szydlos007 Opublikowano 4 Października 2022 Opublikowano 4 Października 2022 Cześć, myślę że wybrałem odpowiedni dział, posiadam Q5 8r a z tego co wiem to bratnia dusza A4 B8. Otóż taka sytuacja - Q5 jest z pełnym slinem wraz z zawieszeniem, lubie to auto ale jego zawieszenie mnie dobija. Jest okrutnie twarde, trzęsie , tłucze itd. Wcześniej jeździłem na niższym ciśnieniu opon lecz to wpływało na spalanie diametralnie i chyba najrozsądniejszym wyjściem było by przejście na zawieszenie 1BE (chyba że się mylę to proszę mnie poprawić) Jak to się ma ? Póki co wstrzymam się z tym do pierwszych objawów zużycia obecnych amortyzatorów. Wystarczy założyć amortyzatory 1 BE ? Orientuje się ktoś z jakiej firmy i jaki model wypadało by założyć ?
Dev Opublikowano 4 Października 2022 Opublikowano 4 Października 2022 w Twojej odmianie auta nie było zestawu 1BE było tylko : 1BA, 1BV i 1BL
szydlos007 Opublikowano 4 Października 2022 Autor Opublikowano 4 Października 2022 Podpowiesz które by było najbardziej sensowne żeby uprzyjemnić jazdę na polskich drogach ? 1 BA ?
Muskel1 Opublikowano 4 Października 2022 Opublikowano 4 Października 2022 1BL z pewnością nie dołożysz, bo jest to zawieszenie aktywne (magnetic ride) i kosztuje majątek.
Dev Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 12 godzin temu, szydlos007 napisał: Podpowiesz które by było najbardziej sensowne żeby uprzyjemnić jazdę na polskich drogach ? 1 BA ? z tym ze musisz zmienic amory i sprezyny plus geometria
szydlos007 Opublikowano 5 Października 2022 Autor Opublikowano 5 Października 2022 3 godziny temu, Dev napisał: z tym ze musisz zmienic amory i sprezyny plus geometria Cześć , jesteś w stanie podać ich numery katalogowe ? ??
Dev Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) 2 godziny temu, szydlos007 napisał: Cześć , jesteś w stanie podać ich numery katalogowe ? ?? amor przód - 8R0 413 031 G sprezyna przód - 8R0 411 105 AM amor tył - 8R0 513 035 E sprezyna tył - 8R0 511 115 AK Edytowane 5 Października 2022 przez Dev
kocur75 Opublikowano 19 Października 2022 Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) Jakby ktoś chciałby się wymienić na poliftowe to ja bardzo chętnie oddam swoje BA i wezmę BV. 2016 r. USA u mnie (140.000 po US przejechane w Polsce 850 km ). Komfort jest za komfortowy dla mnie. Edytowane 19 Października 2022 przez kocur75
Bisio Opublikowano 6 Maja 2023 Opublikowano 6 Maja 2023 mam podobny problem lecz w Q FY, zawieszenie 1BA jest za bujające, dodatkowo chciałbym go ieco obniżyć. Eibach pro kit odpada - za twardo. Myślałem nad sprężynami od sq5 - są 25 mm krótsze wiec wygląd by zyskał, tylko nie wiem jak z twardością. Ewentualnie 1BV z zwykłej Q5 tylko nie wiem czy również są niższe od 1 BA.
mariusz54a Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października W dniu 7.05.2023 o 19:32, Dev napisał(a): Zawsze są Witam. 1ba jest wyższe od "normalnego"? Pozdrawiam
Hugo Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października 37 minut temu, mariusz54a napisał(a): Witam. 1ba jest wyższe od "normalnego"? Pozdrawiam 1BA to jest normalne czyli najwyższe
Dev Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października 12 godzin temu, Hugo napisał(a): 1BA to jest normalne czyli najwyższe Najwyższe jest 1BR
Hugo Opublikowano 9 Października Opublikowano 9 Października 36 minut temu, Dev napisał(a): Najwyższe jest 1BR A jaka jest różnica względem BA, jeżeli chodzi o wysokość?
Adam. W Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Witam czy mogli byście mi podpowiedzieć jakie amorki oraz sprężyny w zamienniku mógł bym kupić ? Może sachs potrzebuje by ktoś mi dobrał odpowiednie nr. Na tył auta A4 b8 sedan 2.0 ośka zawias 1bv Sprężyny mam jeszcze ori i skończyły żywot razem z amorkami. Korzystając z wymiany chciał bym wsadzis amorki z 1be by było troszkę bardziej komfortowo. Aktualnie jeśli się nie mylę mam Sprężyny: 8K0 511 115 GQ takie same są w 1be oraz w 1bv jaki był by ich zamiennik czy lepiej kupić Ori ? Amorki : 8K0 513 035 AS 1bv i tu chciał bym zmienić na 1be prośbą jaki zamiennik lub jeśli nie warto to jaki Ori jest nr czesci pod 1be ? Podaje również VIN WAUZZZ8KX9A149592
Rekomendowane odpowiedzi