Tomafx Opublikowano 22 Czerwca 2022 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Witam, pytanie dot. Adblue. Powiedzmy, że co roku dolewam - po pojawieniu się komunikatu. Czy można dolać wcześniej, zanim pojawi się komunikat ? Czy trzeba czekać, aż pojawi się komunikat i wtedy dopiero dolać?
Muskel1 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Opublikowano 22 Czerwca 2022 (edytowane) Można wcześniej dolewać. Edytowane 22 Czerwca 2022 przez Muskel1
Mickelb Opublikowano 8 Października 2022 Opublikowano 8 Października 2022 Gdzie można sprawdzić stan adblue? Ja nigdzie nie mogę znaleźć w komputerze ?
Hugo Opublikowano 8 Października 2022 Opublikowano 8 Października 2022 32 minuty temu, Mickelb napisał: Gdzie można sprawdzić stan adblue? Ja nigdzie nie mogę znaleźć w komputerze ? W komputerze pokładowym tego nie znajdziesz. Trzeba podpinać kompa albo jak masz wtyczkę diagnostyczną, to w aplikacji pokazuje stan zapełnienia w procentach.
Muskel1 Opublikowano 8 Października 2022 Opublikowano 8 Października 2022 45 minut temu, Mickelb napisał: Gdzie można sprawdzić stan adblue? Ja nigdzie nie mogę znaleźć w komputerze ? W jakim aucie? Uzupełnij proszę profil bo nie wiadomo o jakim aucie mowa.
Muskel1 Opublikowano 8 Października 2022 Opublikowano 8 Października 2022 Stan sprawdzisz tylko komputerem diagnostycznym odczytując wartości w rozszerzonych blokach pomiarowych sterownika silnika. Ja mam zbiornik 24 litrowy. Po przejechaniu 12731 km pozostało w zbiorniku 56,87% AdBlue, czyli spalił 10,36 l na tym odcinku.
Rekomendowane odpowiedzi