Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zafoliowane tablice rejestracyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może ktoś mi podpowie, w jakim celu niektóre jednostki jeżdżą z ofoliowanymi tablicami rejestracyjnymi ?

czy to jest może ochrona przed fotoradarami ?

i jeśli tak, to czy to coś daje ? a jeśli coś daje, to czy jest to legalne ?

pozdro

Opublikowano

prawdopodobnie chodzi o zamazane zdjecie z fotoradaru

to jest nielegalne i tak samo obciachowe jak zaginanie tablic w motocyklach

jesli z gory ktos zaklada, ze bedzie jezdzil szybko i chce uniknac fotoradarow to niech kupi CB albo miesieczny

Opublikowano

Trzasnę se reklamówkę z Biedronki..będę niewidzialny :bag::D

Opublikowano

wystarczy przykleić sobie kawałek jakiegoś czegoś na ostatnią cyferkę w tablicach, a za wycieraczkę wsadzić jakieś ulotki reklamowe dziewcząt oferujących swoje wdzięki :decayed:

fota nie przyjdzie jeżeli będą jakiekolwiek wątpliwości...

Opublikowano

ulotki reklamowe dziewcząt oferujących swoje wdzięki :decayed

Jak zwykle nie nazywasz rzeczy po imieniu..masz filtr rodzinny czy co :polew:

Opublikowano

A jak Cię policja zatrzyma z reklamówką na tablicy lub z karteczką zasłaniającą naklejkę na szybie to masz ładny mandacik :wallbash: więc myślę że lepiej zdjąć nogę z gazu niż kombinować :good: Pozdrawiam

Opublikowano

dziś widziałem podobny patent obydwie tablice miał w takiej jakby specjalnej obudowie z przezroczystego plastiku z tym że ten plastik miał załamania powierzchni, fota mi nie za bardzo wyszła

Zdjecie002.jpg

Opublikowano

A jak Cię policja zatrzyma z reklamówką na tablicy lub z karteczką zasłaniającą naklejkę na szybie to masz ładny mandacik :wallbash: więc myślę że lepiej zdjąć nogę z gazu niż kombinować :good: Pozdrawiam

masz 100zł bez punktów za zasłonięte tablice :decayed: zgadzam się żeby nie zapier... jak dzik, ale umówmy się, że nasze ograniczenia prędkości są abstrakcyjne, bo gdybyś chciał zgodnie z przepisami przejechać z Warszawa do Wrocławia to byś potrzebował dwóch dni :wallbash:

z reklamówki niechlujnie przyczepionej do tablicy zasłaniającej ostatnia cyferkę możesz się wytłumaczyć tak samo z reklam burdeli i pizzy...

Opublikowano

dziś widziałem podobny patent obydwie tablice miał w takiej jakby specjalnej obudowie z przezroczystego plastiku z tym że ten plastik miał załamania powierzchni, fota mi nie za bardzo wyszła

Zdjecie002.jpg

To patent zza wschodniej granicy jeździ tu umnie dużo i co lepsza śmigająca furka ma takie plastiki pozakładane.

Opublikowano

zasłanianie tablic 100zł, ale ozdabianie w sposób powodujący nieczytelność 50zł. najlepszy sposób to jakaś naklejka, reklama alboo cokolwiek innego.

te plastikowe nakładni na tablice nie zdają egzaminu. tablice i tak są wystarczające czytelne by dostać mandat. za wschodnią granicą może to działa ale u nas są dużo nowsze fotoradary niestety.

najlepszy spobób odpowiednio zdeformowana ramka pod tablicę rejestracyjną (by się wytłumaczyć że pękła i tablica wypada) i tablica rejestracyjna w bagażniku :naughty: i można jeszcze czymś zasłonić naklejkę. choć z samej naklejki odczytać nr rej jest bardzo ciężko.

Opublikowano

Zdjecie002.jpg

Skoro Tobie udało sie cyknać fotkę (i to całkiem czytelną) to tym bardziej poradzi sobie fotoradar... uważam ,ze to bezsens na poziomie spraya do tablic rejestracyjnych reklamowanego kiedyś na mango.

Opublikowano

zasłanianie tablic 100zł, ale ozdabianie w sposób powodujący nieczytelność 50zł.

Jest jeszcze coś takiego jak "próba sfałszowania", chociażby wspomnianą wcześniej pastą do zębów (np. 8 przerobić na 3) i z tego co wiem to za to jest jakaś konkretna kara.

Opublikowano

fałszowanie to zupełnie co innego. jak zasłonisz calą cyfrę lub literę a nie tylko częściowo by zmienić np. 8 na 3 to nie będzie fałszowanie. aczkolwiek jakby mieli się czepiać fałszowania to musieliby czepiać się wszystkich aut sprowadzonych z belgii i posiadających dwie tablice.

Opublikowano

Fałszowanie dokumentów to już jest kodeks karny, a nie kodeks wykroczeń i tu już jest rozprawa następnie wyrok, a nie mandat lub sąd grodzki.

Opublikowano

W TVN Turbo pokazywali ostatnio patent z ramką, która ma w sobie tak jakby kurtynę i jednym przyciskiem można zasłonić całą tablicę.

Opublikowano

CB i problem z głowy. :decayed:

Oj, żebyś się nie oszukał.

Już nie jednego z antenką na dachu zwinęli, więc tak ślepo bym w to nie wierzył.

Rozsądek + oczy dookoła głowy i jakoś się żyje.

Fakt, że rozsądek czasami zostaje w domu, a oczy bywają zmęczone ...

Opublikowano

W TVN Turbo pokazywali ostatnio patent z ramką, która ma w sobie tak jakby kurtynę i jednym przyciskiem można zasłonić całą tablicę.

był filmik o tym na forum, bodajże w spotach warszawskich :wink4:

patenty:

1.

2.