Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 vs Audi Q5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Dev napisał:

jakos mi nie lezy ta Q5tka, w czasie jazdy bujasz sie jak banka-wstanka

Dziwne, bo czasami jeżdżę starszego Q5 to jest dosyć sztywny w zakrętach - bardzo dobrze się prowadzi.

Dev masz polifta czy przedlifta?

Opublikowano
2 minuty temu, audicoman napisał:

Dziwne, bo czasami jeżdżę starszego Q5 to jest dosyć sztywny w zakrętach - bardzo dobrze się prowadzi.

Dev masz polifta czy przedlifta?

polifta 2013r, z tym ze mam 1BA, ale juz nic z tym nie robie, wyebane mam na niego

ojciec nim juz tylko jezdzi

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Ojca też 2013 ale sprowadzany z Uesej.

Tak z ciekwości zapytam ile pali 3.0 TDI w q5 w cyklu mieszanym?

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Dev napisał:

polifta 2013r, z tym ze mam 1BA, ale juz nic z tym nie robie, wyebane mam na niego

to jest kod zwyklego zawieszenia chyba? Ja tam nawet bym takie chyba wolal niz sline - zbyt sztywne ;)

Opublikowano

osobiście za jakiś czas przechodzę na Q5 FY - spodobało mi się to auto.. sztywny jest w zakrętach na kołach 19 cali, być może to nie a4 b8 ale fizyki się nie oszuka..

Edytowane przez RALF76

Opublikowano
Teraz, Koalakm napisał:

to jest kod zwyklego zawieszenia chyba? Ja tam nawet bym takie chyba wolal niz sline - zbyt sztywne ;)

jo, to jest zwykłe zawieszenie

Opublikowano
4 minuty temu, audicoman napisał:

Ojca też 2013 ale sprowadzany z Uesej.

Tak z ciekwości zapytam ile pali 3.0 TDI w q5 w cyklu mieszanym?

zabij mnie, nie mam bladego pojecia :co:

jak jeszcze nim jezdziłem to 10 było mało, ale na trasie przy szybkiej jezdziek ok 9

w srodę bedzie u mnie to zobacze co jest na blacie ale podejrzewam ze bedzie ch...j wielki bo dziadek ma 72lata i sam wiesz jak jezdzi sie w takim wieku

u mnie jest stronic ale tip pali mniej

Opublikowano
  • Autor

jak juz macie te q5 to sie jeszcze podpytam.

Zauwazylem na zdjeciach ze niektore maja pokretlo od MMI przed galka od biegow, a inne nie. 

Wiecie moze co to oznacza?

Opublikowano
2 minuty temu, Koalakm napisał:

jak juz macie te q5 to sie jeszcze podpytam.

Zauwazylem na zdjeciach ze niektore maja pokretlo od MMI przed galka od biegow, a inne nie. 

Wiecie moze co to oznacza?

Zależy jaki system mmi siedzi. W wersjach z pokrętem przed gałką zmiany biegów jest zamontowany system mmi 3gp, wersję bez tego pokretła mają biedniejszy system MMi.

Opublikowano
1 minutę temu, audicoman napisał:

Zależy jaki system mmi siedzi. W wersjach z pokrętem przed gałką zmiany biegów jest zamontowany system mmi 3gp, wersję bez tego pokretła mają biedniejszy system MMi.

wersji jest chyba ze 4 najlepiej 3GHIGH albo 3GPLUS

Opublikowano

Dokładnie, to wersja MMI 2G,3G, 3G+

Edytowane przez RALF76

Opublikowano

ja tu tylko dodam od siebie, że miałem przez ponad 5 lat C7 i przez rok użytkowałem w tym samym czasie Q5 II gen. jeżeli chodzi o ilość miejsca, komfort i wykończenie to C7 bije Q5 na głowę. Moje C7 to był przedlift, dlatego Q5 było nowocześniejszym samochodem, MMI, VC czy LED Matrix działały super. w obydwóch autach miałem pneumatykę i potwierdzam to, co pisał Dev  - Q5 na trasie strasznie rzucało, raz miałem sytuację, że wiatr zniósł mnie na A1 z prawego pasa na lewy. całe szczęście, że nikt lewym pasem nie jechał.. obecnie mam Q7 i tego problemu to auto nie ma. jeżeli auto ma być dla żony i podoba jej się wyższe to bierz Q5, ale jeżeli będziecie tym latać w trasy, na wakacje itd to moim zdaniem lepiej C7. widziałem, że pisałeś też o Passacie, mam w firmie kilka B8 i to naprawdę super auta. jeden ma ponad 300 tys km i żadnych większych awarii nie było, raczej sama eksploatacja. ale jakością, prowadzeniem i komfortem jednak daleko temu autu do Audi..

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, jedrekx napisał:

ja tu tylko dodam od siebie, że miałem przez ponad 5 lat C7 i przez rok użytkowałem w tym samym czasie Q5 II gen. jeżeli chodzi o ilość miejsca, komfort i wykończenie to C7 bije Q5 na głowę. Moje C7 to był przedlift, dlatego Q5 było nowocześniejszym samochodem, MMI, VC czy LED Matrix działały super. w obydwóch autach miałem pneumatykę i potwierdzam to, co pisał Dev  - Q5 na trasie strasznie rzucało, raz miałem sytuację, że wiatr zniósł mnie na A1 z prawego pasa na lewy. całe szczęście, że nikt lewym pasem nie jechał.. obecnie mam Q7 i tego problemu to auto nie ma. jeżeli auto ma być dla żony i podoba jej się wyższe to bierz Q5, ale jeżeli będziecie tym latać w trasy, na wakacje itd to moim zdaniem lepiej C7. widziałem, że pisałeś też o Passacie, mam w firmie kilka B8 i to naprawdę super auta. jeden ma ponad 300 tys km i żadnych większych awarii nie było, raczej sama eksploatacja. ale jakością, prowadzeniem i komfortem jednak daleko temu autu do Audi..

Hej

Bardzo dziekuje za podzielenie sie tak szczegolowa opinia, to bardzo pomocne :)

Wynika z tego ze chyba te q5 z pneumatyka cos czasem nie radza sobie z wiatrem..

Edytowane przez Koalakm

Opublikowano
  • Autor

Czy moze sie orientujecie w Audi Q5 zawieszenie 1BV - czy to bardzo twarde zawieszenie?

Opublikowano

Nie

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, Dev napisał:

Nie

Znaczy nie jest twarde czy się nie orientujesz? ?

Z tego co czytałem to w at jest mocno twardo...

Opublikowano

Wszystko zależy od opony

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Dev napisał:

Wszystko zależy od opony

Czyli jezeli bedzie mala felga a duzy balon to nie ma tragedii?

Opublikowano

Jo ale dla Q5 najmniejsza felga to 18"

Jak dasz 17 to będzie tragedia w wyglądzie 

Opublikowano
55 minut temu, Dev napisał:

Jo ale dla Q5 najmniejsza felga to 18"

Jak dasz 17 to będzie tragedia w wyglądzie 

dokładnie,  na 18 jest komfortowo przy 19 też jest dobrze ale ciut twardziej niż 18