Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie haka w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli planujecie ciągnąć przyczepkę pamiętajcie o grubszej chłodnicy 

Opublikowano
W dniu 4.02.2026 o 09:06, turzol napisał(a):

8W1907383C

Taki wiec zakupiłem.

W dniu 31.01.2026 o 12:49, Muskel1 napisał(a):

Tak.

Wszystko mam juz na gotowo złożone wiec zostaje mi kodowanie. Po pierwszej próbie podlaczenia odrazu  na VC pokazał sie komunikat o haku. Po weekendzie planuje kodowanie po powrocie z trasy. Wiem , że zaczynamy od dodania modułu haka. Dalej potrzebna podpowiedź co do kodowań czy sugerować się tymi ze strony 18stej?

Opublikowano

Z fusów nie wywróżę...

Opublikowano

Dane z modułu haka wstawić bede mógł dopiero po weekendzie.

Log-31.01-92730km-1.txt

Opublikowano

Sterownik 19: Gateway zaznaczyć sterownik 69 przyczepa na liście urządzeń

Sterownik 01: Silnik -> nowe kodowanie.

Po dokonanych zmianach zarygluj auto pilotem na 15 min. aby sterowniki przeszły w stan spoczynku i wystartowały po ponownym uruchomieniu z nowymi kodowaniami.

Edytowane przez Muskel1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, ostatnio zakodowałem hak w mojej audi natomiast pojawił mi się błąd na 74, wrzucam pełny skan , @Muskel1 mogę prosić o weryfikację, działałem z twoimi wcześniejszymi postami. Natomiast te dwa inne błędy jestem w trakcie rozwiązywania.

Z góry dziękuję

Log-FDS-WAUZZZF48HA074474 22.txt

Opublikowano

Nie zakodowałeś w sterowniku zawieszenia 74, dlatego jest tam błąd.

Nowe kodowanie sterownika 74:

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Niestety po zmianie kodowania nie udało się nawet po 20 minutowym zaryglowaniu auta, pojawia się ten sam komunikat,

Log-HH-WAUZZZF48HA074474-262443km.txt

Opublikowano

Klon?

Opublikowano

Nie, zakupiłem oryginalny bo przez klona nie można było dojść do jakichkolwiek ustawień.

Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Klon?

Dobra udało się , przełączałem wszystkie kodowania i odnalazłem swój błąd. Pomimo kodowania nadwozia zapomniałem o 09-BCM1 w bajcie 36 bit 4, teraz jest już wszystko dobrze, dziękuję za pomoc

Może wiesz gdzie odnajdę pomoc z antenami GSM ?

Oraz z poduszką powietrza ?

Z góry dziękuję

Opublikowano

Tzn?

Opublikowano
6 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Tzn?

Chodzi mi czy na grupie ktoś prowadzi już ten temat ? Związany z tymi błędami, a może ty coś więcej wiesz na temat tych błędów ?

Opublikowano

To nie grupa tylko forumwink

Temat anteny i systemu SOS był obszernie wielokrotnie wałkowany. Musisz pomęczyć wyszukiwarkękawa

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , posiadam Audi a4 B9 2021 rok. jaki kabelek musze kupic aby wykodowac sobie hak . Mam klona vcds, nie odczytuje komfortu.

Chce kupic ori vcds , ale po 2021 jest prawdopodobnie sfd. Gdzie sie kupuje wtedy te tokeny ? Lepszy vcds czy odis ?

Jezeli podlacze hak i nie zakoduje, czy bede mogl jezdzic normalnie do czasu az ogarne kodowanie czy lepiej podlaczyc wszystko jak bede mial juz kabel ?

Pozdrawiam

Edytowane przez coinan

Opublikowano
15 godzin temu, coinan napisał(a):

Chce kupic ori vcds , ale po 2021 jest prawdopodobnie sfd

Nie ma. W B9 SFD2 jest dopiero w ostatnich miesiącach produkcji, czyli od połowy rocznika 2024.

Jeżeli chcesz VCDS w wersji polskiej, to musisz zakupić go u oficjalnego polskiego dystrybutora:

https://www.vag-com.pl/index.php?mod=sklep

Jeżeli w wersji niemieckiej, to u oficjalnego niemieckiego dystrybutora.

https://shop.pci-diagnosetechnik.de/VCDS/HEX-V2/Basiskit

Jak podłączysz hak bez kodowania, w sterownikach pojawią się błędy i niektóre asystenty będą deaktywne i zapalą Ci się komunikaty na zegarach.

Opublikowano
36 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Nie ma. W B9 SFD2 jest dopiero w ostatnich miesiącach produkcji, czyli od połowy rocznika 2024.

Jeżeli chcesz VCDS w wersji polskiej, to musisz zakupić go u oficjalnego polskiego dystrybutora:

https://www.vag-com.pl/index.php?mod=sklep

Jeżeli w wersji niemieckiej, to u oficjalnego niemieckiego dystrybutora.

https://shop.pci-diagnosetechnik.de/VCDS/HEX-V2/Basiskit

Jak podłączysz hak bez kodowania, w sterownikach pojawią się błędy i niektóre asystenty będą deaktywne i zapalą Ci się komunikaty na zegarach.

A to super , czyli ori vcds , ta wersja na na 3 auta mi wystarczy , i po sprawie ?

Opublikowano

Wersje z ograniczeniami VIN różnią się tylko właśnie tymi ograniczeniami, czyli możesz maksymalnie albo tylko 3, albo tylko 10 aut obsłużyć. Funkcjonalność jest natomiast taka sama, bez ograniczeń. Ja doradzam jednak zawsze kupić wersję bez ograniczeń, bo zawsze lepiej jest taką sprzedać, niż na przykład taką "trójkę" z wykorzystanymi dwoma VINami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem w trakcie zakladania haka , a4 b9 2021 , pod jakie bezpieczniki , gniazdo, moge sie podlaczyc ?Obojetnie jakie gniazdo wolne ? Tak mam w instrukcji haka ale nie wiem czy czarny czy czerwony. Hak 13 pin , zwykly sciagany

Edytowane przez coinan

Opublikowano

Pod żadne. Hak ma własne, których teraz nie masz, bo nie miałeś haka. Musisz więc dołożyć.

Opublikowano

Wiem ze muszę dołożyć , mam 2 bezpieczniki . Chodzi mi o to czy to jest wszystko jedno pod którą listwę , gniazdo , czarna czy czerwona w wolne miejsce , wepnę kable z haka które mam w zestawie i bezpiecznik.

Edytowane przez coinan