sz4tan Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam, jestem zainteresowany audi z aukcji poniżej: AUDI A4 B8 2.0 TDI 177km quattro Może ktoś oglądał albo dawajcie jakieś swoje spostrzeżenia. Przy okazji mógłby ktoś rozkodować VIN: WAUZZZ8KXEA070157, chociaż pernumery żeby wypluło. Pozdrawiam. Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez sz4tan
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Tutaj wrzuć VIN do rozkodowania https://a4-klub.pl/topic/444535-dekoder-vin-audi-grupy-vag-oraz-innych-marek-dane-techniczne-oraz-wyposażenie/page/264/#comment-5739028
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Lusterka nie są elektrycznie składane. Klimatyzacja jednostrefowa 1
sz4tan Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Tutaj wrzuć VIN do rozkodowania https://a4-klub.pl/topic/444535-dekoder-vin-audi-grupy-vag-oraz-innych-marek-dane-techniczne-oraz-wyposażenie/page/264/#comment-5739028 Wrzuciłem, dzięki za uwage.
sahipp Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) trochę nie na temat ale odnośnie tego auta, a4 b8 miało już quattro na haldex`ie ? Bo mi się wydaje że powinien być torsen, a sprzedawca wypisuje jakieś opowieści z narni... Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez sahipp
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) 38 minut temu, sahipp napisał(a): a4 b8 miało już quattro na haldex`ie ? Haldex jest w MQB czyli poprzecznie montowanych silnikach VAG. Pewnie źle to nazwał. W B8 jest torsen i pewnie wymienił w tylnym dyfrze olej, chociaż kto wie co miał na myśli. Trzeba go zapytać. Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez Muskel1 1
1szewczi90 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 @sz4tan witaj, mam pytanie czy jeździłeś modelem B8? szczerze jak na te pieniądze nie jest to nic nadzwyczajnego, owszem model jest piękny i ładnie wygląda ale to jest tylko 2.0 klekot w dodatku w manualu... za tyle kasy brać manuala? przecież takim zestawem się jeździ po prostu przeciętnie, a już nie wspomnę o bolączkach 2.0TDI wystarczy żebyś wszedł w dział z silnikiem 2.0TDI i poczytał co tam się przytrafia, a serwis nie jest tani, to tylko takie moje dywagacje ale jeśli nie jeździłeś tym modelem jako kierowca to polecam najpierw spróbować bo możesz być rozczarowany wydając prawie 60k na auto, w tej kasie to już się ma wymagania nie tylko jeśli chodzi o to czy auto się nam podoba z zewnątrz
Muskel1 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 5 minut temu, 1szewczi90 napisał(a): tylko 2.0 klekot w dodatku w manualu To akurat jest zaletą w tym modelu niż wadą. Lepszy wybór niż s-tronic, przynajmniej pod kątem usterkowości i kosztów naprawy. 1
1szewczi90 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 W dniu 28.04.2023 o 17:06, Muskel1 napisał(a): To akurat jest zaletą w tym modelu niż wadą. Lepszy wybór niż s-tronic, przynajmniej pod kątem usterkowości i kosztów naprawy. Ale zrobienie sprzegła + dwumasy też nie jest tanie. A roboty w tym modelu jest od cholery, więc robocizna też kosztuje, do tego najlepiej już zmienić oliwę w skrzyni biegów, uszczelniacz. A po za tym dwumasa lubi się szybko spowrotem odezwać.
Muskel1 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Za jedną mechatronikę wymienisz 3 x sprzęgło i dwumas
sahipp Opublikowano 1 Maja 2023 Opublikowano 1 Maja 2023 że się tak wtrącę... 2.0tdi mimo wszystko jest najlepszym kompromisem pomiędzy osiągami a kosztami utrzymania... ja lubię podłubać przy autach wpakować trochę kasy dla przyjemności ale koszta doprowadzenia do porządku 3.0tdi mogą być astronomiczne... a to tylko doprowadzenie auta do nominału, a nie zabawa w dodatki...jak nie masz auta z pewnego źródła z tym motorem to nawet jak masz worek pieniędzy możesz grubo popłynąć... a tak się składa że auto o którym mowa jest od typowego handlarza więc różnie może być... jak ja szukam samochodów to nauczyłem się aby omijać ogłoszenia typu 50x s`linee i wszystko wymienione łącznie z olejem w haldeksie, auto bez wkładu....
1szewczi90 Opublikowano 2 Maja 2023 Opublikowano 2 Maja 2023 W dniu 1.05.2023 o 10:32, sahipp napisał(a): że się tak wtrącę... 2.0tdi mimo wszystko jest najlepszym kompromisem pomiędzy osiągami a kosztami utrzymania... ja lubię podłubać przy autach wpakować trochę kasy dla przyjemności ale koszta doprowadzenia do porządku 3.0tdi mogą być astronomiczne... a to tylko doprowadzenie auta do nominału, a nie zabawa w dodatki...jak nie masz auta z pewnego źródła z tym motorem to nawet jak masz worek pieniędzy możesz grubo popłynąć... a tak się składa że auto o którym mowa jest od typowego handlarza więc różnie może być... jak ja szukam samochodów to nauczyłem się aby omijać ogłoszenia typu 50x s`linee i wszystko wymienione łącznie z olejem w haldeksie, auto bez wkładu.... już prawdopodobnie znalazł się jakiś naiwniak albo wynegcjował chociaż dobrze bo ogłoszenie już się nie wyświetla... Ogłoszenie nie jest już dostępne!
sz4tan Opublikowano 8 Maja 2023 Autor Opublikowano 8 Maja 2023 Temat do zamknęcia rozglądam się za B9 jednak.
Rekomendowane odpowiedzi