Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bardzo jasne pozycyjne z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki nr. ma Twój MCE?

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Muskel1 napisał:

Jaki nr. ma Twój MCE?

20211105_185639.jpg

Opublikowano

Hak masz ORI?

Bixenon z przodu i do jazdy dziennej masz?

Opublikowano

Masz Bixenon i nie masz czujnika światła i deszczu?

Lampy przednie oryginalnie siedziały czy dokładane?

Co z tym problemem? Zawsze był czy nagle się pojawił?

Opublikowano

@bkwiatek w MCE w adaptacjach ustaw kanały:

02 - 16%

03 - 17%

04 - 18%

Mam tak u siebie. Odnośnie kodowania to odpowiedz mi i koledze @Muskel1co masz z wyposażenia, napiszę Ci jak ma być zakodowane.

Opublikowano
22 minuty temu, Muskel1 napisał:

Masz Bixenon i nie masz czujnika światła i deszczu?

Czujnik światła jest z lusterkiem fotochrom, a z tego co kojarzę to nie było ono z automatu z bixenonem, a czujnik deszczu to pewnie jest level wyżej.

26 minut temu, pelonek1 napisał:

Bixenon z przodu i do jazdy dziennej masz?

DRL był w pakiecie z bixenonen.

Opublikowano
  • Autor

Hak firmy Westfall, zakładam, że jest fabryczny, ja go w każdym razie nie zakładałem. 

Światła DRL i bixenony ze spryskami i samopoziomowaniem, również wszystko wygląda na oryginał, z modułem xenonow mogę się normalnie łączyć przez vcds.

Nie mam czujnika deszczu ani świateł.

Co do tego od kiedy jest ta usterka to ciężko mi dokładnie powiedzieć, w każdym razie nikt wcześniej (mam samochód trochę ponad rok) nie migał mi światłami, że go oslepiam. Raz wyciągałem lampy bo parowały i chciałem to poprawić, nie wiem czy to może mieć jakiś związek, osobiście nie sądzę. 

Opublikowano

@bkwiatekkodowanie masz ok. Zrób adaptacje tak jak Ci pisałem i zobacz jeszcze raz. Jak nic nie pomoże to może zmień kodowanie na 10021 bo może hak masz nie ORI i tu coś się gryzie. Też mam Westfalię i nie mam jej zakodowanej w MCE. Nie ciągałem jeszcze przyczepy i być może trzeba będzie przekodować bo na teraz nie wiem czy światła z tyłu świecą po podpięciu przyczepy tak jak powinny czy nie.

Opublikowano
  • Autor

@pelonek1wydaje mi się, że nie miałem właśnie zakodowanego haka ale z uwagi na czujniki parkowania aktywowałem go żeby prawidłowo działały. Jak będę miał możliwość to zmienię kodowanie i wyrzucę go

Opublikowano
1 minutę temu, bkwiatek napisał:

@pelonek1wydaje mi się, że nie miałem właśnie zakodowanego haka ale z uwagi na czujniki parkowania aktywowałem go żeby prawidłowo działały. Jak będę miał możliwość to zmienię kodowanie i wyrzucę go

Sprawdź najpierw te adaptacje, może tam jest źle.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję @pelonek1 @george @Muskel1za pomoc i wszelkie wskazówki, po zmianie kodowania na kanałach 02, 03, 04 światła świecą ciemniej ? Upewnię się jednak dopiero wieczorem. Zacząłem sprawdzać który kanał w takim razie jest odpowiedzialny za jasność tylnych pozycyjnych, 04 zmieniłem na wartość 40, reszta tak jak podał @pelonek1 i pozycyjne znowu jasne. Potem zmieniłem tylko kanał 03- pozycyjne zaś mocno dają, niestety nie zmieniłem wartości na kanale 02 bo padł mi laptop. Dziękuję bardzo jeszcze raz ?

Opublikowano

@bkwiatek adaptacje zrób wszystkie tak jak u mnie i powinno być ok (jeśli oczywiście wszystkie żarówki masz takie jak powinny być). W moim przypadku wszystko świeci tak jak powinno.