Artur5689 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego Witam wszystkich. Podepnę się pod temat. Mam problem z Audi Pre Sense. Podczas jazdy co chwilę wywala mi komunikat. Audi Pre Sense usterka. Proszę udać się do serwisu. Gdy jest cieplej, zdarza się to rzadziej. Błąd jaki odczytał mi znajomy: B11CE15 przerwa w obwodzie lub zwarcie z plusem. Czy to może być grzałka w kamerze? A jeżeli tak to czy wymiana kamery na taką samą z takim samym numerem pomoże? Czy trzeba będzie coś kodować?
Muskel1 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Grzałka w kamerze spalona. Tylko wymiana na sprawną. Do tego kodowanie i kalibracja. Edytowane 28 Lutego przez Muskel1
Artur5689 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 16 minut temu, Muskel1 napisał(a): Grzałka w kamerze spalona. Tylko wymiana na sprawną. Do tego kodowanie i kalibracja. Dzięki za szybką odpowiedź. Ktoś to ogarnie w okolicy Wrocławia?
Muskel1 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Tu zapytaj, powinni bez problemu ogarnąć. https://shop.vagsystems.com/pl/c/Uslugi/201 Edytowane 28 Lutego przez Muskel1
Artur5689 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Tu zapytaj, powinni bez problemu ogarnąć. https://shop.vagsystems.com/pl/c/Uslugi/201 Dzięki bardzo. Będę próbował.
Lukaa5 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 5 godzin temu, Artur5689 napisał(a): B11CE15 przerwa w obwodzie lub zwarcie z plusem. Widziałem metodę druciarską na szybko ale niby skuteczną Driver Assistance System) -> Long coding -> Windshild_heater - coded -> changed to Not_coded.
Artur5689 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego 46 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wykodowanie ogrzewania to maskowanie usterki😁 No tak, ale rozumiem że po wykodowaniu samego ogrzewania, system nie będzie działał.
Muskel1 Opublikowano 28 Lutego Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Ogrzewanie nie będzie działało, kamera będzie prędzej parowała i system wtedy nie działa gdy widoczność jest zaburzona. Edytowane 28 Lutego przez Muskel1
Artur5689 Opublikowano 29 Lutego Opublikowano 29 Lutego 13 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Ogrzewanie nie będzie działało, kamera będzie prędzej parowała i system wtedy nie działa gdy widoczność jest zaburzona. Faktycznie trochę druciarskie rozwiązanie. Widziałem w internecie aukcje, gdzie ktoś sprzedaje niby nowe takie kamery za 600 zł. Gdzie cena w serwisie jest dużo wyższa i tak się zastanawiam czy Chińczycy robią już podróbki?
Rekomendowane odpowiedzi