Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompa oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nowy zakup b7 2.0 tdi 140. O wadzie fabrycznej związanej z pompa oleju byłem świadom. Sprzedawca wspominał ze w aso jakiś wpis jest. Sprawdziłem to i wyskoczyło mi pare czynności z tym związane. Przede wszystkim takie numery. 

03G103295A L

Wiecie może coś na ten temat czy problem z „objechanym” imbusem mogę uznać za rozwiązany? 

Wstawiam zdjęcia z raportu oraz co mi wyskoczyło w internecie po wpisaniu numeru części.

E5371400-85A8-46C2-9B91-0A6A9E8158C5.jpeg

C9094DB6-96B1-4D37-A750-17D7934A9D34.png

Opublikowano

Na 200tysiecy od wymiany spokój. 

Opublikowano

Co masz na myśli? Nie jest to bezawaryjne zastosowanie, czy o co chodzi? Zielony jestem w tej sprawie 

Opublikowano

Zabierak 100mm nie jest bezawaryjnym rozwiązaniem. Starcza na dłużej niz pierwsze rozwiązanie ale również potrafi sie obrocic. Duzo zalezy od stylu jazdy. Przebiegi autostradowe na tempomacie uszkadzaja zabierak mniej niz jazda po miescie.

Po montazu nowego zestawu pompy z zabierakiem 100mm nie trzeba tam zagladac przynajmniej przez 200tys km.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

NO i super, taka odpowiedz mnie zadowala. Jak już będę się brał za robienie tego, to co zrobić z tym żeby było jak najmniej awaryjne?

Opublikowano

O super, korzystałeś może z ich usług? Jak to wyglada cenowo i czasowo.

Opublikowano

Ja nie ale widać, że oni znają się na tym, co robią. Napisz, zapytaj.

Opublikowano

Ale moment. Nie mam teraz dostepu do etki ale z tego co pamietam po numerach to masz wymieniony modul pompy na nowy z zabierakiem 100mm. Pytanie ile na nim najechane? Ja przy okazji rozrzadu zrzucil bym miske i zobaczyl jak to wyglada a nie myslal od razu co z tym zrobic.

Opublikowano

Tak tak, wiem. Zdaje sobie z tego sprawę. Po prostu wole zaczerpnąć wiedzy teraz, by potem wiedzieć co robić. 

Opublikowano

To znowu ja, gdyby ktoś kopał ten temat to był imbus ten dłuższy, tragedii nie było ale wymieniłem żeby mieć spokojna głowę na jakąś chwile.