Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Q5 FY 2.0 TFSI 252HP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 4.01.2023 o 08:12, tom2009 napisał(a):

Witam,

odnośnie spalania otuchy dodaje mi drugi post kolegi "mariusz36" i myślę, że może nie będzie tak tragicznie w stosunku do TDI - na dzień dzisiejszy Pb troszkę tańsze bo po 6,6 a ON po 7,8 a straszą, że z ON może być różnie. Widzę, że w tym wątku jest kilka osób, które mają auta z USA. Czy ktoś może napisać jakie są koszty przeróbki lamp w modelu FY - czy lampy przednie led trzeba również przerabiać czy tylko soft ? Orientujecie się jakie są koszty grania softu do Virtuala ? Co myślicie o tym egzemplarzu? 

WWW.IAAI.COM

2019 AUDI Q5 PREMIUM PLUS for auction at ACE - Carson (CA) branch location. Current Bid: $10,525 - - Mileage: 31,439 mi (Actual) - Color: GRAY - Transmission: Automatic - Stock: 35112331

Auto sprzedało się za $18,275 (nie dla mnie) czyli pod dom wyszło by jakieś 106 tyś zł.

Opublikowano
Teraz, tom2009 napisał(a):

Auto sprzedało się za $18,275 (nie dla mnie) czyli pod dom wyszło by jakieś 106 tyś zł.

hej. Tak widzialem wlasnie. Masakra sa te ceny teraz. Do ilu $$ max szukasz?

Opublikowano
  • Autor

ile wyjdzie w całości po robocie na gotowo wg Waszych szacunków? 2019 jak widzę około 50 tys km przebiegu?

Opublikowano
1 minutę temu, RALF76 napisał(a):

ile wyjdzie w całości po robocie na gotowo wg Waszych szacunków? 2019 jak widzę około 50 tys km przebiegu?

to wszystko zalezy, gdzie naprawa i jakie czesci, czy sam duzo zrobisz czy nic itp. W przypadku tej mysle to bedzie od 15 - 25k - ale to wszystko zalezy, to szacunki.

Opublikowano
  • Autor

nawet jak wyjdzie cena 140k to chyba wartość w PL z tym przebiegiem salon polska i wyposażenie alcantara,3 strefy, czarna podsufitka,VC, matrix  to 170-180k

Opublikowano
1 minutę temu, RALF76 napisał(a):

nawet jak wyjdzie cena 140k to chyba wartość w PL z tym przebiegiem salon polska i wyposażenie alcantara,3 strefy, czarna podsufitka,VC, matrix  to 170-180k

no tak, ale tez nie mozesz porownywac do salon polska bezwypadek...

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Koalakm napisał(a):

no tak, ale tez nie mozesz porownywac do salon polska bezwypadek...

oczywiście, każdy musi podjąć decyzje czy chce droższy bezwypadek czy tańszy  american dream :)

Opublikowano
2 minuty temu, RALF76 napisał(a):

oczywiście, każdy musi podjąć decyzje czy chce droższy bezwypadek czy tańszy  american dream

dokladnie tak jak napisales :) Dodatkowo auta z USA to zawsze mala loteria... tez trzeba wziac "male" ryzyko na siebie. 

Opublikowano
44 minuty temu, Koalakm napisał(a):

hej. Tak widzialem wlasnie. Masakra sa te ceny teraz. Do ilu $$ max szukasz?

Liczyłem do 15k$

Opublikowano
Teraz, tom2009 napisał(a):

Liczyłem do 15k$

to spokojnie znajdziesz ladna sztuke. Cierpliwosci i na pewno sie uda. 

Napisz wymagania co musi miec, przy czasie moge tez popatrzec i Ci podsylac ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Koalakm napisał(a):

to spokojnie znajdziesz ladna sztuke. Cierpliwosci i na pewno sie uda. 

Napisz wymagania co musi miec, przy czasie moge tez popatrzec i Ci podsylac ;)

FY premium+, virtual oraz fotele nie te zwykłe placki i żeby cała do malowania nie była :) A resztę to muszę zobaczyć. No i jakiś sensowny przebieg.

Opublikowano
52 minuty temu, tom2009 napisał(a):

czyli pod dom wyszło by jakieś 106 tyś zł.

Trochę słabo to liczysz .:wink:  Przy takim liczeniu jak coś nawet taniego uda Ci się kupić to potem możesz się przeliczyć . Pamiętaj ! koszta aukcji , ważne gdzie auto stoi - koszty transportu w Stanach też poszły w górę . Opłaty w EU też przy takim aucie to kilka tyś€ . Jak pierwsze auto , to lepiej poroś kogoś kto się tym zajmuje . Określ sumę jaką chcesz wydać i wtedy taka osoba odrazu Ci wyliczy ile dane auto będzie  Cię kosztowało pod dom . Inaczej to tylko życie w marzeniach i rojenie :) .

Ta poszła za fajne pieniądze , ale też nie wiadomo czy coś więcej nie miała uszkodzone .

Pamiętaj jeszcze o naprawie . Części do Q5 nie są tanie , mało tego - nie ma za wiele , no chyba że jakieś gruzy . 

Opublikowano
30 minut temu, tom2009 napisał(a):

Tu były dobre ceny ostatnio.

Pierwsza na moje zadna okazja, duzo poduszek wystrzelone - podsufitka do wymiany, zwykly ksenon - to nie jest wersja premium +

Druga tez podsufitka - ja jakos sie tego obawiam. Osobiscie patrzylem jakby co zeby najwyzej jedna poduszka i to w kierownicy mogla byc wystrzelona, ale to oczywiscie wszystko da sie naprawic.

Trzecia fajna, no ale cena tez juz troche jest mimo wszystko

28 minut temu, tom2009 napisał(a):

fotele nie te zwykłe placki

nie do konca wiem o jakich mowisz :)

15 minut temu, mariusz36 napisał(a):

Jak pierwsze auto , to lepiej poroś kogoś kto się tym zajmuje

no ja mysle ze kolega przez kogos to chce sciagac??? Jezeli nie masz kogo ja przez mega dobrego przyjaciela i porzadnego czlowieka sciagalem. Wiem ze komus tak sciagal i chyba tylko 2 tys zl za to bral - auto do Ciebie pod dom i reszta zajmujesz sie sam. Jakbys chcial naprawiac u niego tez zaden problem, swietnie na iryginalnych czesciach robia auta - i jest to jego bardziej hobby, bo ma inna glowna prace. Jakby co pisz na priv.

Opublikowano
56 minut temu, mariusz36 napisał(a):

Trochę słabo to liczysz .:wink:  Przy takim liczeniu jak coś nawet taniego uda Ci się kupić to potem możesz się przeliczyć . Pamiętaj ! koszta aukcji , ważne gdzie auto stoi - koszty transportu w Stanach też poszły w górę . Opłaty w EU też przy takim aucie to kilka tyś€ . Jak pierwsze auto , to lepiej poroś kogoś kto się tym zajmuje . Określ sumę jaką chcesz wydać i wtedy taka osoba odrazu Ci wyliczy ile dane auto będzie  Cię kosztowało pod dom . Inaczej to tylko życie w marzeniach i rojenie :) .

To nie ja liczę tylko osoba, która mi temat załatwia i sprowadza samochody z USA i tyle miało by wyjść pod dom. Zostaje akcyza i naprawa.

Opublikowano

Zabawne jest to jak atrakcyjne są szroty z USA, gdzie ściągnięcie ich to nie mały koszt i ryzyko, a to co po lekkiej stłuczce w EU to atfu! Gardzi się tym, dziwne czasy nastały :grin:

Opublikowano
1 godzinę temu, tom2009 napisał(a):

Liczyłem do 15k$

powodzenia, jak tak czytam co tu piszecie to możecie się lekko rozczarować naprawiając Q5 80A :whistling:

Opublikowano
2 minuty temu, Langista napisał(a):

Zabawne jest to jak atrakcyjne są szroty z USA, gdzie ściągnięcie ich to nie mały koszt i ryzyko, a to co po lekkiej stłuczce w EU to atfu! Gardzi się tym, dziwne czasy nastały :grin:

więcej szrotów to ściąga się z EU :thumbup1:

Opublikowano
59 minut temu, Langista napisał(a):

Zabawne jest to jak atrakcyjne są szroty z USA, gdzie ściągnięcie ich to nie mały koszt i ryzyko, a to co po lekkiej stłuczce w EU to atfu! Gardzi się tym, dziwne czasy nastały

ja zawsze uwazam ze kazdy ma swoja opinie itp. Sa ludzie ktorzy auto z przerysowanym blotnikiem uwazaja za wypadkowe i juz takiego nie kupia. Dla mnie to akurat nie jest problem, nawet wymiana zderzakow, maski itp dopoki auto nie ma naruszonych elementow konstrukcyjnych. No ale sa tez osoby ktorym i to nie przeszkadza i naciagają "łapy" itd - dla mnie to juz bez sensu. No ale tak jak napisalem, kazdy ma swoje poglady i nalezy je szanowac :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Langista napisał(a):

Wiesz w ogóle o czym piszesz ? Wdziałeś chodź raz licytacje z Niemiec i z UE , no chyba nie . Ja bym chciał żeby choć jedno auto z np. Niemiec było tak rozwalone jak się tu ogląda . Masz do wymiany np. błotnik maską , drzwi . a W Niemczech przy tych samych szkodach dodatkowo sajgon w środku . W Stanach możesz wybrać jakie Ci pasuje , Kupisz lekko uszkodzone i się cieszysz bo wiesz co naprawiasz  , a w Niemczech , kupujesz i gówno będziesz widział jak wyglądało wcześniej . Oczywiście lepiej  Niemieckie się robi bo potem wysyła się z powrotem za kupę kasy , a pajace kupują jak świeże bułeczki i potem piszą - Kupiłem auto z „ pewną historią" :grin: . Tak że narazie to Ty jesteś zabawny ze swoimi stwierdzeniami . Po lekkiej stłuczce w EU :facepalm:

Edytowane przez mariusz36