golob Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 witam. czy ktos fachowo moze mi okreslic kolejnosc okrecania, a pozniej przykrecania srub w glowicy w 1z a takze sila z jaka trzeba to zrobic. z gory wielkie dzieki... 1
Musashi Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 kolejność odkręcania śrub głowicy kolejność dokręcania śrub głowicy
Luqas26 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Nie wiedziałem, że kolejność odkręcania ma jakieś znaczenie.
jacekm Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Nie wiedziałem, że kolejność odkręcania ma jakieś znaczenie. Nawet bardzo duże. Generalnie jest zasada (jak nie masz rozpiski z instrukcji) , że odkręcasz od zewnątrz do wewnątrz a przykręcasz od wewnątrz do zewnątrz i to, jak to jest możliwe, "po skosie"
Musashi Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Nie wiedziałem, że kolejność odkręcania ma jakieś znaczenie. nieprawidlowa kolejnosc dokrecania lub odkrecania, moze spowodowac deformacje glowicy.
golob Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 wielkie dzieki Musashi wlasnie o to mi chodzilo mam jeszcze jedno pytanko. czy to prawda ze do glowicy musi byc uzyty jakis super wytrzymaly klucz spline, czy wystarczy taki z zestawu YATO ? jesli tak to moze ktos cos polecic?
przema Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 YATO to dobre klucze,dasz nimi rade
Sztomel Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 nie wiem czy to ważne ale przy dokręcaniu stosuje się klucz dynamometryczny
golob Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 oczywiscie ze dynamometryczny, ale mi chodzi o to czy koncowka wytrzyma obciazenie...
Rekomendowane odpowiedzi