Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] TA-TECHNIX - zawieszenie gwintowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ano fakt :) bez allegro przez forum max 800 :)

no ale nic to nie miejsce na takie sprawy :)

pzdr

Opublikowano

Ja posiadam Ta-Technix w swojej A4 i wcale nie jest twardy, jeździ się nawet "komfortowo", natomiast TA w Golfie IV to inna bajka - tam jest po prostu mega twardo, dlatego rozważając zakup TA do Audi nie należy się sugerować tym, że w Golfie jest twardo, bo w Audi będzie zupełnie inaczej ( jeździłem trzema audi na Technixie i dwoma Golfami też na zawieszeniu tej marki )

Opublikowano

bo audi ma wielowahacz a taki wielowahcz zupelnie inaczej wybeira dziury

poza tym auto jest ciezsze

ma tez znaczenie na jakiej wysokosci jest ustawione auto

no i oczywiscie ze w kazdym modelu jest to troche inaczej

pzdr

Opublikowano

wg mnie gwint TA jest komfortowy i i dosyć miękki, nie jest to żaden beton

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jezdzilem Golfem mk3 rok na amorach TaTechnix i springach FK -60/-40. Lepiej od serii :decayed: Tylko troszke twardszy za to duzo nizszy :evil:

Mialem tez okazje jezdzic mk4 na gwincie TaTechnix...

na ok -70/-60 bylo spoko tylko nisko i strasznie twardo.

na -40/-35 byla juz tragedia :sick3: samochod prowadzil sie gorzej niz na serii pomimo ze byl twardszy :wallbash:

mial ktos podobne problemy z tym gwintem?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja Kupiłem cały komplet amortyzatorów sprężyn i odboje TA-TECHNIX tak chyba najlepiej Jest w trakcie zakładania możliwe że już dziś zobaczę zmiany :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie w gwincie Ta-technix skrzypia amortyzatory ,noi jest miekki dla mnie byl za miekki wiec zalozylem na te amory sprezyny z gwintu KW i jest twardziej :kox:

Opublikowano

aby nie skrzypiało zakłada się ochraniacz gumowy na pierwsze 3 zwoje i po problemie :wink4:

Opublikowano

Mi nie skrzypia sprezyny tylko amory i nic na to sie nie poradzi a dokladniej to najprawdopodobniej uszczelniacze tych amoru poprosty taki material

Opublikowano

Zadam proste pytanie

Polecacie to zawieszenie :mysli:

za nowe musze dać 1500zł opłaca mi sie w to pakować :mysli:

Opublikowano

Zadam proste pytanie

jak ja dałem 1200 to czemu 1500?[br]Dopisany: 05 Styczeń 2012, 21:03_________________________________________________

aby nie skrzypiało zakłada się ochraniacz gumowy na pierwsze 3 zwoje i po problemie :wink4:

a i mi nie skrzypi już teraz nawet jak leje deszcz
Opublikowano

Zadam proste pytanie

jak ja dałem 1200 to czemu 1500?[br]Dopisany: 05 Styczeń 2012, 21:03_________________________________________________

a i mi nie skrzypi już teraz nawet jak leje deszcz

paput ty to kupiłes sprawoadzane z germanii kiedy euro było tańsze, sprowadzone przez kawula w dobrych czasach, teraz nie kupie za tyle, no chyba ze ktos ścviągnie i odda po kosztach
Opublikowano

Osobiscie wolalbym zakupic uzywke w super stanie np.KW . Ale jesli niemasz za wielkiego wyboru a widze nie niemasz bo masz Quattro a tam nic ciekawego sie nie spotka bo poprostu nic niema to raczej zdecydowal bym sie na zakup tego zawiasu napewno lepiej sie jezdzi niz na serii i ladniej wyglada . :cool1:

Opublikowano

Nie wiem jak w audi ale do ibizy FL to sie nie sprawdza.... twarde i podskakuje... połowa co to kupila wywala i allegro :gwizdanie:

1000 z groszem to co to za gwint

Opublikowano

Nie wiem jak w audi ale do ibizy FL to sie nie sprawdza.... twarde i podskakuje... połowa co to kupila wywala i allegro :gwizdanie:

1000 z groszem to co to za gwint

ja go miałem w vw polo fox 86c2f z 1991 roku i nic mi nie podsakiwało :gwizdanie: , było Qrevnie twarde (kręgi powybijane, plomby wypadnięte) :kox: do tego dołożyłem... rozpórki przód i tył. I praktycznie prawa fizyki dla mnie nie istniały :decayed:

i po tym zadowoleniu w polo...kupiłem do audi i jest średnio twardy i bardzo przyjemny i też nic nie podskakuje :wink4:

Opublikowano

mam pewne porównanie bo w poprzedniej 1.8 tq miałem seryjne 1BE i koła 18"

teraz w 1.9 FWD mam tego gwinta i musze powiedzieć że 1BE było twardsze..

tak ogólnie bardzo fajnie się jeździ teraz na zime mam podniesiony że ledwo 2 palce wchodzą między koło a błotnik i na kole 16 " zachowuje sie fajnie i pewnie... lecz niezbyt twardo.. jedynie co zauważyłem to bardzo podskakuje jak przejeżdżam przez tory tramwajowe gdzie jest kilka torów koło siebie... pasażerowie z tyłu przy przejechaniu ok 8 km/h latają jak worki z ziemniakami :decayed: :decayed:

na lato już go na pewno nie skręce tak nisko jak był ( brak przerwy między błotnikiem a oponą ) ponieważ robi się na tyle mięki.. że lekka fałda w zakręcie to opona dobija do błotnika i wygina na nim tą warge..

Opublikowano

tak ogólnie bardzo fajnie się jeździ teraz na zime mam podniesiony że ledwo 2 palce wchodzą między koło a błotnik i na kole 16 " zachowuje sie fajnie i pewnie... lecz niezbyt twardo.. jedynie co zauważyłem to bardzo podskakuje jak przejeżdżam przez tory tramwajowe gdzie jest kilka torów koło siebie... pasażerowie z tyłu przy przejechaniu ok 8 km/h latają jak worki z ziemniakami :decayed: :decayed:

na lato już go na pewno nie skręce tak nisko jak był ( brak przerwy między błotnikiem a oponą ) ponieważ robi się na tyle mięki.. że lekka fałda w zakręcie to opona dobija do błotnika i wygina na nim tą warge..

i to mi się bardzo podoba w tym gwincie :wink4:

a co do podskakiwania,zarówno na -70 jak i teraz na "1BA" tego nie ma :mysli::wink4:

Opublikowano

dziekuje dobranoc :notworthy: no wiec jak nie bedzie KW to nie bedzie niczego, będzie trza czekać na tutorial maxstera o airride

Opublikowano

i to mi się bardzo podoba w tym gwincie :wink4:

a co do podskakiwania,zarówno na -70 jak i teraz na "1BA" tego nie ma :mysli::wink4:

różnica w zachowaniu na pewno jest po zmianie wysokości, pomyśl logicznie - podwyższając auto sprężyna zostaje bardziej ściśnięta więc automatycznie auto zmienia całkowicie charakterystyke ..teraz mam ustawione mniej więcej -50 mm od serii i jeżdże normalnie tylko delikatnie uważam na progi, dziury itp.. ale audi sama w sobie jest niższa niż większość innych samochodów osobowych..

dziekuje dobranoc :notworthy: no wiec jak nie bedzie KW to nie bedzie niczego, będzie trza czekać na tutorial maxstera o airride

Kowi ja bym go nie założył osobiście jakbym miał zakładać ( zrobił to poprzedni właściciel ).. gwint roku nie ma a miałem jaja żeby odkręcić tylnie nakrętki aby podnieść auto na zime ( zmiażdżony palec włącznie :evil: ) zmienic go nie zmienie bo ładnie tłumi dziury, nie jest harcorem na trasy ale autko pewnie jedzie w zakręcie tylko właśnie to dobijanie na skręconym na dół wkurza...

Opublikowano

Mialem KW i super sie jezdzilo szczegulnie po zakretach bo twardsze od ta-tech. ale skonczyly mi sie w nich amory i musialem znowy zalozyc moje ta-tech. ale ponownie bylo za miekko wiec same sprezyny KW przezucilem do amorow z ta-tech bo jeszcze mialem ich w super stanie i powiem ci ze znowu jest fajnie twardzo .. Dlatego jesli chcesz miec twardo to szukaj KW a jesli chodzi ci o delikatne utwardzenie zawieszenia i wyglad to takie moze byc . Zalezy jaka sie preferuje jazde bo jak dlamnie, to ja lubie zapir...c wiec ja jestem za KW :kox: