tommar Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Witam!!! Ostatnio sprawdzalem gniazda swiec po ostatniej wymianie i okazalo sie ze w trzech jest widoczny olej.Swiece dokrecalem kluczem dynamometrycznym ale przeciez olej i tak znajdowac sie tam nie powinien.Teraz nie wiem co bylo by najbardziej trafnym skojarzeniem : uszczelniacze zaworow,pierscienie lub jakas uszczelka?
Gość gucio31 Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Hej! A może przy wymianie oleju zostały zalane. Ja miałem taki przypadek w serwisie. Po jakimś czasie padła mi cewka.
Italiano Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Uszczelniacze i pierścienie na pewno odpadają. Tak jak kolega napisał sprawdź pokrywę zaworów.
kepasa Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Uszczelniacze i pierścienie na pewno odpadają. Tak jak kolega napisał sprawdź pokrywę zaworów. i co, zalewa świece???? nie rozumiem... jak? ja myślę, jak moi przedmówcy, że to tylko uszczelka pod deklem.
kolunio Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 tak dokręć dekle i będzie wszystko oki to samo miałem wystarczy tylko lekko docisnąć
Italiano Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Przecież kolega napisał że mu leci z uszczelki pod głowicą. A nie z pod dekla. Fajnie że ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem.
Rekomendowane odpowiedzi