kajto01 Opublikowano 5 Lutego 2023 Opublikowano 5 Lutego 2023 Witam wszystkich. Podjąłem się samodzielnej wymiany oleju w skrzyni i w dyfrze. W etce i na stronie gdzie dobierałem olej, była informacja że do mojej skrzyni wchodzi 4.5 litra oleju. Ze skrzyni zeszło może 3 litry a udało się wlać tylko 4 przez korek. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc jaka ilość konkretnie ma być w tej skrzyni? Skrzynia o oznaczeniu PJE pod napęd Quattro Silnik cnha 2.0tdi 140kw Olej w skrzyni ravenol mtf3 75 w Olej w dyfrze ravenol 75w90
pelonek1 Opublikowano 5 Lutego 2023 Opublikowano 5 Lutego 2023 6 minut temu, kajto01 napisał(a): Czy ktoś jest w stanie mi pomóc jaka ilość konkretnie ma być w tej skrzyni? Konkretnie to tyle ile wlałeś, ani mniej ani więcej, bardziej konkretnej odpowiedzi nie uzyskasz
Langista Opublikowano 5 Lutego 2023 Opublikowano 5 Lutego 2023 Możliwe, że jest tam 4,5 litra ale nigdy całego nie zlejesz, dużo jest w torsenie, który jest daleko od korka zlewu oleju.
Dev Opublikowano 5 Lutego 2023 Opublikowano 5 Lutego 2023 Jezeli Wlales aż się przelało znakiem tego jest ok
kajto01 Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Opublikowano 5 Lutego 2023 Bardzo wam dziękuję. Obawiałem się, że zbyt duża ilość może zaszkodzić. Widocznie gdzieś coś zostało ?
Dev Opublikowano 5 Lutego 2023 Opublikowano 5 Lutego 2023 46 minut temu, kajto01 napisał(a): Obawiałem się, że zbyt duża ilość może zaszkodzić. na pewno nie
Rekomendowane odpowiedzi