Doniu_94 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Log-AD-WAUZZZF43HA152353-189020km.txt Witam Przestało działać otwieranie bagażnika gestem nogi po odczytaniu blędów mm błąd czujnika 2 otwierania tylnej klapy. wrzucam pełen auto scan moze ktoś miał taki przypadek. Audi A4 B9 (DETA). Pozdrawiam
Doniu_94 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca Czujnik w sensie ten sterownik co jest pod zderzakiem ?
janusz75 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca (edytowane) miałem ten sam problem... w moim przypadku winnym okazał się czujnik/sterownik, ten umieszczony pod zderzakiem... okazało się również, że jest to znany problem firmie Audi... a dokładniej "niewłaściwe oprogramowanie" co zostało opisane w HST... na całe szczęści Audi partycypowało (mówię o moim przypadku) 70% w cenie części - nowego sterownika... nie pamiętam już ile zapłaciłem za te dodatkowe 30% oraz robociznę... ale nie były to "duże" pieniądze... tak więc, najpierw sprawdź wizualnie wiązkę tego czujnika to co pisał Ci kolega Muskel1 (pod zderzakiem z lewej strony) i jeśli z nią będzie wszystko Ok, to zalecam udać Ci się do ASO... i jeśli po kodzie błędu "podejdzie pod HST" to masz dużą szansę ta tzw. "dobrą wola" producenta... Edytowane 13 Marca przez janusz75
Doniu_94 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca Ja już ten sterownik wymienialem rok temu i do tej pory wszystko działało. Ale będę miał to na uwadze zrobi się cieplej będę patrzał co się tam mogło wydarzyć
Rekomendowane odpowiedzi