Krolass88 Opublikowano 28 Września 2022 Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) Witam wszystkich do wnętrza samochodu od strony pasażera dostawaje się woda. Po zdjęciu filtra kabinowego w środku zauważyłem wodę. Przyczyną była pęknięta guma na osłonie filtra. Zauważyłem natomiast otwory obok i nad niedaleko odpływu pod akumulatorem. Zastanawiam się czy to tak ma być czy może muszę to zatkać gumowymi uszczelkami bo i tymi otworami może dostawać się woda do środka samochodu?Proszę o pomoc pozdrawiam Edytowane 28 Września 2022 przez Krolass88
Langista Opublikowano 28 Września 2022 Opublikowano 28 Września 2022 To na dole to powinna być tam zaślepka, sprawdź czy odpływ pod akumulatorem (ten duży, brakuje Ci w nim gumy btw) jest drożny. Reszta ok, musiał byś mieć nieśmy bajorek tam, żeby tymi otworami wyżej dostawała się woda.
Krolass88 Opublikowano 29 Września 2022 Autor Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) Dziękuję za, odpowiedź jest drożny ale jak napisałeś nie ma tej gumy. Muszę ja, dokupić i zamontować? Czy to nie robi zbytnio różnicy? Ok to na dole w jeden otwór zaślepka a w te dwa małe też co są pod, drodze spływania wody? Czym to najlepiej zaslepic? Silikon ponoć powoduje korozję. Pozdrawiam Edytowane 29 Września 2022 przez Krolass88
Langista Opublikowano 29 Września 2022 Opublikowano 29 Września 2022 Te dwa otwory to nie wiem z czego. Wygląda jakby coś tam miało być zamocowane.. gumka nie musi być ale zapobiegnie rdzewieniu tego otworu.
Krolass88 Opublikowano 29 Września 2022 Autor Opublikowano 29 Września 2022 Czego można użyć do zalatania tych dziur poza, silikonem?
Rob@k Opublikowano 29 Września 2022 Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) Godzinę temu, Krolass88 napisał: Czego można użyć do zalatania tych dziur poza, silikonem? Możesz użyć np kleju do rynien. Ja często używam tego. Klei, uszczelnia i trzyma jak szalone. allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 29 Września 2022 przez Rob@k
Krolass88 Opublikowano 29 Września 2022 Autor Opublikowano 29 Września 2022 Dzięki za, info a Klej ten nie powoduje korozji jak w przypadku silikonu? Pozdrawiam
Langista Opublikowano 29 Września 2022 Opublikowano 29 Września 2022 Sylikon nie powoduje korozji, to źle oczyszczona powierzchnia koroduje z czasem.
Krolass88 Opublikowano 29 Września 2022 Autor Opublikowano 29 Września 2022 To dobrze oczyszcze przede wszystkim podłoże . Zanim sam klej bądź silikon wcześniej jakaś podkładkę z gumy czy czegoś położyć i wtedy jechać z uszczelnieniem?
greg2505 Opublikowano 29 Września 2022 Opublikowano 29 Września 2022 Kup sikaflex 291 ,bdb klej i uszczelniacz,jak silikon to neutralny ,nie powoduje korozji
Rekomendowane odpowiedzi