Marco76 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Przepraszam chodziło mi o system crous Control bo mam na wyświetlaczu ale nie mogę w to wejść skapowalem się że nie mam aktywnego tempomatu ,tak to jest jak się niewie co się ma jeszcze raz dzięki za pomoc i namiar na kolegę od mmi
Marco76 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Kolego Muskel 1 czy mógłbyś mi pomóc wyskoczył mi błąd 03157 wyczytałem że to jest od złego kodowania czy mógłbyś mi w jakiś sposób pomóc
Muskel1 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zmieniałeś coś w kodowaniach? Gdzieś kodowanie się noe zgadza. Znaleźć teraz co dokładnie nie jest łatwo. Masz gdzieś zapisany autoscan gdy kupiłeś auto, zanim cokolwiek zostało kodowane?
Marco76 Opublikowano 2 Września 2022 Autor Opublikowano 2 Września 2022 Przepraszam że nie odpowiadałem nigdzie nie zapisywałem kodowań ale internecie jest jak skasować ten błąd trzeba wejść w zielone menu i w car podnieść wszystkie wartości o jeden zresetować mmi następnie jeszcze raz wejść obniżyć wszystkie wartości reset mmi i podobno błąd da się skasować jak znajdę czas to spróbuję tak zrobić i zobaczymy
Muskel1 Opublikowano 2 Września 2022 Opublikowano 2 Września 2022 5 minut temu, Marco76 napisał: Przepraszam że nie odpowiadałem nigdzie nie zapisywałem kodowań ale internecie jest jak skasować ten błąd trzeba wejść w zielone menu i w car podnieść wszystkie wartości o jeden zresetować mmi następnie jeszcze raz wejść obniżyć wszystkie wartości reset mmi i podobno błąd da się skasować jak znajdę czas to spróbuję tak zrobić i zobaczymy Bzdura. Takim działaniem rozwalisz wszystko kompletnie. Masz elektryczne fotele z pamięcią?
Marco76 Opublikowano 2 Września 2022 Autor Opublikowano 2 Września 2022 Nie mam można w ten sposób coś uszkodzić?
Muskel1 Opublikowano 2 Września 2022 Opublikowano 2 Września 2022 No to musisz odznaczyć w zielonym menu siedzenia z pamięcią. Być może to powoduje błąd. Po odznaczeniu reset mmi, wykasuj błąd i sprawdź czy powróci. Takie zaznaczanie wszystkiego wiąże się z tym, że przestawiasz wszystkie ustawienia na pałę i narobisz sobie więcej szkód niż pożytku. Jak widzisz każde ustawienie w zielonym menu jest powiązane z pewną funkcją. Jak przestawisz na inną wartość przestanie działać.
Marco76 Opublikowano 3 Września 2022 Autor Opublikowano 3 Września 2022 Ok dziękuję zrobię tak jak pokazałeś jeszcze raz dzięki
Marco76 Opublikowano 3 Września 2022 Autor Opublikowano 3 Września 2022 Witam zrobiłem tak jak pokazałeś błąd skasowany , po tym wyskoczył 16367 błąd w pamięci flash ROM 014 wadliwy sporadyczny co można zrobić?
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Kiedy aktualizowałeś Firmware i mapy?
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Jest to błąd w pamięci Flash Rom. Czyli Checksumme się nie zgadza. Najczęściej pojawia się ten błąd gdy w czesie aktualizacji coś się nie powiedzie, lub tak jak w Twoim przypadku przypuszczam, ktoś nagrzebał Ci w zoelonym menu i być może kodowaniach, następnie robił Update jednostki. Po tym jak przywróciłeś poprawne ustawienia Cheksumme się nie zgada. Zaktualizowanie jednostki powinno przyczynić się do zniknięcia błędu.
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Reset nic nie pomoże. Musisz zrobić aktualizację MMI
Marco76 Opublikowano 3 Września 2022 Autor Opublikowano 3 Września 2022 Gdzie można kupić aktualizacje na kartę sd ?
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Skontaktuj się z kolegą @Deniro, i tak chciałeś spolszczyć mmi. Zrobi Ci wszystko za jednym zamachem. Spolsczczenie, wersję softu i aktualne mapy.
Rekomendowane odpowiedzi