On39 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia Switch off engine and check oil level .audi a 5 2.0 tfsi zapala się po przejechaniu kilku kilometrow
On39 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia P164D00 Styk dla zredukowanego ciśnienia oleju; Usterka
On39 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia Wymieniłem czujnik ciśnienia oleju i nie pomogło zapala cie po 5 do 10 km
On39 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia Oryginalny. Ogólnie w tamtym roku robiłem cały silnik wszystko praktycznie nowe kupione w aso
On39 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia Pompa i czujniki wtedy były wymieniane wszystkie ale kupiłem już jeszcze raz bo tak mechanik powiedział. Przeczytałem że ktoś miał taki problem kiedyś i wyczyścił smok ze byl.zapchany ale nie mam pojęcia co to jest
Langista Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Nie prawda, ciśnienie w magistrali olejowej ma być cały czas, a nie tylko z pedałem gazu w podłodze. Skoro miałeś silnik remontowany to pewnie smok może być zapchany od nadmiaru sylikonu, zdarza się. Mechanik co to robił powinien na swój koszt usunąć usterkę.
On39 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia Ja to wziolem z internetu ze chlopowi zniknol blad jak usunol smok.to nie pisał mój mechanik.. przekażęmu to .a jakie mogą być jeszcze przyczyny jak wyskakuje mi taki komunikat. Dziękuję Panu za odpowiedź ogólnie
Muskel1 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 7 minut temu, On39 napisał(a): Ja to wziolem z internetu ze chlopowi zniknol blad jak usunol smok.to nie pisał mój mechanik.. Siadaj pała
janusz75 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) najpierw zacznij od pomiaru ciśnienia oleju... bo to podstawa... w miejsce tego czujnika wkręć manometr i zmierz jakie jest faktycznie ciśnienie oleju (Ty albo mechanik) bo jeśli ten silnik ma usterkę mechniczną to musisz ją jak najszybciej usunąć... inaczej grozi Ci zatarcie jednostki!!! Edytowane 7 Stycznia przez janusz75
On39 Opublikowano 7 Stycznia Autor Opublikowano 7 Stycznia Przejechałem już tak z 1000km.ale odstawiam jutro do mechanika bo wylatuje do belgi
Rekomendowane odpowiedzi