Alsel Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam, może ktoś mi podpowie, w jakim celu niektóre jednostki jeżdżą z ofoliowanymi tablicami rejestracyjnymi ? czy to jest może ochrona przed fotoradarami ? i jeśli tak, to czy to coś daje ? a jeśli coś daje, to czy jest to legalne ? pozdro
wustyle Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 prawdopodobnie chodzi o zamazane zdjecie z fotoradaru to jest nielegalne i tak samo obciachowe jak zaginanie tablic w motocyklach jesli z gory ktos zaklada, ze bedzie jezdzil szybko i chce uniknac fotoradarow to niech kupi CB albo miesieczny
Reggi Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Trzasnę se reklamówkę z Biedronki..będę niewidzialny
Kolkov Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 wystarczy przykleić sobie kawałek jakiegoś czegoś na ostatnią cyferkę w tablicach, a za wycieraczkę wsadzić jakieś ulotki reklamowe dziewcząt oferujących swoje wdzięki fota nie przyjdzie jeżeli będą jakiekolwiek wątpliwości...
Reggi Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 ulotki reklamowe dziewcząt oferujących swoje wdzięki :decayed Jak zwykle nie nazywasz rzeczy po imieniu..masz filtr rodzinny czy co
Sqarek Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 A jak Cię policja zatrzyma z reklamówką na tablicy lub z karteczką zasłaniającą naklejkę na szybie to masz ładny mandacik więc myślę że lepiej zdjąć nogę z gazu niż kombinować Pozdrawiam
krzyniek Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 dziś widziałem podobny patent obydwie tablice miał w takiej jakby specjalnej obudowie z przezroczystego plastiku z tym że ten plastik miał załamania powierzchni, fota mi nie za bardzo wyszła
Kolkov Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 A jak Cię policja zatrzyma z reklamówką na tablicy lub z karteczką zasłaniającą naklejkę na szybie to masz ładny mandacik więc myślę że lepiej zdjąć nogę z gazu niż kombinować Pozdrawiam masz 100zł bez punktów za zasłonięte tablice zgadzam się żeby nie zapier... jak dzik, ale umówmy się, że nasze ograniczenia prędkości są abstrakcyjne, bo gdybyś chciał zgodnie z przepisami przejechać z Warszawa do Wrocławia to byś potrzebował dwóch dni z reklamówki niechlujnie przyczepionej do tablicy zasłaniającej ostatnia cyferkę możesz się wytłumaczyć tak samo z reklam burdeli i pizzy...
chudineze Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 dziś widziałem podobny patent obydwie tablice miał w takiej jakby specjalnej obudowie z przezroczystego plastiku z tym że ten plastik miał załamania powierzchni, fota mi nie za bardzo wyszła To patent zza wschodniej granicy jeździ tu umnie dużo i co lepsza śmigająca furka ma takie plastiki pozakładane.
tony84 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 A jak Cię policja zatrzyma z reklamówką na tablicy lub z karteczką zasłaniającą naklejkę na szybie to masz ładny mandacik więc myślę że lepiej zdjąć nogę z gazu niż kombinować Pozdrawiam zasłanianie tablic 100zł, ale ozdabianie w sposób powodujący nieczytelność 50zł. najlepszy sposób to jakaś naklejka, reklama alboo cokolwiek innego. te plastikowe nakładni na tablice nie zdają egzaminu. tablice i tak są wystarczające czytelne by dostać mandat. za wschodnią granicą może to działa ale u nas są dużo nowsze fotoradary niestety. najlepszy spobób odpowiednio zdeformowana ramka pod tablicę rejestracyjną (by się wytłumaczyć że pękła i tablica wypada) i tablica rejestracyjna w bagażniku i można jeszcze czymś zasłonić naklejkę. choć z samej naklejki odczytać nr rej jest bardzo ciężko.
Konradoss Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 dziś widziałem podobny patent obydwie tablice miał w takiej jakby specjalnej obudowie z przezroczystego plastiku z tym że ten plastik miał załamania powierzchni, fota mi nie za bardzo wyszła Skoro Tobie udało sie cyknać fotkę (i to całkiem czytelną) to tym bardziej poradzi sobie fotoradar... uważam ,ze to bezsens na poziomie spraya do tablic rejestracyjnych reklamowanego kiedyś na mango.
moro99 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 slyszalem jeszcze ze jest patent z pasta do zebow i przerabianiem nia cyferek - patent slaby na deszcze
tomaszu Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 zasłanianie tablic 100zł, ale ozdabianie w sposób powodujący nieczytelność 50zł. Jest jeszcze coś takiego jak "próba sfałszowania", chociażby wspomnianą wcześniej pastą do zębów (np. 8 przerobić na 3) i z tego co wiem to za to jest jakaś konkretna kara.
tony84 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 fałszowanie to zupełnie co innego. jak zasłonisz calą cyfrę lub literę a nie tylko częściowo by zmienić np. 8 na 3 to nie będzie fałszowanie. aczkolwiek jakby mieli się czepiać fałszowania to musieliby czepiać się wszystkich aut sprowadzonych z belgii i posiadających dwie tablice.
Sqarek Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Fałszowanie dokumentów to już jest kodeks karny, a nie kodeks wykroczeń i tu już jest rozprawa następnie wyrok, a nie mandat lub sąd grodzki.
pox Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 W TVN Turbo pokazywali ostatnio patent z ramką, która ma w sobie tak jakby kurtynę i jednym przyciskiem można zasłonić całą tablicę.
soolek Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 CB i problem z głowy. Oj, żebyś się nie oszukał. Już nie jednego z antenką na dachu zwinęli, więc tak ślepo bym w to nie wierzył. Rozsądek + oczy dookoła głowy i jakoś się żyje. Fakt, że rozsądek czasami zostaje w domu, a oczy bywają zmęczone ...
konradzed Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 edmondo Zasada ograniczonego zaufania zawsze musi być, ale i tak CB jest nie do podrobienia.
krzyniek Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 W TVN Turbo pokazywali ostatnio patent z ramką, która ma w sobie tak jakby kurtynę i jednym przyciskiem można zasłonić całą tablicę. był filmik o tym na forum, bodajże w spotach warszawskich patenty: 1. 2.
Rekomendowane odpowiedzi