SowaBezOka Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Opublikowano 13 Lutego 2023 Panowie. Pompa zdemontowana. Ktoś juz grzebał przy tych przewodach, ale niestety nieudolnie. I oba przewody łączyły się małym drucikiem, dodatkowo brak izolacji sprawiał, ze stykał się przewód z obudową pompy wtryskowej (więc miernik mi dobrze wcześniej pokazywal) ? Na próbę polutuję nowe kable i zamontuje tą pompę spowrotem.
sahipp Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) 5 minut temu, SowaBezOka napisał(a): Panowie. Pompa zdemontowana. Ktoś juz grzebał przy tych przewodach, ale niestety nieudolnie. I oba przewody łączyły się małym drucikiem, dodatkowo brak izolacji sprawiał, ze stykał się przewód z obudową pompy wtryskowej (więc miernik mi dobrze wcześniej pokazywal) ? Na próbę polutuję nowe kable i zamontuje tą pompę spowrotem. tak jak przypuszczałem.... jak to zrobisz to jest bardzo duża szansa że będzie wszystko już ok... w takim stanie jak były te przewody to nie miało to prawa chodzić... przerabiałem u siebie to... a jakby te przewody całkiem się Tobie rozpadły to byś miał ,,cała stop,,. pomijam fakt że jazda nawet ze sporadycznym zwarciem moim zdaniem może się przyczynić do spalenia sterownika (tranzystora).... Edytowane 13 Lutego 2023 przez sahipp
SowaBezOka Opublikowano 14 Lutego 2023 Autor Opublikowano 14 Lutego 2023 Chciałbym podziękować wszystkim zainteresowanym tematem za pomoc. Dla potomnych sprostuje, że miernikiem nie ma co sprawdzać tak jak to ja zrobiłem wcześniej. Po polutowaniu nowych przewodów, zamontowałem spowrotem pompę i Audi żyje w końcu. Kat ustawiłem na (-1.2 -1.6).
sahipp Opublikowano 14 Lutego 2023 Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) no i bardzo dobrze.... bez awaryjności w takim razie życzę, silnik nie taki zły jak go malują tylko trzeba go poznać oraz unikać osób które nie mają kompetencji do grzebania w nim... PS jak robisz trasy, a dodatkowo chcesz się z tym autem zaprzyjaźnić na dłużej to dorób sobie drugi sterownik na podmianę. Nie są to duże koszta a jest to właściwie jedyna usterka które bez powiadomienia może wystąpić i skutecznie unieruchomi Twoje auto... Edytowane 14 Lutego 2023 przez sahipp
Rekomendowane odpowiedzi