Muskel1 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Ciężko powiedzieć. Jedno jest pewne, wartość popiołu nie pasuje nijak do przebiegu i nie znając historii pojazdu, ciężko jednoznacznie stwierdzić coś na podstawie przedstawionych danych.
Danko23 Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca 34 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Ciężko powiedzieć. Jedno jest pewne, wartość popiołu nie pasuje nijak do przebiegu i nie znając historii pojazdu, ciężko jednoznacznie stwierdzić coś na podstawie przedstawionych danych. Rozumiem. Pozostaje oddać auto do mechanika zeby to sprawdzić, tylko co on zrobi, poki nie wymontuje to nie zobaczy czy zapchany czy nie..
Muskel1 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Imnej 100% możliwości nie ma bez demontażu dpf. Można też pomierzyć wartości różnicy ciśnień przy różnych obciążeniach silnika. 1
Danko23 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca (edytowane) @Muskel1 dzisiaj sprawdziłem raz jeszcze na wolnych i juz nie rozumie, teraz pokazuje ze sie mieści w normie... Wymienilem czujnik na nowy i teraz jest tak: Edytowane 4 Marca przez Danko23
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Po wymianie czujnika należy przeprowadzić jego adaptacje, zrobiłeś tak?
Danko23 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca Tutaj na starym nagrałem. 20240304_142443.mp4
Danko23 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Po wymianie czujnika należy przeprowadzić jego adaptacje, zrobiłeś tak? Oj nie, jest gdzies instrukcja jak zrobić adaptacje?
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Sterownik silnika 01-> nastawy podstawowe-> adaptacja czujnika różnicy ciśnień.
Danko23 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca 18 minut temu, Muskel1 napisał(a): Sterownik silnika 01-> nastawy podstawowe-> adaptacja czujnika różnicy ciśnień. I tyle, zaadoptuje sie?
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Jeszcze w zależności od sterownika silnika, może być w nastawach podstawowych podpunkt "resetowanie wartości wyuczonych czujnika różnicy ciśnień" - ten podpunkt też trzeba będzie wybrać i aktywować naciskając na "start" podobnie jak pierwszy.
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Jak wejdziesz w nastawy podstawowe w sterowniku silnika, będzie zakładka, którą możesz otworzyć. Po otwarciu rozwinie się lista z możliwymi do wybrania czynnościami. Zrób zdjęcie i wstaw.
Danko23 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Jak wejdziesz w nastawy podstawowe w sterowniku silnika, będzie zakładka, którą możesz otworzyć. Po otwarciu rozwinie się lista z możliwymi do wybrania czynnościami. Zrób zdjęcie i wstaw.
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Być może jest to tym silniku w adaptacjach. Wyjdź z nastaw podstawowych i wejdź w adaptacje. Następnie zakładka i sprawdź czy tam jest.
Danko23 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Być może jest to tym silniku w adaptacjach. Wyjdź z nastaw podstawowych i wejdź w adaptacje. Następnie zakładka i sprawdź czy tam jest.
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Nie wiem dlaczego nie ma u Ciebie tego w nastawach podstawowych. U mnie jest to pozycja IDE00468.
Danko23 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Nie wiem dlaczego nie ma u Ciebie tego w nastawach podstawowych. U mnie jest to pozycja IDE00468. Na zapalonym moze bedzie? Czy to bez roznicy czy zaplon czy zapalony?
Muskel1 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Nie będzie. Najwidoczniej w tym sterowniku silnika nie ma tej możliwości, a czujnik RC z biegiem czasu sam się przyuczy.
Danko23 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie będzie. Najwidoczniej w tym sterowniku silnika nie ma tej możliwości, a czujnik RC z biegiem czasu sam się przyuczy. Ok pojezdze dzis i potem sprawdze. A widziales ten filmik na starym czujniku? Dzis pokazuje wartosci 8-10hp
Rekomendowane odpowiedzi