Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3.0 tdi 301 hp/ 664 nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dzisiaj robiłem ponownie chip, wydmuchał mi 301 koni i 664 niuta, w serii 204 km i 450 niuta, zastanawia mnie skąd taki przyrost skoro na forach ludzie piszą ,że więcej jak 270 nie da się wykrzesać z tego silnika, czy może chodziło im o bezpieczną granicę chipu ? Jakie skutki może nieść za sobą taki chip ?

Opublikowano

A czemu pytasz po fakcie nas, a nie tunera? Może jakieś logi żeby ktoś potwierdził albo zaprzeczył wynikowi. Udaj się na inną hamownie to będziesz mieć drugi wynik :D

Program z założenia powinien być zrobiony z głową, a nie na bicie rekordów. 

Opublikowano

Może zwyczajnie masz przekłamanie jakich dzisiaj wiele u tunerów, jedź na drugą hamownie, przedtem zważ samochód, bo manipulacja wagą daje efekty w wyniku. Skoro auto seryjne, to wynik z 3 z przodu jest nierealny z tym silnikiem, chyba że nie znasz przeszłosci tego auta i moze siedzi coś ponad fabrykę(wieksze turbo np.)

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Kowi87 napisał:

Może zwyczajnie masz przekłamanie jakich dzisiaj wiele u tunerów, jedź na drugą hamownie, przedtem zważ samochód, bo manipulacja wagą daje efekty w wyniku. Skoro auto seryjne, to wynik z 3 z przodu jest nierealny z tym silnikiem, chyba że nie znasz przeszłosci tego auta i moze siedzi coś ponad fabrykę(wieksze turbo np.)

wydaje mi się ,że nie, jedynie co ja w nim robiłem to regeneracja turba, wymiana wtryskiwaczy i przelot, nic poza tym

Opublikowano
Godzinę temu, ramzestdi napisał:

wydmuchał mi 301 koni i 664 niuta

Na seryjnym osprzęcie to bezpieczne około 270 KM i 550 Nm, jednak tak jak koledzy wyżej pisali, jedź na inną hamownie i jak powiesz, że chcesz kreski na 350 KM i 700 Nm to też Ci narysują :wink:

Godzinę temu, ramzestdi napisał:

w serii 204 km i 450 niuta

ASB ma w serii 233 KM i 450 Nm :P

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, pelonek1 napisał:

Na seryjnym osprzęcie to bezpieczne około 270 KM i 550 Nm, jednak tak jak koledzy wyżej pisali, jedź na inną hamownie i jak powiesz, że chcesz kreski na 350 KM i 700 Nm to też Ci narysują :wink:

ASB ma w serii 233 KM i 450 Nm :P

kod silnika to BKN, nie zwracaj uwagi na to co mam w profilu :P zmienione

w takim razie, dziękuje wszystkim za odpowiedź, jutro umówię się gdzieś na inną hamownię :D

Edytowane przez ramzestdi

Opublikowano

Na której hamowni zapodają takie przyrosty ?

Opublikowano
Godzinę temu, dekiel 13 napisał:

Na której hamowni zapodają takie przyrosty ?

Dokładnie :decayed:. Bezpiecznie i na zdrowej serii 270KM/550Nm. Seryjne graty i 3 z przodu zapomnij. 

Opublikowano
4 godziny temu, ramzestdi napisał:

Cześć. Dzisiaj robiłem ponownie chip, wydmuchał mi 301 koni i 664 niuta, w serii 204 km i 450 niuta, zastanawia mnie skąd taki przyrost skoro na forach ludzie piszą ,że więcej jak 270 nie da się wykrzesać z tego silnika, czy może chodziło im o bezpieczną granicę chipu ? Jakie skutki może nieść za sobą taki chip ?

~630Nm jest realne i względnie bezpieczne na kołach z tego silnika, przy tych wartościach problemem zaczyna być wał i jest podpora

Opublikowano
47 minut temu, Ivanek napisał:

~630Nm jest realne i względnie bezpieczne na kołach z tego silnika, przy tych wartościach problemem zaczyna być wał i jest podpora

Monet momentem ale kwestia ile i czego dołożyli koksu aby otrzymać takie wartości tylko przy przelocie oraz  i jaki był wynik przed programem ? Po za tym czy wtryski są większe bo też były wymieniane ?

Opublikowano
3 minuty temu, dekiel 13 napisał:

Monet momentem ale kwestia ile i czego dołożyli koksu aby otrzymać takie wartości tylko przy przelocie oraz  i jaki był wynik przed programem ? Po za tym czy wtryski są większe bo też były wymieniane ?

piszę tu o BKN na przelocie i bez ekologii, bez zmian turbo czy wtrysków
czasy wtrysków dosyć spore

Opublikowano
14 godzin temu, Kowi87 napisał:

bo manipulacja wagą daje efekty w wyniku

jaka manipulacja ? Wiesz ile Kg musiałbyś zmienić żeby przekłamać wynik o 15-20 km ? 

Pół zbiornika paliwa ma wpływ ok 0,5Km na wynik .... kiedyś się spuszczałem żżeby było tyle samo paliwa itp itd.... z perspektywy czasu i doświadczenia to jest bzdura bo np używając drogówki wystarczy ze wiatr ci mocniej zawieje i daje to sumarycznie większy opór niż to pół baku paliwa. Więc nie wiem jakim dzbanem trzeba być żeby zmienić na dyno wagę auta o np 300kg żeby oszukać wykres. druga sprawa to jeszcze są normy Din 

Z ASB robię taki wynik jak podano wyżej bez ruszania dolotów turbo i wtrysków. ... Co do BKN chciałbym zobaczyć listę modów .... 

Jest jeszcze jedna sprawa .... robi się wynik dla wyniku żeby na papierze było a potem tnie się w dół żeby było bezpiecznie :facepalm:.... 

To tak jakby pokazać pałę 28cm ale jak trzeba by jej użyć no tooo ..... sorry ale twardsze już nie będzie :decayed:

Edytowane przez DarekS4

Opublikowano
5 godzin temu, DarekS4 napisał:

jaka manipulacja ? Wiesz ile Kg musiałbyś zmienić żeby przekłamać wynik o 15-20 km ? 

Pół zbiornika paliwa ma wpływ ok 0,5Km na wynik .... kiedyś się spuszczałem żżeby było tyle samo paliwa itp itd.... z perspektywy czasu i doświadczenia to jest bzdura bo np używając drogówki wystarczy ze wiatr ci mocniej zawieje i daje to sumarycznie większy opór niż to pół baku paliwa. Więc nie wiem jakim dzbanem trzeba być żeby zmienić na dyno wagę auta o np 300kg żeby oszukać wykres. druga sprawa to jeszcze są normy Din 

Z ASB robię taki wynik jak podano wyżej bez ruszania dolotów turbo i wtrysków. ... Co do BKN chciałbym zobaczyć listę modów .... 

Jest jeszcze jedna sprawa .... robi się wynik dla wyniku żeby na papierze było a potem tnie się w dół żeby było bezpiecznie :facepalm:.... 

To tak jakby pokazać pałę 28cm ale jak trzeba by jej użyć no tooo ..... sorry ale twardsze już nie będzie :decayed:

Wiem ile, nie byłem raz na hamowni... Wystarczy ze zawyżysz na inercji o 200kg wagę przepisując bezmyślnie z dowodu aby wynik wyszedł bzdurny. Wiesz jaką miałem róznice miedzy dowodem a wagą? 1450 do 1660kg, doliczajac d otego wagę kierowcy i pasażera możesz robić co chcesz ja kwiesz o czym piszę. Tyle dobrze że obecne hamownie drogowe biorą temperaturę i ciśnienie z własnego czujnika, a nie jak swego czasu z google... Róznica miedzy tą wagą co wpisałem przekładała mi sie na wyniku o prawie 30KM, także wagą niestety mozesz manipulować jak ktos tego nieweryfikuje.

Opublikowano

jak ktos tego nieweryfikuje

No dokładnie ale po to się waży żeby weryfikować i podać to co jest. Jak ktoś pisze wagę z dowodu to pozdro 600 ! :grin:

110Kg to już trochę jest .... JA mówię o różnicach typu 20-30Kg ,.... Nie ma to wpływu bo popatrz na przykładzie drogówki .... o ile jest bezwietrznie trakcja jest OK i warunki sa te same to robisz powtarzalny wynik +/- 1 Km Ja tak przynajmniej mam bo mam dwie hamownie drogowe. Teraz weź te same warunki i dodaj wiatr który wieje z prędkością np. 50km h i do tego zawiewa jak chce ... Robisz pomiar i akurat nie zawiało a za chwile robisz pomiar i zawiało .... Opór jet opore a fizyka fizyką i koniec kropka. Dlatego jak ktoś spuszcza się o to że miał na pierwszym pomiarze 40l paliwa w baku a na ostatnim 10l paliwa to nie ma znaczenia żadnego. Chyba że tak jak piszesz ktoś nie chcący machnął się  o 150kg.

tyle dobrze że obecne hamownie drogowe biorą temperaturę i ciśnienie z własnego czujnika

Które tak mają ? Bo temp jeszcze bym zrozumiał chociaż nie widziałem takiej ale wyposażoną w czujnik MAP jeszcze nie widziałem :D

Opublikowano

Byle dynomet, nie wiem czy kazdy od najtańszych, ale takie za 10K w góre maja wbudowaną stację meteo, to przecież żadna nowość, mierzy to co potrzebne do wykresu z automatu.

Opublikowano

Temperature mierzysz na dwa sposoby, jeden ze stacji meteo, drugi po obdII z auta pobiera dane(ale tylko temperaturę) takze można sobie ewentualnie zweryfikować z 2 źródeł.