Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kradzieże Audi A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Da się ale w manualach sposób działania jest inny. W manualach silnik gaśnie zaraz po odpaleniu. W automatach po odpaleniu silnik pracuję ale nie da się zmienić biegu i skrzynia pozostaje w pozycji P.

My mamy IGŁĄ(pomyłka) w Kodiaq z automatem i też gaśnie jak nie wykryje karty. Wiec to raczej zależy od zabezpieczenia. 

Edytowane przez Monti

Opublikowano
1 minutę temu, Monti napisał(a):

My mamy ISKRĘ w Kodiaq z automatem i też gaśnie jak nie wykryje karty. Wiec to raczej zależy od zabezpieczenia. 

Napewno to blokada po can ? A nie normalna elektryczna ( cięcie kabli ) ?

Opublikowano
4 minuty temu, dawid195a napisał(a):

Napewno to blokada po can ? A nie normalna elektryczna ( cięcie kabli ) ?

Mamy taką. Nie ISKRA tylko IGLA sorki za błąd.. Dokładnie IGLA 231

WWW.IGLA.NET.PL

Skuteczna ochrona przed wszystkimi znanymi kradzieżami pojazdów, np.: użycie nadajników w zamku, kradzież lub klonowanie oryginalnego kluczyka, dezaktywacja immobilizera...

Edytowane przez Monti

Opublikowano
3 minuty temu, Monti napisał(a):

Mamy taką. Nie ISKRA tylko IGLA sorki za błąd.. Dokładnie IGLA 231

WWW.IGLA.NET.PL

Skuteczna ochrona przed wszystkimi znanymi kradzieżami pojazdów, np.: użycie nadajników w zamku, kradzież lub klonowanie oryginalnego kluczyka, dezaktywacja immobilizera...

Nie założą do manuala pisałem z nimi 

Opublikowano
Godzinę temu, Monti napisał(a):

My mamy IGŁĄ(pomyłka) w Kodiaq z automatem i też gaśnie jak nie wykryje karty. Wiec to raczej zależy od zabezpieczenia. 

Temat jest o A4 B9 i o takim aucie pisałem. Jak to działa w innych markach zależne jest od rodzaju sterowników.

Opublikowano
8 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Temat jest o A4 B9 i o takim aucie pisałem. Jak to działa w innych markach zależne jest od rodzaju sterowników.

Czyli szukam dalej skoro w b9 się da w manualu , może znajdę warsztat 

Opublikowano

Urządzenie, o którym ja pisałem to AMPIRE WFS400-PRO lub występujące w PL pod nazwą  SEO CANblu.

Opublikowano

hmm cena na amazon /2 niż seo canblue

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Urządzenie, o którym ja pisałem to AMPIRE WFS400-PRO lub występujące w PL pod nazwą  SEO CANblu.

Wiem że to taka nazwa ale dlaczego odmawiają instalacji … przecież to nie jest stare auto hehe 

Opublikowano

Instalacja w automacie i w manualu jest identyczna (instalowałem już to urządzenie), więc nie wiem w czym mają problem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Instalacja w automacie i w manualu jest identyczna (instalowałem już to urządzenie), więc nie wiem w czym mają problem.

Jeden wypytuje o elektroniczną blokadę kierownicy i jakieś wiązki czy mam w bcm…szkoda że daleko mieszkasz 

Opublikowano

Tam naprawdę wielkiej filozofii nie ma. Masa, zasilanie, dwie magistrale Can i to wszystko.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 25.10.2024 o 21:25, Muskel1 napisał(a):

Tam naprawdę wielkiej filozofii nie ma. Masa, zasilanie, dwie magistrale Can i to wszystko.

WWW.AMPIRE.DE

AMPIRE WFS400-LIN CAN/LIN-Bus Immobilizer with Code-Disarming

Masz na myśli to urządzenie? Trzeba je zamówić, odpowiednio zamontować i będzie działać? Czy potrzebne są jeszcze jakieś dodatki?

Opublikowano

Do urządzenia możesz opcjonalnie dokupić transponder/pastylkę, która automatycznie odblokowuje to urządzenie. Bez pastylki trzeba będzie każdorazowo przed startem silnika wcisnąć uprzednio zapisaną kombinację przycisków. Inna możliwość odblokowania to telefon komórkowy poprzez zainstalowanie odpowiedniej aplikacji producenta i sparowaniu i zweryfikowaniu tych urządzeń.

Opublikowano
8 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Do urządzenia możesz opcjonalnie dokupić transponder/pastylkę, która automatycznie odblokowuje to urządzenie. Bez pastylki trzeba będzie każdorazowo przed startem silnika wcisnąć uprzednio zapisaną kombinację przycisków. Inna możliwość odblokowania to telefon komórkowy poprzez zainstalowanie odpowiedniej aplikacji producenta i sparowaniu i zweryfikowaniu tych urządzeń.

Czyli chcąc trzymać się idei komfortu którą niesie keyless najlepiej dokupić transponder który powoduje, że kluczyk działa dalej normalnie jak keyless, a złodziej mimo wszystko trafi na blokadę. Dobrze zrozumiałem?

Wyczytałem dotychczas w odmętach internetu, że Ampire to inaczej obrandowane urządzenie polecane tu przez innych, ale zamiast płacić 2.5k pln z montażem można je kupić j/w za 249ojro

Opublikowano

Tak, urządzenie to pozwala nadal korzystać z keyless ale w zależności od skrzyni biegów albo gasi silnik po odpaleniu (w manualnych skrzyniach), albo nie pozwala wbić biegu (w automatach).

Te urządzenia są identyczne.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zamawiał ktos zabezpieczenie Ampire ,w sensie do Polski ?

Opublikowano

Dziękuję. 

Znalazłem firmę teltronik ,też mają takie urządzenia z montażem . Działa na kod,tel opcjonalnie pastylki . 

Opublikowano

Panowie,a jak się to konfiguruje. Chodzi mi o taki przypadek. Zamawiam z tą pastylka do uruchamiania ,a chce np zrobić na pin ,lub z telefonu. Do tego jest jakaś aplikacja w telefonie ,tam się konfiguruje ,czy jak to wygląda . Rozumiem że jak działa z telefonem ,to przez bluetooth,czy jak to wygląda.