eterrmit Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 Witam posiadam audi SQ5 2021 3.0 benzyna 354 km dostałem informację z serwisu że samochód wymaga akcji serwisowej lecz nie są w stanie jej przeprowadzić z PL. - wymiana czujnika położenia wałka rozrządu - Doposażenie w osłonę ochronną - Aktualizacja systemu nawigacji i mediów - Kompletowanie kluczyków proszę o informację czy jest na podkarpaciu ktoś kto może wykonać przynajmniej wymagane rzeczy tj wymiana czujnika i osłonę (nie wiem co to jest dokładnie) Dodatkowo potrzebuję serwisu który zrobi mi serwis olejowy wraz z wpisem. z góry dziękuję za dopowiedz.
Lukaa5 Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 Zaczął bym od napisania do serwisu audi , niech dadzą wycenę . Olej też zmienią i wcale nie musi być drogo
Langista Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 A ja nie rozumiem co ma piernik do wiatraka, auta produkowane w Europie z eksportem na USA nie wymagają części, których w Europie nie ma. Zapytaj w kilku innych ASO, że masz akcję serwisową i chciałbyś z niej skorzystać, jak odmówią to zapytaj o powód.
eterrmit Opublikowano 22 Lutego 2023 Autor Opublikowano 22 Lutego 2023 Dzwoniłem już do 4 W każdym łowią inaczej. Kluczyk to jie problem jak się okazuje ale pozostałe rzeczy nie zostaną wykonane gdyż pojazd był wyprodukowany na rynek Kanadyjsji. Nawet dealer nie udzielił mi odpowiedniej odpowiedzi.
eterrmit Opublikowano 22 Lutego 2023 Autor Opublikowano 22 Lutego 2023 15 minut temu, Lukaa5 napisał(a): Zaczął bym od napisania do serwisu audi , niech dadzą wycenę . Olej też zmienią i wcale nie musi być drogo Serwis audi właśnie na wpisana akcje serwisowa na pojeździe ale nie mogą tego wykonać bo pojazd wyprodukowany jest na rynek Kanadyjski. Brak konkretow
Langista Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 Jak nr VIN kwalifikuje do akcji serwisowej to przecież musi być wykonana, auto na rynek kanadyjski też ma pewnie inny numer VIN, a skoro akcja na niego jest to co, masz go do ASO w Kanadzie oddać? Nie rozumiem, może za głupi na to jestem.
Lukaa5 Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 41 minut temu, eterrmit napisał(a): Serwis audi właśnie na wpisana akcje serwisowa na pojeździe ale nie mogą tego wykonać bo pojazd wyprodukowany jest na rynek Kanadyjski. Brak konkretow Nie wiem jak działa serwis w pl , ale odpłatnie chyba zrobią
mariusz36 Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 (edytowane) Coś dziwne , robiłem niedawno drobiazg w ASO i gość mi mówi że mam akcję serwisową która była tylko w Stanach . Ustawił mi datę , wszystko zrobili oczywiście za darmo . Akcja fabryczna 42L5 K1,OZ,V3,XP,Z1,Z2,Z3,Z4 Akcja fabryczna 90S9 01,02 Edytowane 22 Marca 2023 przez mariusz36
Langista Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 5 godzin temu, Lukaa5 napisał(a): Nie wiem jak działa serwis w pl , ale odpłatnie chyba zrobią Nie w tym rzecz, akcja serwisowa jest za darmo, bo to oznacza wadę od strony producenta, dlaczego on ma za to płacić?
eterrmit Opublikowano 24 Lutego 2023 Autor Opublikowano 24 Lutego 2023 W dniu 22.02.2023 o 19:40, mariusz36 napisał(a): Coś dziwne , robiłem niedawno drobiazg w ASO i gość mi mówi że mam akcję serwisową która była tylko w Stanach . Ustawił mi datę , wszystko zrobili oczywiście za darmo . Wyjaśniło się. W końcu serwis audi z Lublina podszedł do tematu profesjonalnie. Jako jedyny do którego dzwoniłem po 4 dniach oddzwonili z informacją że auto zostało przepisane na rynek europejski i że 3 z 4 akcji serwisowych nie dotyczy europy tylko rynek Kanadyjski oraz że zostały one usunięte. Zapraszają na wykonanie ostatniej akcji serwisowej :))))) 1
Langista Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 Tyle dobrze, że pomogło dobijanie się na siłę do więcej jak jednych drzwi.. Masz gdzieś numery tych akcji serwisowych? Dowiedzieliśmy się czego dotyczyły.
eterrmit Opublikowano 21 Marca 2023 Autor Opublikowano 21 Marca 2023 W dniu 24.02.2023 o 19:49, Langista napisał(a): Tyle dobrze, że pomogło dobijanie się na siłę do więcej jak jednych drzwi.. Masz gdzieś numery tych akcji serwisowych? Dowiedzieliśmy się czego dotyczyły. Jedna z akcji to: doprogramowanie kluczyka (jak sprzedawali autko że w,głodu na brak komponentów klient dostawał jeden kluczyk) Pozostałych nie znam - nie dotyczyły Europy.
Rekomendowane odpowiedzi