Hugo Opublikowano Niedziela o 08:06 Opublikowano Niedziela o 08:06 @grzechu913 pierwsza z brzegu strona z urządzeniem i opisem AMPIRE CAN/LIN-Bus Immobiliser with Bluetooth, App, Code (U335_77_12) WWW.AMPIRE-UK.CO.UK We recommend installation and programming by an authorised...
grzechu913 Opublikowano Niedziela o 08:11 Opublikowano Niedziela o 08:11 Ok,to widziałem,ale chialem się dowiedzieć ,jak to w praktyce wygląda . Ja akurat będę zakładał prawdopodobnie identyczne urządzenie ,z teltronik,ale chialem trochę takiej wiedzy praktycznej tu uzyskać. Tam pewnie to wytłumaczą ci i jak,ale jak ktoś już korzysta ,mógłby coś napisać,czy np kod jest ustawiany przez tą firmę ,czy samemu konfiguruje itp. Z góry dziękuję za pomoc Grzesiek
Hugo Opublikowano Niedziela o 08:31 Opublikowano Niedziela o 08:31 @grzechu913 jak firma montuje to zrobią Ci wszystko na gotowo. Łącznie z konfiguracją taką jak sobie będziesz życzył.
grzechu913 Opublikowano Niedziela o 09:46 Opublikowano Niedziela o 09:46 Ok,powiedz mi,później można coś samemu konfigurować,czy tylko wyłącznie serwis ( ci co zakładają)
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 09:57 Opublikowano Niedziela o 09:57 Można, ale co chcesz tam konfigurować?
grzechu913 Opublikowano Niedziela o 10:11 Opublikowano Niedziela o 10:11 Nie widziałem instrukcji jak to działa. Chodzi mi o taką sprawę,chce np tylko używać kodu ,czy da się to tak włączyć ,że mając przy sobie pastylkę ,będzie reagowało też na pastylkę ,czy wtedy tylko kod ? Podobna sytuacja z telefonem itp. Kod się ustawia jakoś w aplikacji ,czy wchodzi w jakiś tryb tego urządzenia przypisy nami przyciskami ,i się to jakoś zmienia ? Wiem że to dziwne pytania ,ale wolę wcześniej wiedzieć ,nim pojadę na montaż itp.
Hugo Opublikowano Niedziela o 10:31 Opublikowano Niedziela o 10:31 19 minut temu, grzechu913 napisał(a): Nie widziałem instrukcji jak to działa Dlatego też dawałem Ci link do urządzenia bo tam pobierasz sobie instrukcję 😁
grzechu913 Opublikowano Niedziela o 10:42 Opublikowano Niedziela o 10:42 Widziałem,muszę to na translator dać,bo słabo u mnie z językami 😔 Dzieki
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 12:14 Opublikowano Niedziela o 12:14 (edytowane) 2 godziny temu, grzechu913 napisał(a): Nie widziałem instrukcji jak to działa. Chodzi mi o taką sprawę,chce np tylko używać kodu ,czy da się to tak włączyć ,że mając przy sobie pastylkę ,będzie reagowało też na pastylkę ,czy wtedy tylko kod ? Podobna sytuacja z telefonem itp. Kod się ustawia jakoś w aplikacji ,czy wchodzi w jakiś tryb tego urządzenia przypisy nami przyciskami ,i się to jakoś zmienia ? Wiem że to dziwne pytania ,ale wolę wcześniej wiedzieć ,nim pojadę na montaż itp. Urządzenie można rozbroić na trzy sposoby: - pastylką - telefonem - kombinacją przyciskow Posiadając pastylkę nic nie musisz wykonywać. System zostaje rozbrojony automatycznie. Po ściągnięciu i zainstalowaniu aplikacji na telefonie musisz telefon sparować i uwierzytelnić z urządzeniem. Po dokonaniu tego telefon działa jak pastylka. Wsiadasz do auta i system zostaje automatycznie rozbrojony. Nie mając pastylki ani telefonu rozbrajasz system klikając uprzednio przez Ciebie wybraną i zapisaną kombinacją przycisków. Zapisywanie wybranej kombinacji przycisków odbywa się zgodnie z procedurą opisaną w instrukcji obsługi. Edytowane Niedziela o 12:15 przez Muskel1
grzechu913 Opublikowano Niedziela o 12:22 Opublikowano Niedziela o 12:22 Super,bardzo dziękuję za opis 😀
Dev Opublikowano Niedziela o 20:52 Opublikowano Niedziela o 20:52 Mam to urządzenie w kilku autach, zawsze jest to kombinacja przycisków, Telefon można zgubić, zapomnieć, bateria sie rozładuje, pastylka zgubi a kombinacje zawsze masz w głowie
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 20:57 Opublikowano Niedziela o 20:57 Tak, to swoją drogą. Kombinację należy przypisać niezleżnie od posiadania telefonu czy pastylki aby móc rozbroić system właśnie także bez nich.
Rekomendowane odpowiedzi