m-juskowiak897 Opublikowano 9 Marca 2022 Opublikowano 9 Marca 2022 Witam, nowy zakup b7 2.0 tdi 140. O wadzie fabrycznej związanej z pompa oleju byłem świadom. Sprzedawca wspominał ze w aso jakiś wpis jest. Sprawdziłem to i wyskoczyło mi pare czynności z tym związane. Przede wszystkim takie numery. 03G103295A L Wiecie może coś na ten temat czy problem z „objechanym” imbusem mogę uznać za rozwiązany? Wstawiam zdjęcia z raportu oraz co mi wyskoczyło w internecie po wpisaniu numeru części.
m-juskowiak897 Opublikowano 22 Marca 2022 Autor Opublikowano 22 Marca 2022 Co masz na myśli? Nie jest to bezawaryjne zastosowanie, czy o co chodzi? Zielony jestem w tej sprawie
nadybek Opublikowano 22 Marca 2022 Opublikowano 22 Marca 2022 Zabierak 100mm nie jest bezawaryjnym rozwiązaniem. Starcza na dłużej niz pierwsze rozwiązanie ale również potrafi sie obrocic. Duzo zalezy od stylu jazdy. Przebiegi autostradowe na tempomacie uszkadzaja zabierak mniej niz jazda po miescie. Po montazu nowego zestawu pompy z zabierakiem 100mm nie trzeba tam zagladac przynajmniej przez 200tys km. 1
m-juskowiak897 Opublikowano 22 Marca 2022 Autor Opublikowano 22 Marca 2022 NO i super, taka odpowiedz mnie zadowala. Jak już będę się brał za robienie tego, to co zrobić z tym żeby było jak najmniej awaryjne?
m-juskowiak897 Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 O super, korzystałeś może z ich usług? Jak to wyglada cenowo i czasowo.
Langista Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Ja nie ale widać, że oni znają się na tym, co robią. Napisz, zapytaj.
nadybek Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Ale moment. Nie mam teraz dostepu do etki ale z tego co pamietam po numerach to masz wymieniony modul pompy na nowy z zabierakiem 100mm. Pytanie ile na nim najechane? Ja przy okazji rozrzadu zrzucil bym miske i zobaczyl jak to wyglada a nie myslal od razu co z tym zrobic.
m-juskowiak897 Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 Tak tak, wiem. Zdaje sobie z tego sprawę. Po prostu wole zaczerpnąć wiedzy teraz, by potem wiedzieć co robić.
m-juskowiak897 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2022 To znowu ja, gdyby ktoś kopał ten temat to był imbus ten dłuższy, tragedii nie było ale wymieniłem żeby mieć spokojna głowę na jakąś chwile.
Rekomendowane odpowiedzi