rafalmich Opublikowano 2 Lipca 2022 Opublikowano 2 Lipca 2022 Dzień dobry. Mam Audi A4 B7. Wymieniłem zwykłą kierownicę na kierownicę multifunkcyjną. Nie działały mi na niej przyciski to wymieniłem również taśmę i moduł kontrolny kierownicy. Po założeniu tych części przyciski na kierownicy bez kodowania zaczęły mi działać ale zapaliła mi się kontrolka ABS czyli pewnie coś z czujnikiem kąta skrętu. Pojeździłem chwilę tym samochodem bo taśma powinna się sama zaadoptować ale niestety tego nie zrobiła. Pojechałem do Mechanika i usłyszałem że może być uszkodzona taśma lub moduł kontrolny kierownicy a od kogoś innego usłyszałem że kodowanie rozwiążę sprawę. Pojechałem na kodowanie, próbował mi zrobić adaptację czujnika kąta skrętu i nie dało się tego zrobić bo w jednym okienku pokazywały się cyfry 0,0. Może zrobić kodowanie pompy ABS?
pila24 Opublikowano 2 Lipca 2022 Opublikowano 2 Lipca 2022 Taśmę wyśrodkowałeś? Jeżeli nie to mogłeś zerwać(wystarczy że ktoś ją zdemontował na skręconych kołach),podłącz vcds I sprawdź błędy. Poza tym poczytaj temat o wymianie kierownicy na taką z MF.
rafalmich Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Opublikowano 2 Lipca 2022 Wymieniał mi ją Mechanik więc wydaje mi się że założył ją dobrze.
Banan Opublikowano 2 Lipca 2022 Opublikowano 2 Lipca 2022 też mógł się pomylić ,ale skoro multifunkcja działa , brak błędów poduszki to możesz sam czujnik kąta skrętu przełożyć ze swojej taśmy ( na dwa torxy jest przykręcony ) żeby wykluczyć jego uszkodzenie
Rekomendowane odpowiedzi