ircek Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Mam pytanie odnośnie ABS. Po przekroczeniu 130km/h zapala sie kontrolka ABS. Po podłączeniu vag pokazuje błąd czujnika w tylnym kole. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu kontrolka sie nie świeci do momentu przekroczenia prędkości około 120/130 km/h. Czy to typowy problem z czujnikiem, czy może być inna przyczyna.
Hezen Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Może być czujnik. Ale na sam początek sprawdź odległość czujnika od koronki tarczy, jak będzie za daleko to też bedzie wychodził błąd. Ewentualnie jeszcze mi przychodzi do głowy, zabrudzenie czujnika albo mocno skorodowana lub zabrudzona koronka tarczy
ircek Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2022 5 godzin temu, Hezen napisał: Może być czujnik. Ale na sam początek sprawdź odległość czujnika od koronki tarczy, jak będzie za daleko to też bedzie wychodził błąd. Ewentualnie jeszcze mi przychodzi do głowy, zabrudzenie czujnika albo mocno skorodowana lub zabrudzona koronka tarczy Dzięki , sprawdzę
Rekomendowane odpowiedzi