JeJu Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 Witam, potrzebuje podpowiedzi odnośnie układu hamulcowego auto: A4 B8 2.0TDi CAGB 2008r. oznaczenie z wlepki: 1LT 1) płyn hamulcowy ATE SL6 nada się? 2) potrzebuję nr zestawu naprawczego albo namiary na komplet. tłoczek, gumki itp. bo zauwazyłem że moja osłonka tłoczka sie rozwulkanizowała - zmierzyłem tarcze wychodzi mi średnica 312mm (wg. google: 314mm) 3) Zdjęcia zacisku (niestety mądry zrobiłem tylko takie, po południu wrzuce lepsze ):
dlugiacm Opublikowano 28 Listopada 2021 Opublikowano 28 Listopada 2021 (edytowane) przy okazji napisz jaki masz sposób na założenie gumowej osłony tłoczka na rant zacisku, w srodku tej gumki jest oring chyba metalowy, powoduje to mocne spasowanie gumki z rantem, ostatnio rąk mi zabrakło zeby to nałożyć, dobrze ze była druga osoba. Edytowane 28 Listopada 2021 przez dlugiacm
A4B9 Opublikowano 8 Marca 2023 Opublikowano 8 Marca 2023 (edytowane) W dniu 28.11.2021 o 11:27, dlugiacm napisał(a): przy okazji napisz jaki masz sposób na założenie gumowej osłony tłoczka na rant zacisku, w srodku tej gumki jest oring chyba metalowy, powoduje to mocne spasowanie gumki z rantem, ostatnio rąk mi zabrakło zeby to nałożyć, dobrze ze była druga osoba. Mam ten sam problem z założeniem, jest na to jakiś sposób ? Edytowane 8 Marca 2023 przez fafiks 1
tabing Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 (edytowane) u mnie po wymianie gumowowej osłony tłoczka, gumka nachodzi na rant zacisku bez problemu ale trzyma się mocno, w zasadzie lekkim ruchem mozna ją zdjąc (tłoczek w trakcie pracy wypchnie ja z rantu). Przy demontazu rozpoznałem ze przez tę nieszczelność w osłonie, skorodował mi tłoczek, a stara osłona gumowa trzymała się dość mocno zacisku Co zrobić z tej sytuacji? Skleić oslonę z zaciskiem? Jakim klejem najlepiej? Edytowane 26 Maja 2023 przez tabing
dlugiacm Opublikowano 8 Czerwca 2023 Opublikowano 8 Czerwca 2023 W dniu 26.05.2023 o 11:32, tabing napisał(a): u mnie po wymianie gumowowej osłony tłoczka, gumka nachodzi na rant zacisku bez problemu ale trzyma się mocno, w zasadzie lekkim ruchem mozna ją zdjąc (tłoczek w trakcie pracy wypchnie ja z rantu). Przy demontazu rozpoznałem ze przez tę nieszczelność w osłonie, skorodował mi tłoczek, a stara osłona gumowa trzymała się dość mocno zacisku Co zrobić z tej sytuacji? Skleić oslonę z zaciskiem? Jakim klejem najlepiej? jezuuu nic nie klej, gumowa oslona trzyma mocno a czy wypada z zacisku ? skorodowany tloczek jest do wymiany, wtedy gumę też
Rekomendowane odpowiedzi