Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przeróbka lamp tył z USA na EU w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naładuj najpierw akumulator jak należy, bo uwalisz sterownik podczas ładowania kontenerów danych, gdy nagle całkiem braknie napięcia. Następnie wykonaj czynność jak na wrzuconym powyżej filmiku.

Opublikowano

Akumulator jest nowy, błędy mogły powstać bo jak przypłynął to był padnięty całkiem. 

Robię tak:

-Kodowanie BCM2 A4

-Typ auta to A4 A5 Q5 itp

-Dalej i wywala błąd 

Jak robie tak jak z filmiku 

-Ładowanie kontenera danych 

-Otwiera mi sie okienko tak samo jak na filmiku

Mogę zrobić to w ten sam sposób? 

Opublikowano

Robisz tak jak na filmiku. 

Opublikowano (edytowane)

Przy ładowaniu plików zawsze zaznaczam erase full memory?

-Tak musi być zaznaczone 

Juz pytałem o to 

Edytowane przez Krolik524
Opublikowano

Zrobiłem tak: przewód od zasilania płytki świateł stopu wyciągnąłem poza obudowę lampy i podłączyłem go w miejsce białego kabelka we wtyczce 4 PIN w prawej lampie w błotnik, potem biały kabelek który odciąłem połączyłem bezpośrednio z przewodem wyciągniętym z BCM2 dokładnie to z czarnej kostki (T17b) PIN1. W lewej lampie w błotnik zrobiłem tak samo i połączyłem z przewodem wyciągniętym z BCM2 z brązowej kostki (T17a) PIN2.  

Po podłączeniu lampy działają tak jak na filmiku. Czy kierunkowskazy w lampach w błotnik nie działają dlatego, że te wyjścia z BCM2 do których się podpiąłem nie są aktywne i trzeba dopiero je aktywować kodowaniem czy coś źle jest zrobione?

Opublikowano

Wgrywałeś parametryzację do BCM2?

Opublikowano

Jeszcze z kodowania nic nie robiłem ponieważ nie mam do tego sprzętu. Chciałem zrobić fizyczną część sam a na kodowanie oddać do kogoś kto się tym zajmuje 

Opublikowano

Tam nie robisz kodowania tyko wgrywasz zestawy danych do BCM2.

Opublikowano

Czyli po prostu po wgraniu tego zestawu danych powinien się świecić ten kierunkowskaz? Na dniach będę chciał podjechać do kogoś kto się tym zajmuje żeby mi wgrał ten zestaw danych do bcm2 i ogólnie żeby ogarnął to od strony kodowania ponieważ ja zrobiłem już wszystko jeśli chodzi o przewody i połączenia.

Opublikowano

Jeżeli wszystko jest wykonane jak powinno, to tak.

Opublikowano
Godzinę temu, konradb9 napisał(a):

Czyli po prostu po wgraniu tego zestawu danych powinien się świecić ten kierunkowskaz? Na dniach będę chciał podjechać do kogoś kto się tym zajmuje żeby mi wgrał ten zestaw danych do bcm2 i ogólnie żeby ogarnął to od strony kodowania ponieważ ja zrobiłem już wszystko jeśli chodzi o przewody i połączenia.

Podjedź zrobie na poczekaniu.