Dzo-Dzo Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Po przyciemnianiu szyb radyjko zaczelo szelescic nie da sie sluchac , czy ktos z was zainstalowal antene zewnetrzna do radia ?? Jaka antena gdzie zrobic dziure i czy taka antena typu pletwa rekina zda ezgamin prosze o odpowiedz Pozdrawiam
areckid Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Sprawdz styki w podlaczeniu anteny radiowej, znajduje sie w tylnej szybie. Po podlaczeniu komputera powinienes mies komunikat o zlym styku anteny.
wojtas-audi Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czyli ktos Ci zje.al robote ... Moze nakleili folie a pozniej zerwali bo cos im nie pasilo ?? Przy zrywaniu foli czesto odchodzą wszystkie "paski" od ogrzewania i anteny
Gość rob Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czyli ktos Ci zje.al robote ... Moze nakleili folie a pozniej zerwali bo cos im nie pasilo ?? Przy zrywaniu foli czesto odchodzą wszystkie "paski" od ogrzewania i anteny niestety, taka może być prawda :twisted:
kaj82 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czyli ktos Ci zje.al robote ... Moze nakleili folie a pozniej zerwali bo cos im nie pasilo ?? Przy zrywaniu foli czesto odchodzą wszystkie "paski" od ogrzewania i anteny niestety, taka może być prawda :twisted: Zgadza sie u mnie koles ktory "sciemnial" wymieniał na swój koszt tylnią szybę wwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Dzo-Dzo Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Koledzy tylko ze jak mialem orginalne radyjko to chodzilo dobrze z ciemnymi szybami przy wymianie na inne radyjko zdechlo ( nie wiem moze slaba wzmacniacz antenowy a tym nowym radyjku) kurcze nie mam pojecia tylko cd dobrze odbiera a radio nie jest jakies kichowate tylko najnowszy JVC a instalowa ktos z was antene zewnetrzna ? bo wiem ze antena u nas w a4 jest w szybie tak
Dzo-Dzo Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2007 NO dziekuje bardzo kolego , mysle ze dam rade to zobaczyc a jak nie to mi pomozesz :-)
Gość spedyt Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 a jak nie to mi pomozesz :-) Oczywiście
adadur Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Może anteny nie trzeba wcale ruszać powiedz jakie miałeś radio dotychczas
Gość spedyt Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 adadur orginalne grało tylko po wymianie radyjko nie gra jak mialem orginalne radyjko to chodzilo dobrze z ciemnymi szybami przy wymianie na inne radyjko zdechlo ( nie wiem moze slaba wzmacniacz antenowy a tym nowym radyjku) kurcze nie mam pojecia tylko cd dobrze odbiera a radio nie jest jakies kichowate tylko najnowszy JVC
rafal_lublin Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Dzo-Dzo sprawdz to urzadzenie: http://www.allegro.pl/item181882508_adaptor_ant_sam_iso_din_vw_audi_0215.html moze to Ci jakos pomoze, na ktores aukcji byl opis tego urzadzania i gosc tam pisal ze fabryczne radia to maja a jak ktos zalozy nie ori radio to wlasnie to urzadzenie jest potrzebne zeby poprawnie dzialalo radio, ja sie na tym nie znam, pozdro
teetime Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 kolaga dobrze mowi, jesli wymieniasz radyjko to musisz miec adaptor to ci wzmocni sygnalik nieco i bedzie oki. Sam mialem taki problem ale 20 zl zalatwilo spraw i jest wszystko ok teraz. To jest banalna sprawa w kazdym salonie car hi-fi zrobia to od reki i zazwyczaj maja takie adaptery na miejscu.
adadur Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 jak byś był z okolicy byś mógł podjechać mam jeden separator "wolny" a tak poszukaj sobie drogie nie są. Problem polega na tym że oryginalne radio w antenowym przewodzie zapodaje napięcie na wzmacniacz, standardowe radia (poza Blaupunktem) tego nie posiadają i potrzebny jest separator - wpinasz to przy radiu szeregowo w przwód anteny a z tego odchodzi niebieski przewód który podpinasz odpowiedni (najczęściej niebieski) wychodzący z radia
dawajrapa Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 potwierdzam, mialem to samo u siebie przy zmianie radia- wrzucilem adaptor i gra muzyka. wiem ze to maly OT, ale- przywiozlem radio ze stanow (clarion) i tam jest jakos inaczej ze skala - nie ma parzystych koncowek tzn, leci nieparzyscie przy szukaniu stacji- np 95.1 ; 95.3 ; 95.5 und so weiter... radio zet w szczecinie nadaje np na 95.2 i mi juz nie sciaga- czy mozna to jakos przeprogramowac?
Dzo-Dzo Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 No to dzieki bardzo koledzy jade po ten separator tylko jestem troche przerazony tym ze kolesie w takim salonie car audio nie zalorzyli tego kicha namaxa bede musial tam jechac
adadur Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 niektóry radia mają możliwość zmiany na czestotliwości europejskie - zapytaj na forum elktrody
Rekomendowane odpowiedzi