Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kradzieże Audi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok,to widziałem,ale chialem się dowiedzieć ,jak to w praktyce wygląda . Ja akurat będę zakładał prawdopodobnie identyczne urządzenie ,z teltronik,ale chialem trochę takiej wiedzy praktycznej tu uzyskać. Tam pewnie to wytłumaczą ci i jak,ale jak ktoś już korzysta ,mógłby coś napisać,czy np kod jest ustawiany przez tą firmę ,czy samemu konfiguruje itp.

Z góry dziękuję za pomoc

Grzesiek

Opublikowano

@grzechu913 jak firma montuje to zrobią Ci wszystko na gotowo. Łącznie z konfiguracją taką jak sobie będziesz życzył. 

Opublikowano

Ok,powiedz mi,później można coś samemu konfigurować,czy tylko wyłącznie serwis ( ci co zakładają) 

Opublikowano

Można, ale co chcesz tam konfigurować?

Opublikowano

Nie widziałem instrukcji jak to działa.

Chodzi mi o taką sprawę,chce np tylko używać kodu ,czy da się to tak włączyć ,że mając przy sobie pastylkę ,będzie reagowało też na pastylkę ,czy wtedy tylko kod ? Podobna sytuacja z telefonem itp. 

Kod się ustawia jakoś w aplikacji ,czy wchodzi w jakiś tryb tego urządzenia przypisy nami przyciskami ,i się to jakoś zmienia ?

Wiem że to dziwne pytania ,ale wolę wcześniej wiedzieć ,nim pojadę na montaż itp.

Opublikowano
19 minut temu, grzechu913 napisał(a):

Nie widziałem instrukcji jak to działa

Dlatego też dawałem Ci link do urządzenia bo tam pobierasz sobie instrukcję 😁

Opublikowano

Widziałem,muszę to na translator  dać,bo słabo u mnie z językami 😔

Dzieki 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, grzechu913 napisał(a):

Nie widziałem instrukcji jak to działa.

Chodzi mi o taką sprawę,chce np tylko używać kodu ,czy da się to tak włączyć ,że mając przy sobie pastylkę ,będzie reagowało też na pastylkę ,czy wtedy tylko kod ? Podobna sytuacja z telefonem itp. 

Kod się ustawia jakoś w aplikacji ,czy wchodzi w jakiś tryb tego urządzenia przypisy nami przyciskami ,i się to jakoś zmienia ?

Wiem że to dziwne pytania ,ale wolę wcześniej wiedzieć ,nim pojadę na montaż itp.

Urządzenie można rozbroić na trzy sposoby:
- pastylką
- telefonem
- kombinacją przyciskow 

Posiadając pastylkę nic nie musisz wykonywać. System zostaje rozbrojony automatycznie.

Po ściągnięciu i zainstalowaniu aplikacji na telefonie musisz telefon sparować i uwierzytelnić z urządzeniem. Po dokonaniu tego telefon działa jak pastylka. Wsiadasz do auta i system zostaje automatycznie rozbrojony.

Nie mając pastylki ani telefonu rozbrajasz system klikając uprzednio przez Ciebie wybraną i zapisaną kombinacją przycisków.

Zapisywanie wybranej kombinacji przycisków odbywa się zgodnie z procedurą opisaną w instrukcji obsługi.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Super,bardzo dziękuję za opis 😀

Opublikowano

Mam to urządzenie w kilku autach, zawsze jest to kombinacja przycisków, 

Telefon można zgubić, zapomnieć,  bateria sie rozładuje, pastylka zgubi a kombinacje zawsze masz w głowie

Opublikowano

Tak, to swoją drogą. Kombinację należy przypisać niezleżnie od posiadania telefonu czy pastylki aby móc rozbroić system właśnie także bez nich.:wink: