done Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Czy można źle zamontować sprzęgło z dwumasą? Bo po wymianie kompletu + oleju w skrzyni myślałem, że pozbędę się drgań, a tu niestety po 2 tygodniach drgania na "półsprzęgle" (lub starcie pod górkę) nawet po wymianie dwumasy. Przed wymianą jak było zimno drgania były od samego początku "puszczania" pedału sprzęgła.
Langista Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Takie są teraz części niestety. Jak duże są te wibracje? Jak takie same co wcześniej to oddaj na reklamację.
done Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2023 Tak duże nie są, czuć wyraźną różnicę ale chyba nie powinno być w ogóle wibracji. Jak już pasażerka wyczuła, że coś drży to coś jest nie tak.
szpakuziom Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Z tymi nowymi częściami teraz różnie bywa. Ja u siebie wymieniłem cały komplecik z LUKa z intercarsu i nieraz słyszę dwumasę. Drgania też występują na półsprzęgle, ale to może też dlatego, że dwumasa jest z AWX
Langista Opublikowano 29 Stycznia 2023 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Długo jako mechanik nie pracuję ale co nowe sprzęgło było zakładane, to w większości przypadków było gorzej od starego.
Rekomendowane odpowiedzi