Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rezanie i montaż halogenów z polifta w zderzak przedliftowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

czy ktoś wie jaki jest kolor kabla ktory jest do halogenów w oryginalnej instalacji do lamp bosh z halogenem?

Opublikowano

bosch2valeo.jpg

Z tematu wymiany lamp na II lift, opisane są wszystkie kable prócz tego od halogenów. Także znasz kolory 7 przewodów, a ten ósmy jest właśnie od halogenów. Nic tylko maskę do góry i szukać tego kabla którego nie ma na schemacie :wink:

Opublikowano

chyba zielony lub zielony z bialym paskiem

Opublikowano

problem jest taki że kupiłem auto z przełożonymi lampami z polifta nie wiem czy w orginale było valeo czy bosh, jeden kabelek mam wolny prawdopodobnie bialy z zielonym paskiem więc wydaje mi się że to jest ten od halogenów. Zaoszczedziłbym dużo pracy jakbym mogł sie tylko wpiąć w orginalna instalacje.

Opublikowano

A masz w konsoli przycisk od halogenów? Jeśli tak to włącz je i sprawdź sobie miernikiem na którym kablu masz prąd we wtyczce:wink:

Opublikowano

Halo w ori lampach bylo rzadką opcją na europach z tego co sie orientuje, na skandynawach i angolach bylo w standardzie. Zejde rano to wam powiem kolor bo teraz... sy2e2eju.jpg:grin:

Wyklepane z klubowej wlepki za pomocą klepki.

---------- Post dopisany at 20:50 ---------- Poprzedni post napisany at 00:35 ----------

Kolor kabla w wiązce do halo to zielono - biały jest on tuż obok brązowej masy. :wink:

Opublikowano
A masz w konsoli przycisk od halogenów? Jeśli tak to włącz je i sprawdź sobie miernikiem na którym kablu masz prąd we wtyczce:wink:

przycisk mam ale też był zmieniany ponieważ mam całą konsole polift więc tak naprawde nie wiem co tam w środku jest grane. Miernikiem sprawdzałem ale bez żadnego skutku.

a musze skończyć bo zimno sie zaczyna robić i kratki przerobione już czekają na montaż :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Spotkałem się z fajną alternatywą dla oryginalnych świateł przeciwmgielnych - halogeny soczewkowe przeciwmgielne dostępne na allegro za ok. 70 zł - na zdjęciu może to tak dobrze nie wygląda, ale w rzeczywistości jest całkiem fajnie :wink:

Nie znam szczegółów dotyczących montażu, bo to nie moje auto (spotkane przypadkowo na parkingu).

3613457477.jpeg

C360_2013-10-16-17-34-24-581.jpg

C360_2013-10-16-17-40-43-963.jpg

Opublikowano

nie wygląda to dobrze

Opublikowano

Halogen czy co tam to pikuś. Można zamontować JAKIKOLWIEK. Najwazniejsza jest rzeźba kratek i ona robi robotę (lub nie robi jak w powyzszym przypadku).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jest jakis gwerty od tych halo ... heh sam nie ogarne takiej plasteliny a do przedliftowych kratek nie da sie tego spasowac zeby po oczach nie biło fuszerka yhh tragedia moje halo beda na deal za 100 zł :/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam szukam wszędzie informacji i może tu mi się uda ją znaleźć

wiecie może Panowie czy poliftowe hallo z kratkami i całym tym bajzlem będą pasowały do przedliftowej wersji? nie chcę nic rezać bo mam 2 lewe ręce do tego więc wolę wydać parę zł więcej i mieć gotowca ;)

Opublikowano

Nie będzie pasowało. Dlatego wszyscy albo rezają j.w. albo montują cały zderzak z polifta + ślizgi.

---------- Post dopisany at 06:33 ---------- Poprzedni post napisany at 06:30 ----------

i poprawka kolego slaviozo, Gwerty nie robi halogenów tylko przerabia lampy na bixy.

Opublikowano
wiecie może Panowie czy poliftowe hallo z kratkami i całym tym bajzlem będą pasowały do przedliftowej wersji?

Nie zastanowiło cię nawet przez chwilkę po co ludzie kombinowali by pod górkę, gdyby można po prostu zamontować reflektory? :wink:

Opublikowano

No to może powiem dla czego nie pasują: poliftowe kratki są większe.

Opublikowano

cholera... a czy w ogóle przedlifty miały hallo? bo jak coś to poszukam poszperam i coś może uda mi się upolować

Opublikowano

Przedlifty miały opcję przednich lamp halogenowych ale były to lampy montowane w reflektorach przednich a nie osobne światła w zderzaku tak jak w polifcie.

Opublikowano
cholera... a czy w ogóle przedlifty miały hallo? bo jak coś to poszukam poszperam i coś może uda mi się upolować

hallo z wersji us

Opublikowano

ok dzięki przeglądam własnie ebaja i echo a dużo jest zabawy z zamontowaniem poliftowego zderzaka? bo już mi taka myśl świta w głowie bo z tego co się orientuję to takie elementy jak lampy i kilka innych elementów karoserii śmiało można montować bez specjalnego przerabiania tych części

Opublikowano

Inne mocowania i inne błotniki z tego co kojarzę, zderzak nie będzie idealnie przylegać do błotnika.