wlodziu130594 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Witam serdecznie i proszę o pomoc W skrócie- będąc na wakacjach jakaś grupa złodziejaszków włamała się do mojego auta, powyjmowali co nieco ale dodatkowo rozpieprzyli mi wkładkę zamka od strony kierowcy i zamek od klapy bagażnika. Kupiłem na olx cały zestaw 4szt klamek, zamek klapy bagażnika, stacyjkę i kluczyk z pilotem. Teraz pytanie - czy mogę samodzielnie wymienić zamki (tylko przód, tyłu nie ma sensu) i klapy bagażnika i centralny zamek będzie nadal działał? czy nie trzeba będzie kupić nowego sterownika centralnego zamka? może głupie pytanie ale serio się nie znam na tym. (wiem że wtedy jeden kluczyk będzie służył do otwierania/zamykania auta a drugi do uruchamiania). pytanie 2. - czy jakbym chciał używać jednego kluczyka to mogę samemu też wymienić wkład stacyjki i wszystko będzie ok? czy tym już się musi zająć jakiś fachowiec? pozdrawiam
RaThek Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Najlepsza opcja to przełożyć zapadki ze starych bębenków do nowych ale mało prawdopodobne że ocalały. Tym niemniej warto sprawdzić.
Elhape Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Możesz śmiało wymieniać klamki i wszystko będzie działać. Musisz tylko dopisać nowy kluczyk do centralki za pomocą vcds-a.
Rekomendowane odpowiedzi