Dev Opublikowano 4 Maja 2009 Opublikowano 4 Maja 2009 witam zamierzam stary typ tylnych zacisków (klocki ferodo FDB222) zastąpic nowymi (klocki ferodo FDB1788) łacznie z jarzmami czy ktoś juz z Kolegów cwiczył ten temat ???? da rade plug & play ???? czekam na info pozdrawiam T
spetsnaz Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 W przypadku ośki, można wymienić sam zacisk (jarzmo można zostawić ze starego). Konieczna jest też zmiana gumowych przewodów hamulcowych. W aluminiowych zaciskach jest inne mocowanie i średnica gwintu przewodu. W quattro prawdopodobnie wystąpią podobne problemy. Z tego co się orientuję zaciski w Q mają inne mocowanie linku hamulca ręcznego, nie wiem czy aluminiowe z ośki będą pasowały. Możliwe, że będzie potrzebne małe rezanie tego mocowania na taki układ jaki jest aktualnie.
Dev Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Opublikowano 5 Maja 2009 ok, dziekuje za informacje własnie zaczałem czyścic ten cały szmelc i zobacze co sie dzieje na razie wiem ze przewody hamulcowe sa inne w starym typie przewody sa wkrecane w zacisk, a nowy zacisk ma ten przewód przykręcany śrubą
Pikuś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 devastation, wymieniałeś w końcu te zaciski na alu z ośki??
krzysztof_waldi Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Dlaczego zmieniasz stary typ na nowszy?
Pikuś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Dlaczego zmieniasz stary typ na nowszy? Bo podobno to co nowsze to lepsze...
Dev Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 dlatego ze zmieniłem klocki z FDB222 na lepsze FDS1083 :> :>
Pikuś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 To powiedz co oprócz zacisków, klocków i przewodów trzeba?
Pikuś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 To pora coś upolować i wymienić. Wielkie dzięki
Dev Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2010 szkoda ze nie odezwałes sie wczesniej miałem taki komplecik z nowymi klockami TRW i przewodami za 250zł poszukam moze cos jeszcze znajde
Pikuś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Czekam na info. Jak cos to moze tarcze odrazu...
Dev Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2010 nie ma problemu, tarcze mam Otto Zimmermanna
Rekomendowane odpowiedzi