Patryk_audi Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 Cześć ma pytanie jak wszystkie koła jak podnosze na lewarku wyraznie słychać tarcie to znaczy, że tarcze już do wymiany? Nie ma jakiś rantów na tarczach, klocki ostatnio zmieniane, tłoczki w porządku
dekiel 13 Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 Każda tarcza ma swoją minimalną grubość , jeżeli została osiągnięta lub jest poniżej niej tarcza jest do wymiany. Tarcie klocków raczej nie powinno występować.
Patryk_audi Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Opublikowano 2 Maja 2022 a orientujesz się jaka cena za wymiane tarcz przód+tył. Mógłbym zrobić to sam ale jarzmo jest tak mocno skręcone, że nie wiem jakbym miał je odkręcić
pelonek1 Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 7 minut temu, Patryk_audi napisał: Mógłbym zrobić to sam ale jarzmo jest tak mocno skręcone, że nie wiem jakbym miał je odkręcić Dobra nasadka i porządna przedłużka i musi pójść, nie ma innej opcji.
Patryk_audi Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Opublikowano 2 Maja 2022 a próbować wcześniej podgrzewać te śruby?
pelonek1 Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 (edytowane) 15 minut temu, Patryk_audi napisał: a próbować wcześniej podgrzewać te śruby? Po co? Fakt naprawiam tylko swoje auta ale nigdy nie miałem problemów z odkręceniem jarzma. Dobra nasadka, tylko dobra, nie z plasteliny oraz nie ciągnąć pod kątem żeby nie obmielić łba śruby i musi pójść. Edytowane 2 Maja 2022 przez pelonek1
Wandej Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 Z tyłem nie jest tak łatwo. Ciężko podejść z kluczem a śruby na imbus też nie ułatwiają odkręcenia Zawsze można je obciąć i kupić nówki z ASO. Około 50zł za kpl
Rekomendowane odpowiedzi