drotomx Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Witam niedawno stałem się posiadaczem A4 B9 z 2017 roku nadwozie SEDAN niestety na wyposażeniu brak kamery cofania mam takie pytanie czy ktoś montował kamerkę w sedanie - obawiam się kłopotów z przeprowadzeniem kabli z klapy bagażnika a może to tylko mnie daje do myślenia i nie będzie z tym kłopotu dodam ż montowałem już w swoich autach z grupy VW ale zawsze były to kombi i nie miałem problemów jak sprawdzić czy do mojej wersji starczy sama kamera czy potrzebny jest jeszcze moduł ?? dzięki za odpowiedz Tomek
Muskel1 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Moduł do zwykłej kamery wstecznej jest już w klamce. Tylko kamera wsteczna wchodząca w zestaw kamer 360° wymaga osobnego modułu dla tych kamer.
drotomx Opublikowano 13 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2023 W dniu 9.12.2023 o 23:34, Muskel1 napisał(a): Moduł do zwykłej kamery wstecznej jest już w klamce. Tylko kamera wsteczna wchodząca w zestaw kamer 360° wymaga osobnego modułu dla tych kamer. chcę dołożyć tylko kamerę cofania nie rozumiem tylko gdzie on się znajduje czy "klamka" to potoczna nazwa jakiegoś układu no bo chyba nie dosłownie w klamce
Muskel1 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Klamka to klamka do otwierania bagażnika. W klamce zintegrowana jest kamera i elektroniką.
Balonickk Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Muskel - mam pytanie dot. działania kamery cofania w sedanie. Pojawiły mi się ostatnio zakłócenia w przesyłanym obrazie. Mianowicie pukjąc w podstopinicę na miejscu kierowcy zaczął mi "skakać" obraz z kamery, przygasając nawet na moment. Jaki to może mieć związek z kamerą: jest tam jakaś kostka, moduł z niedopiętym przewodem, cokolwiek innego? Co sprawdzić? Help
Muskel1 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Kamera dokładana czy fabrycznie? Auto z USA? Jak tak, to gdzie było uszkodzone?
Balonickk Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 2 minut temu, Muskel1 napisał(a): Kamera dokładana czy fabrycznie? Auto z USA? Jak tak, to gdzie było uszkodzone? kamera fabryczna, auto z USA, uszkodzenie prawy przód nieznacznie
Balonickk Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Czysto. Sam sygnał z kamery nie został utracony. Były tylko zakłócenia. Dziwi mnie poniekąd miejsce (podstopinica) wywołujące tę sytuację. Wygląda jakby było coś luźne, niewpięte
Muskel1 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Kamera nie jest tam wpięta. Bezpiecznik kamery jest także z tyłu.
Balonickk Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 a nie jest to wpinane do modułu BCM?
Balonickk Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 No to nie ma co wróżyć z fusów - trzeba zajrzeć. Dzięki
janusz75 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Cześć Muskel1 to znowu ja... tylko proszę, Nie śmiej się ze mnie za bardzo... zakupiłem zestaw kamery cofania z Ali, opinie co do jakości ma dobre, a jak będzie w rzeczywistości to się przekonamy... jeśli będzie "słabo" to zakupię oryginalną w ASO... ale do rzeczy... montaż oczywiście sam, podłączenie przewodów również, schematy mam... no i jak już bedę miał to poskładane, to czy pomożesz mi Pan w kodowaniu?..
Muskel1 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Przed zmianą kodowań wykonaj pełny auto-scan i go tu wrzuć.
janusz75 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia ok... superrr... jak będzie tak daleko, to się do kolegi odezwę...😉
janusz75 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Muskel1 a więc tak... jeśli dzisiaj nic mi się "nie wysypie" to powinienem zakończyć montaż kamery cofania... trzeba przyznać, że jest z tym trochę "grzebania" no i jak chce się to zrobić porządnie to x2... ale nie o tym... przed kodowaniem wykonam oczywiście pełny auto-scan... podpowiedz mi proszę czy dobrze kombinuje; - na liście CAN Gateway zaznaczam: 6C - kamera cofania - następnie w 5F wykonuje dwie adaptacje/aktywacje Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS set the new value activated and press Do it! Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_msg_bus set the new value Terminal 15 and press Do it! zamykam auto i czekam 15minut na uśpienie sterowników... czy coś pochrzaniłem???
Muskel1 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Tak, dodatkowo w sterowniku 09 wchodzisz w kodowania i w Bajcie 38 ustawiasz w pozycji Bit 2-3 watrosc 04 camera variant_rvc, installed. Jeżeli nie masz opisów bitów to aktywujesz po prostu Bit 2.
janusz75 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia zakoduje, sprawdzę i dam znać co i jak... na tą chwilę Sedeczne Dzięki...🤝
Rekomendowane odpowiedzi