Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przyciemniłem Szyby i radio przestało grać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przyciemnianiu szyb radyjko zaczelo szelescic nie da sie sluchac , czy ktos z was zainstalowal antene zewnetrzna do radia ?? Jaka antena gdzie zrobic dziure i czy taka antena typu pletwa rekina zda ezgamin prosze o odpowiedz Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdz styki w podlaczeniu anteny radiowej, znajduje sie w tylnej szybie. Po podlaczeniu komputera powinienes mies komunikat o zlym styku anteny.

Opublikowano

Czyli ktos Ci zje.al robote ... :rolleyes: Moze nakleili folie a pozniej zerwali bo cos im nie pasilo ?? Przy zrywaniu foli czesto odchodzą wszystkie "paski" od ogrzewania i anteny

Opublikowano
Czyli ktos Ci zje.al robote ... :rolleyes: Moze nakleili folie a pozniej zerwali bo cos im nie pasilo ?? Przy zrywaniu foli czesto odchodzą wszystkie "paski" od ogrzewania i anteny

niestety, taka może być prawda :twisted:

Opublikowano

niestety, taka może być prawda :twisted:

Zgadza sie u mnie koles ktory "sciemnial" wymieniał na swój koszt tylnią szybę wwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :bicz:

Opublikowano

Koledzy tylko ze jak mialem orginalne radyjko to chodzilo dobrze z ciemnymi szybami przy wymianie na inne radyjko zdechlo ( nie wiem moze slaba wzmacniacz antenowy a tym nowym radyjku) kurcze nie mam pojecia tylko cd dobrze odbiera a radio nie jest jakies kichowate tylko najnowszy JVC

a instalowa ktos z was antene zewnetrzna ? bo wiem ze antena u nas w a4 jest w szybie tak

Opublikowano

NO dziekuje bardzo kolego , mysle ze dam rade to zobaczyc a jak nie to mi pomozesz :-)

Opublikowano

Może anteny nie trzeba wcale ruszać powiedz jakie miałeś radio dotychczas

Opublikowano

adadur orginalne grało tylko po wymianie radyjko nie gra

jak mialem orginalne radyjko to chodzilo dobrze z ciemnymi szybami przy wymianie na inne radyjko zdechlo ( nie wiem moze slaba wzmacniacz antenowy a tym nowym radyjku) kurcze nie mam pojecia tylko cd dobrze odbiera a radio nie jest jakies kichowate tylko najnowszy JVC
Opublikowano

kolaga dobrze mowi, jesli wymieniasz radyjko to musisz miec adaptor to ci wzmocni sygnalik nieco i bedzie oki. Sam mialem taki problem ale 20 zl zalatwilo spraw i jest wszystko ok teraz. To jest banalna sprawa :) w kazdym salonie car hi-fi zrobia to od reki i zazwyczaj maja takie adaptery na miejscu.

Opublikowano

jak byś był z okolicy byś mógł podjechać mam jeden separator "wolny" a tak poszukaj sobie drogie nie są.

Problem polega na tym że oryginalne radio w antenowym przewodzie zapodaje napięcie na wzmacniacz, standardowe radia (poza Blaupunktem) tego nie posiadają i potrzebny jest separator - wpinasz to przy radiu szeregowo w przwód anteny a z tego odchodzi niebieski przewód który podpinasz odpowiedni (najczęściej niebieski) wychodzący z radia

Opublikowano

potwierdzam, mialem to samo u siebie przy zmianie radia- wrzucilem adaptor i gra muzyka.

wiem ze to maly OT, ale- przywiozlem radio ze stanow (clarion) i tam jest jakos inaczej ze skala - nie ma parzystych koncowek tzn, leci nieparzyscie przy szukaniu stacji- np 95.1 ; 95.3 ; 95.5 und so weiter... radio zet w szczecinie nadaje np na 95.2 i mi juz nie sciaga- czy mozna to jakos przeprogramowac?

Opublikowano

No to dzieki bardzo koledzy jade po ten separator tylko jestem troche przerazony tym ze kolesie w takim salonie car audio nie zalorzyli tego kicha namaxa bede musial tam jechac

Opublikowano

niektóry radia mają możliwość zmiany na czestotliwości europejskie - zapytaj na forum elktrody