DamianPogoda Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 (edytowane) Dzisiaj zakupiłem radyjko Rnse bez kodu. Na obudowie nigdzie nie ma numeru seryjnego, nie wyświetla się też po włączeniu radia. Podpiąłem dzisiaj radyjko do auta i chciałem wyciągnąć przez Vaga ale nie ma komunikacji z radiem. Wcześniej miałem Symphony 2 DIN. Zakupiłem zestaw adapterów do podpięcia z tej aukcji allegro.pl ALLEGRO.PL Jaka może być przyczyna braku komunikacji? W momencie próby połączenia słychać tylko takie trzaski w głośnikach. I nie wiem czy tak powinno być ale po wyjęciu kluczyka słychać że w radiu coś chodzi jakby wentylatory, czy tak powinno być? Mam audi a4 b6 cabrio, może tam coś inaczej jest podpięte? Kabel z Lini k jest chyba dobrze podpięty bo idzie do pinu 5 we wtyczce V w Rnse Edytowane 8 Lutego 2022 przez DamianPogoda
Banan Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 ale po włączeniu radia nie ma ekranu do wpisania kodu? czy cały ekran ciemny? Jakim kabelkiem chcesz diagnozować bo to też może mieć znaczenie.
DamianPogoda Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Opublikowano 8 Lutego 2022 3 godziny temu, Banan napisał: ale po włączeniu radia nie ma ekranu do wpisania kodu? czy cały ekran ciemny? Jakim kabelkiem chcesz diagnozować bo to też może mieć znaczenie. Jest ekran wpisania kodu ale nie ma na dole numeru seryjnego. Kabel mam kkl.
kamil-vag Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 (edytowane) musisz przepiąć przewód zielono-niebieski, ma być na pinie 5 kostki B w RNS-E... ewentualnie pociągnąć z gniazda OBD2 kline pod pin 5... Edytowane 8 Lutego 2022 przez kamil-vag
Tom A4 Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 Skoro są trzaski to radio odpowiada na komunikacje ale zapewne jest to robione vag a, a nie vcds lite. Nie każde radio pokazuje vin.
Banan Opublikowano 8 Lutego 2022 Opublikowano 8 Lutego 2022 40 minut temu, kamil-vag napisał: musisz przepiąć przewód zielono-niebieski, ma być na pinie 5 kostki B w RNS-E... ewentualnie pociągnąć z gniazda OBD2 kline pod pin 5... Ale on ma symphony II ze złączami iso i korzysta z przelotki czyli K-line będzie na 99,9999%w dobrym miejscu
DamianPogoda Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Opublikowano 9 Lutego 2022 6 godzin temu, Banan napisał: Ale on ma symphony II ze złączami iso i korzysta z przelotki czyli K-line będzie na 99,9999%w dobrym miejscu Według mnie mam k-line na dobrym miejscu. Czyli mam zły kabel? A powiedz czy jak wgram np. spolszczenie to zmieni mi soft i zacznie pokazywać numer seryjny? Bo to chyba wina softu ze nie pokazuje? Czy ten kabelek da radę się komunikować z rnse?
kamil-vag Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 da radę, a numer seryjny radia odczytuje się w Advanced-ID i tym numerem można rozkodować radio i dostać PIN.
morelo Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Mamy taką samą przejściówkę, takie same radio i takie same auto, nie musiałem kompletnie nic w przejściówce przepinać tylko adaptacje i kodowanie ale łączy bez problemu.
DamianPogoda Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Opublikowano 9 Lutego 2022 1 godzinę temu, morelo napisał: Mamy taką samą przejściówkę, takie same radio i takie same auto, nie musiałem kompletnie nic w przejściówce przepinać tylko adaptacje i kodowanie ale łączy bez problemu. A jaki masz kabel bo ja KKL i czytałem że może się nie komunikować z rnse
morelo Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Kabel z Ali kupiony z 2 lata temu, ale nie wiem jaki nie zwracałem na to uwagi vcds 19
Banan Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 (edytowane) 2 godziny temu, DamianPogoda napisał: A jaki masz kabel bo ja KKL i czytałem że może się nie komunikować z rnse Pytałem i tak samo @Tom A4pytał czy próbowałeś VCDS-lite? Bo kkl z tym softem powinien dać radę. Edytowane 9 Lutego 2022 przez Banan
DamianPogoda Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Opublikowano 9 Lutego 2022 21 minut temu, Banan napisał: Pytałem i tak samo @Tom A4pytał czy próbowałeś VCDS-lite? Bo kkl z tym softem powinien dać radę. Próbowałem tylko na Vag-Com 311.2N. Zaraz pójdę do auta i zobaczę z vcds lite
DamianPogoda Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Opublikowano 9 Lutego 2022 1 godzinę temu, Banan napisał: Pytałem i tak samo @Tom A4pytał czy próbowałeś VCDS-lite? Bo kkl z tym softem powinien dać radę. Dziękuje Ci mistrzu. Poszło VCDS-lite dzięki tobie zaoszczędziłem na moduł bluetooth ?
Banan Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Tylko że z bluetooth kkl i VCDS-lite w 99% procentach przypadków się nie łączy. Potrzebny już hexcan i pełny Vcds.
DamianPogoda Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Opublikowano 9 Lutego 2022 1 minutę temu, Banan napisał: Tylko że z bluetooth kkl i VCDS-lite w 99% procentach przypadków się nie łączy. Potrzebny już hexcan i pełny Vcds. To żeby połączyć bluetooth jest potrzebny vcds? Ja myślałem że to się wpina w miejsce zmieniarki
Banan Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 A pomyślałem że chcesz fabryczny zamontować jeżeli taki zamiast zmieniarki to spoko
DamianPogoda Opublikowano 10 Lutego 2022 Autor Opublikowano 10 Lutego 2022 (edytowane) Moduł bluetooth w drodze, zrobiłem kodowanie. Jest w stanie ktoś mądrzejszy sprawdzić czy wszystko jest ok? Audi a4 b6 cabrio, kierownicy multifunkcyjnej brak. Telefonu też nie ma Edytowane 10 Lutego 2022 przez DamianPogoda
DamianPogoda Opublikowano 10 Lutego 2022 Autor Opublikowano 10 Lutego 2022 W dniu 9.02.2022 o 09:54, morelo napisał: Mamy taką samą przejściówkę, takie same radio i takie same auto, nie musiałem kompletnie nic w przejściówce przepinać tylko adaptacje i kodowanie ale łączy bez problemu. Jak masz zrobione kodowanie do cabrio?
Rekomendowane odpowiedzi