KptBorsuk Opublikowano 4 Października 2022 Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) Cześć i czołem forumowicze! Po długim czasie zdecydowałem się na założenie wątku o swojej "Lalce" Jest to Audi A4 B7 1.8T Quattro Sedan w kolorze LX7Z z połowy 2005 roku. Auto zostało zakupione i sprowadzone z Niemiec w sierpniu 2019. Na blacie ówcześnie było nalatane 162 tys. Tak wyglądało na miejscu w Niemcowni Wyposażenie: Wewnętrzny S-line Zawias S-line 1-BE Kierownica 3-ramienna S-line Podgrzewane fotele Dwustrefowy klimatronik Podświetlenia w drzwiach Korbatronik z tyłu Bixenon bez funkcji auto Lakier metalik Alufelgi 17' Radio Concert II Ogólnie jak widać trochę bieda wyposażenie... Rzeczy które do tej pory zrobiłem w aucie: Wymiana kierownicy na trójramienną S-line z multifunkcją obszytą nową skórą Dołożenie tempomatu i odblokowanie FIS Swap hebli na 320/300 by @rs dziadek Opony zimowe Kleber Krislap HP3 235/45 R17 Felgi Audi OEM 4F0 601 025 DG 8.5" R19' Opony letnie Goodyear Eagle F1 Asymetruc 5 235/25 R19 Pełna konserwacja podwozia (piaskowanie, podkład, powłoka konserwująca) Zawieszenie Bilstein B12 Pro-Kit Wymiana wszystkich elementów gumowych zawieszenia (tuleje, łapa skrzyni biegów, łączniki stabilizatorów, nowe wahacze itp.) Nowe poduszki silnika Stabilizatory RS4 przód + tył Olej Ravenol VST 5W40 - przy każdej wymianie Filtr powietrza, kabinowy, paliwa MANN - przy każdej wymianie Świece NGK PFR6Q Wymiana termostatu Nowa przednia szyba z czujnikiem zmierzchu/deszczu (poprzednia szyba postanowiła sobie pęknąć) Lusterko wsteczne z fotochromem Przełącznik z funkcją Comming/Leaving Home Zderzak przedni S-line + grill S4 Lotka bagażnika by Maxton Design Czujniki parkowania przód + tył Radio z nawigacją Kenwood DMX-8019DABS 2DIN + mikrofon do zestawy głośnomówiącego schowany w lampce na suficie + sterowanie radiem z kierownicy + 2x port USB zamiast gniazda zapalniczki Kompletny przelotowy układ wydechowy by el-tec (3" downpipe, 2.75" reszta) + 4 tłumiki (2 środkowe, 2 końcowe) + 2 podwójne końcówki wydechów + sportowy katalizator + dyfuzor zderzaka z Bułgarii Oklejenie czarną błyszczącą folią chromowanych ramek wokół drzwi, listwy tylnego zderzaka, dachu i lusterek Wyprogramowanie drugiej sondy + zhamowanie auta na hamowni drogowej (175 KM i 272 Nm) - chyba zdrowa sztuka W planach: Zakucie silnika Serwis głowicy Sprzęgło Stage 2 Mocniejsze cewki Turbo K04-064 (lub inne, ale na 350 KM powinno wystarczyć) TIP FMIC Wydajniejsze wtryski, pompa paliwa Wymiana rozrządu i łańcuszka rozrządu z napinaczem Wymiana innych niezbędnych lub zużytych podzespołów silnika Usunięcie SAI Elektryczne szyby tył Naprawa podsufitki (niestety swoją przemoczyłem i w kilku miejscach klej puścił...) Wymiana foteli na inne lub zmiana materiału na obecnych Obszycie gałki zmiany biegów Dyfuzor przedniego zderzaka + dokładki progów by Maxton Design LED w DRL ale tak aby nie ingerować w lampę, żeby nie wypalało oprawek i nie wywalało błędu na FIS Nowe felgi na zimę + dystanse do letnich kół Gwint?? - jeśli spasowanie nadkoli z kołami nie będzie mi się podobało Parę aktualnych fotek Edytowane 5 Października 2022 przez KptBorsuk
afroo. Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 Fajnie działasz. 9 godzin temu, KptBorsuk napisał: Kompletny przelotowy układ wydechowy by el-tec (3" downpipe, 2.75" reszta) + 4 tłumiki (2 środkowe, 2 końcowe) + 2 podwójne końcówki wydechów + sportowy katalizator + dyfuzor zderzaka z Bułgarii Czekaj, moment. To w końcu masz downpipe, czy sportowy kat? Przelot, czy 4 tłumiki? Trochę namieszałeś. 9 godzin temu, KptBorsuk napisał: Po długim czasie zdecydowałem się na założenie wątku o swojej "Lalce" Serio nazywasz samochód "lalką"? Powodzenia w modyfikacjach.
Hugo Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 20 minut temu, afroo. napisał: To w końcu masz downpipe, czy sportowy kat? Jedno i drugie zapewne
Langista Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) Po zdjęciach jak dobrze widzę to ma dp -> kat -> tłumik -> tłumik Nawet estetycznie zrobione, ile wyszedł Cię taki wydech? Edytowane 5 Października 2022 przez Langista
KptBorsuk Opublikowano 5 Października 2022 Autor Opublikowano 5 Października 2022 2 godziny temu, afroo. napisał: Czekaj, moment. To w końcu masz downpipe, czy sportowy kat? Przelot, czy 4 tłumiki? Trochę namieszałeś. Od turbo wychodzi 3" DP, a następnie za nim jest sportowy kat. Z tym "przelotem" może zaszalałem, ale fakt, wydech jest na 4 tłumikach. W trasie głowy nie urywa 1 godzinę temu, Langista napisał: Nawet estetycznie zrobione, ile wyszedł Cię taki wydech? Zdecydowanie za dużo... Z tego co mówił majster to podobno materiał podrożał + ceny katów poszły w górę z powodu wojny. A poza tym to Warszawa, więc i warszawskie ceny 1
Langista Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 Ceny katów ogólnie poszły w górę i to na długo przed wojną, a teraz z powodu inflacji znowu. 1
BartoszSoldier Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 Bardzo ciekawie dupka wygląda z tym dyfuzorem i końcówkami Będę obserwował 1
KptBorsuk Opublikowano 16 Lipca Autor Opublikowano 16 Lipca Dawno nie było udpate, ale poniżej to co udało się osiągnąć od ostatniego wpisu: Naprawiona podsufitka Nowe fele na zimę - OEM Audi Rotor R19 9" + Kleber Krislap HP3 235/35 Odmalowane fele letnie - kolor Shadow Chrome Założone dystanse do letnich felg: 5mm przód + 10mm tył Zmodzony sterownik elektroniki centralnej tak, aby nie wyrzucało błędu na FIS w po założeniu LED w DRL W oczekiwaniu: Wymiana rozrządu: pompa HEPU + rolki, napinacz i pasek ASO (graty już czekają na półce) Wymiana paska wielorowkowego + rolka + napinacz - ASO (graty już czekają na półce) Wymiana napinacza i łańcuszka wałków rozrządu - ASO (graty już czekają na półce) Zakucie silnika, FMIC, TIP, K04-064, cewki, pompa paliwa, sprzęgło, serwis głowicy - ciężko mi znaleźć warsztat w okolicach Warszawy, który by mi to ogarnął od A do Z ☹️ Większe heble z przodu Wymiana foteli na inne - Supersport Seats z RS lub S Obszycie gałki zmiany biegów Dyfuzor przedniego zderzaka + dokładki progów by Maxton Design Korekta lakieru Usunięcie pomarańczowych szkiełek kierunków + polerka reflektorów Poniżej trochę fotek z zimowymi i letnimi felami 😁 1 1
Rob@k Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Plany fajne. Nie chce cie martwić ale grill nie jest z S4. To sline.
BartoszSoldier Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 6 minut temu, Rob@k napisał(a): Plany fajne. Nie chce cie martwić ale grill nie jest z S4. To sline. Cień tak dziwnie pada ale jak zobaczysz zdjęcia wyżej to jednak jest S4 🤔 1
Adam87 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 11 minut temu, Rob@k napisał(a): Plany fajne. Nie chce cie martwić ale grill nie jest z S4. To sline. Wojtuś, to jest S4😉 1
Rekomendowane odpowiedzi