Opublikowano 27 Września 20223 l No i mnie dopadł problem wyjącej skrzyni biegów, jak i wibracji karoserii w różnych przedziałach prędkości (manual) wymienione obie półosie wraz z przegubami z lewej strony wymienione łożysko półosi wymienione łożyska kół i dalej wyje odgłos słychać z prawej strony i tylko i wyłącznie na zapiętym biegu jak wcisnę sprzęgło wycie ustaje jak i jazda na luzie też bez wycia do tego drgania auta w przedziale 100km-140km/h pytanie czy wymieniać jeszcze łożyska mechanizmu różnicowego czy padło ktoreś łożysko już w skrzyni Edytowane 1 Lipca 20251 r przez ivan1977
Opublikowano 2 Października 20223 l Podnieś na podnośniku wbij 6 bieg i na wolnych obrotach będzie słychać szum z mechanizmu różnicowego, jeśli to tam wyje.
Opublikowano 4 Października 20223 l Autor Rozwiązanie W dniu 2.10.2022 o 20:02, Krzy0 napisał(a): Podnieś na podnośniku wbij 6 bieg i na wolnych obrotach będzie słychać szum z mechanizmu różnicowego, jeśli to tam wyje. Dzięki za odpowiedz skrzynia już po operacji winne były łożyska na mechanizmie rożnicowym stożkowe było ok ale jakiś imbecyl w Audi zadecydował żeby w polifcie duże łożysko zastosować kulkowe które z zasady chyba mniej zniesie niż stożkowe widok zniszczeń na zdjeciach części polecam zakupić w ASO koszt ok 480zł za wszystkie graty potrzebne do operacji + olej WAŻNE Moja sugestia wymienić przy okazji przeguby wew. gdyż to ich uszkodzenie prowadzi do zniszczenia łożyska w konsekwencji wycia i wibracji w różnym przedziale prędkości Edytowane 1 Lipca 20251 r przez ivan1977
Opublikowano 28 Października 20223 l Witam wszystkich odgrzeje temat mam podobny objaw skrzynia manual.Proszę o porady wiem wróżenie z fusów ale cokolwiek żeby wykluczyć skrzynie.pozdrawiam
Opublikowano 28 Października 20223 l Pacjent to 2,0TDI 170KM zaczyna wyć od prędkości 80km\h w zwyż najbardziej przy 90km\hprzy odpuszczeniu pedału gazu czy wysprzęgleniu ustaje.Może ktoś coś wie?
Opublikowano 1 Listopada 20223 l W dniu 31.10.2022 o 16:53, mariusz9 napisał(a): Witam do mnie pytanie? Może być ? robiles coś w tym temacie?
Opublikowano 1 Listopada 20223 l Praktycznie niewiele jeden mechanik powiedział żeby jezdzić drugi że skrzynia tylko podniósł auto bez włączenia napędu wydaje mi się zbyt pochopne tak
Opublikowano 1 Listopada 20223 l Mam podejrzaną półoś prawa założyli mi kiedyś używke przegób zewnętrzny zaczyna szczelać delikatnie przy skręcie mógłby wewnętrzny wyć?
Opublikowano 2 Listopada 20223 l Autor W dniu 28.10.2022 o 12:11, mariusz9 napisał(a): Pacjent to 2,0TDI 170KM zaczyna wyć od prędkości 80km\h w zwyż najbardziej przy 90km\hprzy odpuszczeniu pedału gazu czy wysprzęgleniu ustaje.Może ktoś coś wie? Jeżeli przy wysprzęgleniu ustaję obawiam się że w 100% będzie to łożysko na mechanizmie różnicowym w kole wyje bez względu na to czy jedziesz na biegu czy nie Edytowane 3 Listopada 20223 l przez ivan1977
Opublikowano 2 Listopada 20223 l Autor W dniu 31.10.2022 o 15:09, ptasiek napisał(a): I jak po operacji cisza? Po operacji nastała błoga cisza
Opublikowano 2 Listopada 20223 l Witam czyli łożysko koła?Czy tam od strony wewnętrznej półosi?Czasami minimalnie jakby słychać po odpuszczeniu gazu czy wysprzęgleniu ale w dużym stopniu to się wycisza.
Opublikowano 3 Listopada 20223 l Autor 20 godzin temu, mariusz9 napisał(a): Witam czyli łożysko koła?Czy tam od strony wewnętrznej półosi?Czasami minimalnie jakby słychać po odpuszczeniu gazu czy wysprzęgleniu ale w dużym stopniu to się wycisza. Jeżeli Ci się wycisza po wysprzęgleniu lub odpuszczeniu gazu to raczej na 100 procent łożysko na mechanizmie różnicowym w skrzyni u mnie były podobne objawy jazda na biegu wycie w zakresie 80-130 kmh było nie do wytrzymania po odpuszczeniu gazu trochę ustawało
Opublikowano 3 Listopada 20223 l Ok rozumie duże koszty?dużo roboty i czy kupi łożysko zamiennik czy org?
Opublikowano 3 Listopada 20223 l Autor 8 godzin temu, mariusz9 napisał(a): Ok rozumie duże koszty?dużo roboty i czy kupi łożysko zamiennik czy org? Ja kupiłem oryginał w ASO cały komplet 2 łożysk z bieżniami ok 480 zł za wymianę u mechanika zapłaciłem 300 zł mechanik znajomy także nie wiem czy dużo czy mało robił mi to na gwałt gdyż miałem na to tylko jeden dzień będąc w PL byłem przy całej operacji czas to ok 3 godz. Edytowane 3 Listopada 20223 l przez ivan1977
Opublikowano 4 Listopada 20223 l Można to na aucie zrobić, jest ciasno ale da radę. Oczywiście olej trzeba zlać także najlepiej doliczyć te 2.5-3l oleju do skrzyni.
Opublikowano 4 Listopada 20223 l Oby to było to i nic więcej i żeby to ktoś ogarnął mądrze mam na myśli mechaniora