Kerim08 Opublikowano 29 Lutego Opublikowano 29 Lutego Zrobione. Sterownik adblue zamówiony. Czy hak można uznać za zakodowany? Bardzo dziękuję za pomoc, bez niej bym sobie nie poradził. Dziękuję. Log-WAUZZZF43HA114573-150135km_1.txt
Muskel1 Opublikowano 29 Lutego Opublikowano 29 Lutego Tak, hak jest zakodowany. Masz w sterowniku 09 błąd zasilania zacisku 30-5. Możliwe, że bezpiecznik C6 od zasilania gniazd 12V masz spalony. Jest w podstopnicy tam gzie zaznaczone na zdjęciu.
pl_adamk Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca @Muskel1 Zerkniesz na załączony plik i podpowiesz co zakodować by uruchomić poprawnie hak? Log-WAUZZZF44GA007983-126646km.txt
pl_adamk Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Tzn. jest to w planach, póki co przygotowuję się. Hak oryginalny.
Muskel1 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Bez podpiętego sterownika haka nie zakodujesz, a dokładniej mówiąc nie wszystko zakodujesz i będziesz miał dużo błędów.
pl_adamk Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Jasna sprawa, chodzi mi bardziej to szybsze uruchomienie już po samym montażu. Zamontować, oprogramować, sprawdzić i jak wszystko ok - montować zderzak.
Muskel1 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) No tak, lepiej mieć już wszystko przygotowane niż potem szukać i kompletować. Widziałem na auto-scanie, że masz jakiegoś cichego poborcę prądu. W stanie spoczynku pobiera Ci 227 mA. Wyczerpie Ci powoli aku. Masz może podłączony rejestrator z funkcja czuwania? Edytowane 13 Września przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Daj znać, czy hak ruszy ale powinien bez problemu, gdyż kodowania te są wielokrotnie testowane i stosowane.
A4B9 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) 35 minut temu, pl_adamk napisał(a): Dzięki za instrukcję. Tak, to kamera ssie prąd. Mocowanie modułu 1szt 8w0907297 Śruba haka 2szt N91256801 Śruba haka 2szt N91256901 przełącznik 1x 8W0959511 ramka przełącznika 1x 8W5867255 do tego wiązka tu moduł: nie może być starszy niż twoje auto (takie info znalazłem w necie) hak : Poczytaj cały temat , była akcja serwisowa na te haki i żeby nie kupić wadliwej wersji. kolejna sprawa czy będziesz haka używka np.do bagażnika rowerowego czy chcesz holować przyczepę kempingową. Jeśli coś ciężkiego musisz sprawdzić czy masz egzemplarz przystosowany fabrycznie do haka . Można to sprawdzić po kodach PR lub najprościej zobacz czy masz dziurę wyciętą dziurę na hak pod zderzakiem, powinien też być uchwyt sterownika. Jeśli nie masz przygotowania i zamierzasz holować np. Przyczepę kempingową to musisz dokonać zmian w układzie chłodzenia. Audi nie podaje oficjalnie jakie to zmiany, ja metodą sprawdzenia kilku egzemplarzy w ASO z fabrycznym hakiem dowiedziałem się że różnica polega na grubości chłodnicy cieczy chłodzącej silnik (2.0 150KM DEUA). Naczytałem się różnych info o większych wentylatorach, o podwójnych wentylatorach , co okazało się nieprawdą. Zastanów się na hakiem wypinanym Westfalia (oni robią dla Audi, także te elektryczne o których piszemy ). Miałem taki w B8 i są bardzo dobre. TU masz link , ale zweryfikuj czy pasuje do Twojego Ją założyłem całość w oryginale i pracuje bd. @Muskel1 Pomógł mi zakodować (za co bardzo jestem wdzięczny tak przy okazji 🙂) Edytowane 1 Marca przez A4B9
pl_adamk Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Dzięki za instrukcje. Moduł najbardziej mnie niepokoi. Kupiony używany 8w1907383c sw:0057, hw:h10. Sprzedający zapewniał, że pochodzi z a4 natomiast dołączył przycisk od q5 zarzekając się że pasuje też do a4 🫡 Myślę, że ciężko znaleźć starszy b9 od mojego. Podobno to pierwsza sztuka która znalazła się w PL.
Kerim08 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca @Muskel1 Bezpiecznik był spalony - wymieniony. Rozumiem że nie miał on nic wspólnego z AdBlue. Pytam bo wymieniłem go równocześnie ze sterownikiem. Z wątkiem o awarii/zabezpieczeniem sterownika adBlue zapoznałem się wcześniej. Sterownik wymieniony, membrany zamówione . Drzwi (szyba) zaadaptowana - błędy usunięte. Z racji że mam "kabel" działam z funkcjami. W razie czego będę szukał pomocy w odpowiednich tematach. Jeszcze raz bardzo DZIĘKUJĘ. Log-WAUZZZF43HA114573-150192km_1.txt
Muskel1 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) Dokładnie, bezpiecznik C6 nie ma z AdBlue nic wspólnego, także myślę, że to przypadek akurat, że w tym samym czasie.😉 Edytowane 2 Marca przez Muskel1
ArtekM Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Dzień dobry. Kupiłem hak wypinany Westfalia (305 447 600 001) wraz z wiązką dedykowaną Westfalia (305 437 300 113). Montaż w najbliższą wolną sobotę. Chciałbym Was poprosić o pomoc w kodowaniu haka. W jakich sterownikach i jakie wartości będę musiał pozmieniać? Tak "łopatologicznie" - nie mam doświadczenia z kodowaniem. Dołączam skan i instrukcję kodowania od producenta. Życzę miłej niedzieli, pozdrawiam. Log-A4.txt Nachruestung_AHK.pdf
A4B9 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca W instrukcji Westfalia jest wszystko dokładnie opisane .
ArtekM Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca No tak. Jest opisane przykładowo, a mi chodzi konkretnie o mój samochód...
Kerim08 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, ArtekM napisał(a): No tak. Jest opisane przykładowo, a mi chodzi konkretnie o mój samochód... Myślę, że jak chcesz konkretnie to trzeba podłączyć sterownik według instrukcji, następnie zrobić autoscan i wtedy wyjdzie co konkretnie trzeba przestawić/zakodować. Nie żebym się znał, ale tak było w moim przypadku. Po montażu widać co nie działa i gdzie jest ewentualnie coś do zmiany. Jest też szansa że jak zrobisz według instrukcji to wszystko będzie ok. Na moim przykładzie "forum" okazało się bardzo pomocne i po kilku wskazówkach uzyskanych od @Muskel1 wszystko działa jak należy. Edytowane 7 Marca przez Kerim08
ArtekM Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Postaram się zrobić według instrukcji. Mam nadzieję że zadziała. Pytam, bo dobre rady "przed" są przydatne...
Rekomendowane odpowiedzi