Danko23 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Cześć, mam pytanie, wczoraj po kilku dniach postoju odpalilem auto i zalaczyl sie od razu wentylator na full i choinka na liczniku od wszystkich czujnikow.. otworzylem maske i urwany kabel był od czujnika temperatury troche wyzej kostki, na szybko go poizolowałem zeby dojechac.. Pytanie moje: chciałbym go sobie przedluzyc z 10cm i zlutowac to ladnie i zaizolowac bo troche go skrociłem zeby polaczyć, czy moge dosztukować jakis kabel 10cm do niego normalnie? Tam jakiś cienki idzie
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 6 Stycznia Rozwiązanie Opublikowano 6 Stycznia Możesz ale nie lutowaniem tylko zaciskami. Lutowanie nie wytrzyma długo i pęknie, ze wzdlędu na drgania i ruszanie się wiązki. 1
Danko23 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia @Muskel1 a orientujesz sie jaka grubosc tego kabla?
Muskel1 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Czujnik temperatury zwenętrznej na przednim pasie?
lucasek Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia W dniu 6.01.2024 o 11:06, Muskel1 napisał(a): Możesz ale nie lutowaniem tylko zaciskami. Lutowanie nie wytrzyma długo i pęknie, ze wzdlędu na drgania i ruszanie się wiązki. Można wiedzieć czego używasz do zaciskania (jakich tulejek i jakiego sprzętu)? Chodzi o tulejki jak z linku poniżej?
Muskel1 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia https://youtu.be/O5dWxccsvsc?si=3oQcvCyoowVEakqO 1
lucasek Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia W dniu 8.01.2024 o 11:34, Muskel1 napisał(a): https://youtu.be/O5dWxccsvsc?si=3oQcvCyoowVEakqO Coś takiego się nada czy korzystasz z innego rodzaju? Końcówka /tulejka/ łącząca izolowana 0,25-1,5mm2 PVC LI 1,5 /100szt./ – EM GROUP | TIM SA WWW.TIM.PL Końcówka /tulejka/ łącząca izolowana 0,25-1,5mm2 PVC LI 1,5 /100szt./
Muskel1 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Tak w zupełności wystarczy i nada się bo jest izolowana.
lucasek Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia 20 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Tak w zupełności wystarczy i nada się bo jest izolowana.
Rekomendowane odpowiedzi