022 przez BlackM4mba 1
black_edition Opublikowano 26 Września 2021 Opublikowano 26 Września 2021 Będę robić maty grzewcze do oparcia tego, którego potrzebujecie . Dzięki uprzejmości kolegi @BlackM4mba , który wysłał szablon. Proszę zgłaszać się kto chętny , a najlepiej wysyłać zamówienia na SMS na nr telefonu 723706420.
black_edition Opublikowano 8 Listopada 2021 Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Przesyłam zdjęcie maty grzewczej. Okazuje się , że oparcia padają z tego względu , że kształt , który posiada ten fotel narzuca żeby użyć danego drutu grzewczego. Dałem drutu grzewczego dodatkowo po bokach na górze . Chociaż nie wiem czy tam barki dotykają w czasie jazdy. Edytowane 8 Listopada 2021 przez black_edition 1
msszwedzik16 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 W dniu 26.09.2021 o 08:48, BlackM4mba napisał: Wczoraj udało mi się w końcu wymienić matę grzewczą na oparciu. Pierwszy raz w życiu rozbierałem fotel i uważam, że trochę wprawy trzeba mieć. Wrzucam kilka zdjęć. Mam problem nie grzeje mi samo oparcie. Mógłbym prosić o aktualizacje zdjęć z rozbiórki?
BlackM4mba Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 20 godzin temu, msszwedzik16 napisał: Mam problem nie grzeje mi samo oparcie. Mógłbym prosić o aktualizacje zdjęć z rozbiórki? Gotowe 1
msszwedzik16 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Opublikowano 22 Grudnia 2023 W dniu 26.09.2021 o 08:48, BlackM4mba napisał(a): Wczoraj udało mi się w końcu wymienić matę grzewczą na oparciu. Pierwszy raz w życiu rozbierałem fotel i uważam, że trochę wprawy trzeba mieć. Wrzucam kilka zdjęć. Witaj ponownie. Minęło już sporo czasu od wymiany. Działa nadal podgrzewanie? Ja w swojej wymieniłem fotele miałem skórę i nie działało podgrzewanie pleców. Teraz mam fotele alcantara z 2019 roku. Auto mam z 16r. Minął rok i przestało działać grzanie pleców. Teraz pytanie bo słyszałem ze w 16 rocznikach się to psuło później niby poprawili. Fotele nowe mam z 19 roku i sie zepsuło. Może to kwestia sterownika, który steruje grzaniem foteli może tam poprawiali jakieś parametry grzania a nie same maty. Fotele kupiłem po znikomym przebiegu rok temu i długo nie podgrzały…
Rekomendowane odpowiedzi