Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie radio do A4B6 sedan w cenie do 350 zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie posiadam w moim A4B6 sedanie radio Concert CD ale chciałbym jakieś radio które da lepszą jakość dźwięku od tego Concerta CD ale przede wszystkim takie które będzie miało możliwość odtwarzania muzyki z telefonu przez Bluetooth oraz przez kabel AUX. Wejście USB na pendrive nie jest konieczne, w zasadzie jest mi obojętne czy będzie czy nie, bo z tego wejścia korzystał nie będę. Ważne oczywiście jest żeby radio dało się bez problemu podpiąć do mojego auta i żeby było kompatybilne z moim autem. Żeby nie było problemów typu że któryś głośnik nie gra albo że subwoofer nie gra i tym podobne. Nie chciałbym dawać za nie więcej niż 350 zł i mniej więcej za tyle bym chciał je kupić. 

Opublikowano

Kolego polecę Ci zmieniarkę cyfrową np. Wefa 606, kosztuje niecałe 300 ale masz wszystko czego Ci potrzeba :) Miałem i jakościowo kozak a również mam Concert 2 w B6 ale avant z 10. głośnikami + subwoofer Q5 w kole zapasowym. Wygoda i prostota w jednym, jednocześnie nie kombinujesz nic z kostkami. Jedyne co to zaopatrz się w przejściówkę miniso.

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem ze zmieniarką i miałem problemy z nimi, jedna wyłączała się w losowych momentach a druga szumiała tylko cały czas więc wolałbym już z tym nie kombinować. A druga sprawa jest taka że mam zepsuty potencjometr i bardzo wkurza mnie sterowanie głośnością radia. Dlatego właśnie chciałbym zaopatrzyć się w nowe radio.

Opublikowano

To może cały moduł bt z modulatorem zmieniarki od @pila24? W tedy słuchasz z telefonu przez bt. Ja żadnych szumów nie mam.

Opublikowano
  • Autor

Brałem właśnie dwa moduły od pila24 i działo się z nimi to co napisałem. Może to wina radia dlatego chcę je zmienić. Poza tym już bardzo mnie irytuje zepsuty potencjometr.

Edytowane przez Arsanit

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał:

To może cały moduł bt z modulatorem zmieniarki od @pila24? W tedy słuchasz z telefonu przez bt. Ja żadnych szumów nie mam.

Możliwe iż niektóre moduły wefa mają problemy z niektórymi konfiguracjami. Ogólnie to chińszczyzna więc losowość występuje.

34 minuty temu, Arsanit napisał:

Brałem właśnie dwa moduły od pila24 i działo się z nimi to co napisałem. Może to wina radia dlatego chcę je zmienić. Poza tym już bardzo mnie irytuje zepsuty potencjometr.

Nie wiem czy znajdziesz coś w cenie 350 zł by grało lepiej niż ori concert 2. Radia innych producentów zazwyczaj mają problemy z wykorzystaniem ori wzmacniacza antenowego przez co kiepsko fale ściągają. Poza tym brak informacji na fisie odnośnie słuchanego utworu/stacji FM. 

Możesz zainwestować te 350 zł i zrobić konwersję na 2 din i wsadzić radio concert 2 plus z b7,ono gra naprawdę fajnie i wygląda ok.

Opublikowano

Podsumowując, w tych pieniądzach lepiej kręcić się w oryginalnych radiach z Audi :)

Opublikowano
4 godziny temu, Arsanit napisał:

Próbowałem ze zmieniarką i miałem problemy z nimi, jedna wyłączała się w losowych momentach a druga szumiała tylko cały czas więc wolałbym już z tym nie kombinować. A druga sprawa jest taka że mam zepsuty potencjometr i bardzo wkurza mnie sterowanie głośnością radia. Dlatego właśnie chciałbym zaopatrzyć się w nowe radio.

Mam zmieniarkę cyfrową podpiętą pod "concerta" czy jak to zwą,z usb, czy z karty nie ma problemów. Potencjometr wymieniałem kilka lat temu, do kupienia za parę złotych, wymiana to 30 min roboty.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, pila24 napisał:

Możliwe iż niektóre moduły wefa mają problemy z niektórymi konfiguracjami. Ogólnie to chińszczyzna więc losowość występuje.

Nie wiem czy znajdziesz coś w cenie 350 zł by grało lepiej niż ori concert 2. Radia innych producentów zazwyczaj mają problemy z wykorzystaniem ori wzmacniacza antenowego przez co kiepsko fale ściągają. Poza tym brak informacji na fisie odnośnie słuchanego utworu/stacji FM. 

Możesz zainwestować te 350 zł i zrobić konwersję na 2 din i wsadzić radio concert 2 plus z b7,ono gra naprawdę fajnie i wygląda ok.

Radia w ogóle nie słucham, tylko muzyka z telefonu przez bluetooth bądź AUX

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Arsanit napisał:

Radia w ogóle nie słucham, tylko muzyka z telefonu przez bluetooth bądź AUX, a brak informacji o utworze na FISie to też nie problem.

Edytowane przez Arsanit

Opublikowano
3 godziny temu, Arsanit napisał:

Radia w ogóle nie słucham, tylko muzyka z telefonu przez bluetooth bądź AUX, a brak informacji o utworze na FISie to też nie problem.

Do concert 2 plus można dołączyć tani moduł bt aux,który ma taką samą jakość jak zmieniarka wefa ale działa stabilnie i bez żadnych awarii.

Opublikowano

Ja mam Concert 2, do tego zmieniarka Wefa na USB i AUX i wszystko działa jak należy.

Opublikowano
29 minut temu, pila24 napisał:

Do concert 2 plus można dołączyć tani moduł bt aux,który ma taką samą jakość jak zmieniarka wefa ale działa stabilnie i bez żadnych awarii.

Miałem wefe 606 i była sztos, teraz wefa 603 chyba z bt samym i jakość gorsza 

Opublikowano
  • Autor

Szybkie pytanie, czy radio Alpine UTE-200BT bez problemu podejdzie do mojego A4B6?

Opublikowano
1 godzinę temu, Arsanit napisał:

Szybkie pytanie, czy radio Alpine UTE-200BT bez problemu podejdzie do mojego A4B6?

Każde uniwersalne radio podejdzie,jak będziesz montował to pamiętaj by fabrycznej instalacji radia nie ruszać. Wszystkie zmiany robisz w adapterze dołączonym do radia.

Opublikowano
  • Autor

No więc kupiłem radio Alpine UTE-200BT i nie grają w ogóle głośniki tylnie ani subwoofer. Co musze teraz dokupić żeby działały głośniki tylnie i subwoofer? Bo poczytałem na internecie i jedni piszą że wystarczy przejściówka, a inni że potrzebny jest moduł. Potrzebne jest aż takie coś https://allegro.pl/oferta/ramka-radio-modul-tylne-glosniki-audi-a4-b6-b7-09-9957551593 czy wystarczy coś tańszego albo zwykła przejściówka? Bo czytałem że przy tańszych modułach niż ten do którego dałem link cicho grają tylnie głośniki i subwoofer i tańsze moduły wprowadzają szumy i zakłócenia, a nie ukrywam że zależy mi na tym żeby dźwięk był czysty i bez zakłóceń. Co najlepiej kupić aby dźwięk był możliwie jak najlepszy?

Opublikowano

Nie gra tył bo oryginalnie tył zasilany jest przez wzmacniacz, do którego zasilania prawdopodobnie z nowej kostki nie masz. Zwracałeś w ogóle uwagę na to jak są ustawione wejścia w nowym radiu?

Opublikowano
  • Autor

Znaczy ja wiem dlaczego tył i subwoofer nie gra, bo kostki 20-pinowej odpowiedzialnej za tylne głośniki i subwoofer nie mam jak podłączyć do radia i dlatego potrzebuje przejściówki albo modułu. Tylko nie wiem co dokładnie kupić i dlatego pytam.

Opublikowano

Z jakiej aukcji radio kupiłeś? Zazwyczaj sprzedawcy zapewniają już przejściówki.

Opublikowano
  • Autor

Z Media Markt