Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przednia szyba w A4 B9 porysowana od środka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dwóch dni chodzę wk....ny i rzucam piorunami ???
Auto w przeciągu 2 tygodni było w dwóch "warsztatach".....
Przy odbiorze auta z jednego jak i drugiego nie zauważyłem żeby z szybą było coś nie tak - nie rzuciło mi się to jakoś w oczy (może dlatego że szyba była lekko ubrudzona "owadami").
2 dni temu w czasie mycia przedniej szyby zaważyłem, że w jednym miejscu jest zarysowana.....Niestety zarysowanie je OD ŚRODKA :(
Spotkał się ktoś może z usługami związanymi z polerowaniem szyby czołowej , dodatkowo od środka ? Czy raczej nie bawić się w polerowanie i iść w kierunku wymiany ?
393465619_307252382040298_2033845901381616201_n.thumb.jpg.771990d9a0b274007f7e124de112862b.jpg

393718286_298762512924615_7935558160215949644_n.thumb.jpg.d06d185be32f53acd76a0660d8459f01.jpg

Najbardziej widać to od zewnątrz :(

20231017_195647.jpg.938a98d604bd846f9b14fac7fde77203.jpg

Nie mam pojęcia czym trzeba potraktować szybę żeby zrobić takie rysy ? ?

Opublikowano

Co było robione, że przy szybie coś robili?

Pomimo tego, że całkiem zrozumiałe, że jesteś zły, ale zostaw tak jak jest. Z  czasem zapomnisz a rysy poza optyką w niczym nie przeszkadzają. Być może kiedyś kamień trafi i będziesz musiać szybę wymienić.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Co było robione, że przy szybie coś robili?

Pomimo tego, że całkiem zrozumiałe, że jesteś zły, ale zostaw tak jak jest. Z  czasem zapomnisz a rysy poza optyką w niczym nie przeszkadzają. Być może kiedyś kamień trafi i będziesz musiać szybę wymienić.

W 1 miejscu auto było gruntownie myte - łącznie z szybami wewnątrz auta.
W 2 wymieniane łożyska z przodu w kołach były.....

Opublikowano

Jedź na reklamację.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Jedź na reklamację.

Myślisz że po 2 tyg ktoś się do tego przyzna ? W życiu :(

Opublikowano

To nie kosztuje, nie przekonasz się jak nie spróbujesz.

Opublikowano
Godzinę temu, simon__75 napisał(a):

Spotkał się ktoś może z usługami związanymi z polerowaniem szyby czołowej

Są osoby które to robią . Na moim terenie znam , ale jak są drobne to można samemu spróbować , są do tego specjalne pasty .

Opublikowano

To pewnie osoby czyszczące auto od środka zrobiły rysy przy czyszczeniu kokpitu. Podjedź do nich, może się przyznają i wypolerują szybę od środka, bo się da.

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Gościu zasuwał z mikrofibrą z zegarkiem wielkości spodka na ręce ? Co za amatorzy tam pracują jeśli to wina tych z myjni.

Opublikowano

dzziwne to , może  to nie rysy.

Może jakiś materiał został nie wiem po jakimś plastiku .

Dla pewności delikatnie zmywaczem do paznokci , albo  pasta polerska .

Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.10.2023 o 14:33, Muskel1 napisał(a):

To nie kosztuje, nie przekonasz się jak nie spróbujesz.

Idąc za radą, zapytałem czy aby uszkodzenie nie powstało w czasie pobytu .... i czego innego mogłem się spodziewać:
- "Witam, nie ma możliwości zrobienia rys na szybie ściereczką z mikrofibry ani żadnym płynem. Gwarantuje więc, że nie ma takiej możliwości aby ta rysa powstała u mnie."

A może gdzieś zegarkiem lub czym co znajdowało się na ręce zostało zahaczone/przerysowane ??
- "Taka rysa może i mogła powstać od zegarka - nie wiem nigdy nie sprawdzałem. Mogła powstać nawet w momencie gdy ktoś położy na deskę rozdzielcza torebkę lub jakiś inny przedmiot."

Tyle w temacie - masz rysę więc się nią ciesz :)

Jadąc do drugiego warsztatu na wymianę łożysk mam kilka nagrań jak te łożyska wyją i przewija się na nich przednia szyba, na której widać już te "ryski". A, że to różnica 3 dni, w czasie których auto stało w garażu - to nie ma innej opcji żeby rysy powstały w czasie pobytu  "na łożyskach".

W dniu 19.10.2023 o 21:53, Lukaa5 napisał(a):

dzziwne to , może  to nie rysy.

Może jakiś materiał został nie wiem po jakimś plastiku .

Dla pewności delikatnie zmywaczem do paznokci , albo  pasta polerska .

Jutro przyjże się jeszcze temu. Myślę, że jak pod "nożykiem" nie zeszło to płyny też nie dadzą rady :(

Opublikowano

no przykra sprawa faktycznie. Wyglada to tak ze jestes pewien ze to stalo sie wlasnie podczas uslugi. Niestety nikt juz teraz sie nie przyzna - nie ma szans.

Natomiast uwazam ze powinienes podjechac do kogos kto zna sie na obrobce szkla - to jest "tylko" szklo - mozna je szlifowac, polerowac, uwazam ze jest to do ogarniecia i naprawy.

Edytowane przez Koalakm

Opublikowano

Niestety trafiłeś na nieuczciwego wykonawcę. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.10.2023 o 09:25, Koalakm napisał(a):

no przykra sprawa faktycznie. Wyglada to tak ze jestes pewien ze to stalo sie wlasnie podczas uslugi. Niestety nikt juz teraz sie nie przyzna - nie ma szans.

Natomiast uwazam ze powinienes podjechac do kogos kto zna sie na obrobce szkla - to jest "tylko" szklo - mozna je szlifowac, polerowac, uwazam ze jest to do ogarniecia i naprawy.

Wysłałem już 2 zapytanie do firm. Czekam na odpowiedź.

W dniu 20.10.2023 o 09:29, Muskel1 napisał(a):

Niestety trafiłeś na nieuczciwego wykonawcę. 

:(

Opublikowano

Napisz mu recenzję na google.  Nic Ci to w temacie rys nie pomoże, ale będzie ostrzeżenie dla innych.

Opublikowano
W dniu 20.10.2023 o 09:41, Muskel1 napisał(a):

Napisz mu recenzję na google.  Nic Ci to w temacie rys nie pomoże, ale będzie ostrzeżenie dla innych.

no tu tez raczej trzeba uwazac, moze wlasciciel ma pracownikow i nic o tym nie wiedziec zupelnie itp...

W dniu 20.10.2023 o 09:33, simon__75 napisał(a):

Wysłałem już 2 zapytanie do firm. Czekam na odpowiedź.

bardzo dobrze - to jest na moje 100% do naprawy

Opublikowano
7 minut temu, Koalakm napisał(a):

no tu tez raczej trzeba uwazac, moze wlasciciel ma pracownikow i nic o tym nie wiedziec zupelnie itp...

To się dowie, z resztą kolega kontaktował się, z tego co przypuszczam z właścicielem.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

To się dowie, z resztą kolega kontaktował się, z tego co przypuszczam z właścicielem.

To jest jednoosobowa firma.