Muskel1 Opublikowano Sobota o 09:19 Opublikowano Sobota o 09:19 Naładuj najpierw akumulator jak należy, bo uwalisz sterownik podczas ładowania kontenerów danych, gdy nagle całkiem braknie napięcia. Następnie wykonaj czynność jak na wrzuconym powyżej filmiku.
Krolik524 Opublikowano Sobota o 09:27 Opublikowano Sobota o 09:27 Akumulator jest nowy, błędy mogły powstać bo jak przypłynął to był padnięty całkiem. Robię tak: -Kodowanie BCM2 A4 -Typ auta to A4 A5 Q5 itp -Dalej i wywala błąd Jak robie tak jak z filmiku -Ładowanie kontenera danych -Otwiera mi sie okienko tak samo jak na filmiku Mogę zrobić to w ten sam sposób?
Krolik524 Opublikowano Sobota o 09:39 Opublikowano Sobota o 09:39 (edytowane) Przy ładowaniu plików zawsze zaznaczam erase full memory? -Tak musi być zaznaczone Juz pytałem o to Edytowane Sobota o 09:42 przez Krolik524
konradb9 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Zrobiłem tak: przewód od zasilania płytki świateł stopu wyciągnąłem poza obudowę lampy i podłączyłem go w miejsce białego kabelka we wtyczce 4 PIN w prawej lampie w błotnik, potem biały kabelek który odciąłem połączyłem bezpośrednio z przewodem wyciągniętym z BCM2 dokładnie to z czarnej kostki (T17b) PIN1. W lewej lampie w błotnik zrobiłem tak samo i połączyłem z przewodem wyciągniętym z BCM2 z brązowej kostki (T17a) PIN2. Po podłączeniu lampy działają tak jak na filmiku. Czy kierunkowskazy w lampach w błotnik nie działają dlatego, że te wyjścia z BCM2 do których się podpiąłem nie są aktywne i trzeba dopiero je aktywować kodowaniem czy coś źle jest zrobione? IMG_2885.mov
konradb9 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Jeszcze z kodowania nic nie robiłem ponieważ nie mam do tego sprzętu. Chciałem zrobić fizyczną część sam a na kodowanie oddać do kogoś kto się tym zajmuje
Muskel1 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Tam nie robisz kodowania tyko wgrywasz zestawy danych do BCM2.
konradb9 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Czyli po prostu po wgraniu tego zestawu danych powinien się świecić ten kierunkowskaz? Na dniach będę chciał podjechać do kogoś kto się tym zajmuje żeby mi wgrał ten zestaw danych do bcm2 i ogólnie żeby ogarnął to od strony kodowania ponieważ ja zrobiłem już wszystko jeśli chodzi o przewody i połączenia.
Muskel1 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Jeżeli wszystko jest wykonane jak powinno, to tak.
turzol Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, konradb9 napisał(a): Czyli po prostu po wgraniu tego zestawu danych powinien się świecić ten kierunkowskaz? Na dniach będę chciał podjechać do kogoś kto się tym zajmuje żeby mi wgrał ten zestaw danych do bcm2 i ogólnie żeby ogarnął to od strony kodowania ponieważ ja zrobiłem już wszystko jeśli chodzi o przewody i połączenia. Podjedź zrobie na poczekaniu.
Rekomendowane odpowiedzi