simpleboy Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 witam mam takie zapytanie czy można zakładac opony o takich samych parametrach na tyl i na przód (195x65x15 91v przód i 195x65x15 91h tył) tylko z różnym bieznikiem czy to sie ma negatywnie do napędu quattro
Korzeń Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 W quattro chodzi o to żeby każda opona miała tę samą średnicę czyli rozmiar i później prędkość obrotową. Bieżnik nie powinien robić różnicy, ale szukaj takich samych opon.
Yelo Opublikowano 2 Maja 2009 Opublikowano 2 Maja 2009 Żeby mieć spokojną głowę najlepiej założyć 4 identyczne opony. Jednak drobne różnice nie powinny spowodować problemów. Mówisz o innym rodzaju bieżnika, czy głębokości?
simpleboy Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Opublikowano 3 Maja 2009 Mówie o innym rodzaju bieżnika. Może i bylo wiele razy ale jak jest ktos nowy to raczej nie wie ile razy bylo dlatego sie pytam
paput Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 ja mam z przodu jodełkę a z tyłu inne oponki i huczy, jak zamienie przód tył to z tyłu huczy z kolei
Rekomendowane odpowiedzi