wyder Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Witam, mam problem z moją A4 Powyżej 1800rpm w jeździe słychać straszny świst (aż się ludzie patrzą). Za bardzo mi to nie przeszkadza (fajny dźwięk), ale auto się wo gole nie zbiera... Świst w okolicy Turbo ale trudno określić bo na postoju świstu nie ma jak się go wkręca na obroty. Vag nie wykazał błędu. Proszę o info co to może być. Ewentualnie jakie węże sprawdzić. pzdr
zibizab Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Od turbiny aż do kolektora ssącego.
vikis4 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Sprawdz cały dolot-prawdopodobnie masz jakąś nieszczelność!
rav Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Witam Tak jak vikis4 pisał, sprawdz układ dolotowy, bo możesz masz jakąś dziurę (nieszczelność). A czy czasem auto podczas przyśpieszania nie dymi na czarno ?. to da jaśniejszy obraz przyczyny usterki. :> http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html _______________ Pozdrawiam Rafał
.:campino:. Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 prawdopodobnie masz kolego dziurę w dolocie
wyder Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 hmmm oki a proszę napisać dokładnie jak to sprawdzić,co sprawdzić , samochód rzeczywiście trochę kopci. Jak się dostać do wężyków wysokiego ciśnienia. Proszę o jakiś schemacik ps. Dolot powietrza sprawdziłem i i nie zauważyłem dziury.Gdzie szukać Kolektora? Sorki jestem laikiem
letallec Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jest dziura, bądź waz się zsunął. Wez kogos i w 2 osoby, jedna za kiera daje buta, a druga słucha skąd ten świst(pewnie gdzies za turbo, jesli jest glosny jak piszesz). We wtorek jak zajrzysz na spota, to na pewno ktoś pomoże. Jaka dzielnica Wa-wy?
wyder Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 oki sprawdzę na pewno. Właśnie wydaje mi się że gdzieś za turbo (niestety na postoju zbytnio tego nie słychać). Będę na spocie we wtorek. Dzielnica URSUS, ( Nie wiem czy nie rozwalę coś przez taką jazdę , jeżeli ktoś ma dzisiaj chwile czasu i zna temat to moge podjechać.
letallec Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 rozwalic, nie rozwalisz, ale co to za jazda
truckmaniac Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jeżeli będziesz miał kogoś do pomocy, przy otwartej masce powinieneś szybko zlokalizować nieszczelność. Jeżeli turbo dmucha, a auto nie jedzie, to chyba dmucha nie tam, gdzie trzeba
wyder Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 hehe oki sprawdze i napisze Niestety moje sprawdzenie nic nie wykryło ;(
kola Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam. Miałem podobny problem. okazało się ze nieszczelnośc jest na łączeniu kolektora ssącego (z przodu auta po stronie kierowcy przy chłodnicy) i rury od inetrcolera. Poprostu wydmuchało uszczelke. Sprawdz może i u Ciebie jest to samo.
wyder Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Problem rozwiązany Węże (po lewej i po prawej stronie) łączące Intercollery z Kolektorem były Przerwane. Wymiana Pomogła Wątek uważam za zamknięty i dziękuje wszystkim za pomoc (szczególnie letallec). pzdr
Rekomendowane odpowiedzi