luk_byd Opublikowano 27 Czerwca 2022 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Czy do wymiany dwumasy w 3.0tdi i s-tronicu trzeba silnik wyciagac? Jakies podpowiedzi?
luk_byd Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2022 A jakiś krótki tutorial co i jak? Bo na razie każdy warsztat do którego trafia moje A4 B9 mówi, że trzeba wyciągać silnik żeby odłączyć skrzynie.
Langista Opublikowano 28 Czerwca 2022 Opublikowano 28 Czerwca 2022 To szukaj lepszych akrobatów, bo takie Gadki to tylko wywołały by u mnie śmiech nie do opanowania..
Dev Opublikowano 28 Czerwca 2022 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Nie wiem po co cudują z silnikiem który 3 razy gorzej jest wygrzebać z budy niż skrzynie. W skrzyni odpinasz półosie, przewody olejowe, poduszki, podpore skrzyni, jak Q to wał napedowy, trochę kabli i cięgno zmiany biegow. Po wymianie trzeba uzupełnić oliwę w skrzyni od strony mechatroniki i sprzegieł a najlepiej od razu wymienić na nowy.
luk_byd Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 28.06.2022 o 10:38, Dev napisał: Nie wiem po co cudują z silnikiem który 3 razy gorzej jest wygrzebać z budy niż skrzynie. W skrzyni odpinasz półosie, przewody olejowe, poduszki, podpore skrzyni, jak Q to wał napedowy, trochę kabli i cięgno zmiany biegow. Po wymianie trzeba uzupełnić oliwę w skrzyni od strony mechatroniki i sprzegieł a najlepiej od razu wymienić na nowy. Na pewno mówimy o 3.0TDI z S-Tronic? FWD. Na ile godzin pracy oceniasz zadanie i jaki koszt? Wiem że to zalezy od miejsca, ale wg. Ciebie lub u Ciebie Edytowane 29 Czerwca 2022 przez luk_byd
Muskel1 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Na 110% , ten mniejszy 3.0 TDI (CSWB) miały tylko s-tronica. Tylko te większe CRTC mają tipa.
Dev Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Ajjjjjj.... zayebalem się Pomyliłem auta....
Dev Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 7 godzin temu, luk_byd napisał: Na pewno mówimy o 3.0TDI z S-Tronic? FWD. Na ile godzin pracy oceniasz zadanie i jaki koszt? Wiem że to zalezy od miejsca, ale wg. Ciebie lub u Ciebie Robota 1500 netto plus fanty
Rekomendowane odpowiedzi