krzyskg Opublikowano 11 Lutego 2023 Opublikowano 11 Lutego 2023 Witam. Jutro w sedania a4 b6 w tylnych drzwiach będę wymienial mechanizm szyby i zamek. Z wymianą zamka niema problemu ? Czy coś jest skomplikowane ? Pozdro
nik23 Opublikowano 12 Lutego 2023 Opublikowano 12 Lutego 2023 (edytowane) 1 - Tylne drzwi 2 - Przelotka 3 - Płyta oporowa 4 - Zamek od drzwi Q Usunięto tapicerkę drzwi Q Usunięto ramę okienną i regulator szyby Q Odłącz złącze elektryczne przy zamku drzwi. Q W przypadku ponownego zamontowania tego samego zamka drzwi, odłączyć drążek sterujący przy klamce drzwi. Q Jeśli wymieniasz zamek drzwi, odłącz drążek sterujący przy zamku drzwi. Q Odkręcić śruby wielopunktowe -6- i wyjąć zamek drzwi. 5 - Linka Bowdena do klamki wewnętrznej Q Instalacja → rys. 6 - Śruba z łbem gniazdowym wielopunktowym M8 Q 20 Nm Edytowane 12 Lutego 2023 przez nik23 1
krzyskg Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Opublikowano 13 Lutego 2023 Dzieki za schemat A niewiesz może czemu jak wszystko powymieniałem potem boczek dałem na sztukę czyli nie nie dociskałem zatrzaski. I pi zamkniecielu niemoglem drzwi otworzyc ani od zewnątrz i wewnątrz. Możliwe że dlatego że boczek nie był zatrzaszniety bolcami i nie przykręcony? Boję się znów założyć boczek i przykręcić i zaś się nie otworzy ?
krzyskg Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Opublikowano 13 Lutego 2023 Teraz, krzyskg napisał(a): Dzieki za schemat A niewiesz może czemu jak wszystko powymieniałem potem boczek dałem na sztukę czyli nie nie dociskałem zatrzaski. I pi zamkniecielu niemoglem drzwi otworzyc ani od zewnątrz i wewnątrz. Możliwe że dlatego że boczek nie był zatrzaszniety bolcami i nie przykręcony? Boję się znów założyć boczek i przykręcić i zaś się nie otworzy ?
krzyskg Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Opublikowano 13 Lutego 2023 Teraz, krzyskg napisał(a): Teraz boczka niemam i drzwi się normalnie otwierają
nik23 Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 Ja zawsze próbuje po złożeniu zanim zamknę. Śrubokrętem wciskam zamek i próbuje otworzyć. Nigdy źle nie złożyłem to niewiem co tam mogłeś pomylić. w sumie nie bardzo da się tam źle to zrobić 1
Lukasz_mk2 Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 Cięgno od klamki pewni spadło, ono jest zabezpieczone plastykową spinką, którą mogłeś złamać i cięgno pewnie spadło z zamka 1
Rekomendowane odpowiedzi