QuikSilver Opublikowano 8 Listopada 2023 Opublikowano 8 Listopada 2023 (edytowane) Koledzy pokazuje błąd czujnika wałka rozrządu, sygnał za niski jakie powinno być napięcie na pinach bo jak sprawdziłem miernikiem to miedzy pinem 1 a 3 pokazuje 5V, czy to na zapłonie czy odpalonym aucie kupiłem na szybko używkę i dalej wywala błąd. za nim kupie nowy czujnik chce się upewnić bo może być coś innego. co do błędów to jest tylko jeden 16726 czujnik polozenia rozrzadu G40 P0342 - 002 sygnał za niski jeśli chodzi o grupe 93 to w 3 pole jest puste w grupie 90 jesli chodzi o ustawienie rozrządu pokazuje miedzy -1 a 0 Zawartość dodana 30 minuty później kupiłem nowy czujnik z hella i bez zmian, coś ktoś może podpowie boje się że zostanie ściągniecie pokrywy i sprawdzenie położenie wałków ale przy przestawieniu powinny być jakieś wartości a tu pusto i ten sygnał za niski Zawartość dodana 24 minuty później szukałem różnych informacji i jest coś takiego że może być problem z modułem J234 czyli air bag, sprawdziłem i zero błędów, ma ktoś może schemat pinów komputera silnika w 1.8T i schemat modułu air bag Edytowane 8 Listopada 2023 przez QuikSilver
QuikSilver Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Opublikowano 19 Listopada 2023 tak jak pisałem wcześniej sprawdziłem napięcie na wtyczce jest 5V, sprawdziłem czy przewód do komputera jest cały i jest okey, sprawdziłem miernikiem jakie napięcie daje czujnik na pinie 2 i tam mi pokazuje 0.3V, ktoś potrafi rozwiązać zagadkę ??
Łukasz13 Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Sprawdzałeś ustawienie rozrządu?
QuikSilver Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Opublikowano 19 Listopada 2023 samego ustawienia wałków względem siebie nie sprawdzałem, gdyby coś się przestawiło to powinno pokazac odpowiednie wartości w grupie 93 a tam jest puste pole, to co mi udało się poszukać to że błąd związany jest typowo z usterką elektryczną. Silnik pracował normalnie wymieniałem reduktor od LPG pozniej odpowietrzałem układ chłodzenia a jak skończyłem to zastałem check na desce.
Rekomendowane odpowiedzi