audi1.8cjeb Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Witam mam problem odnośnie jakie paliwo lać do silnika 1.8 tfsi 170 km Cjeb. Auto zostało sprowadzone z Niemiec na baku mam nalepkę 91/95 ron ale jak rozkodowałem Vin z wyposażenia pokazało mi 98 ron i teraz mam dylemat co tankować. Na zdjęciu poniżej widać zapis jakość paliwa 98 ron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Wystarczy 95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archiwum Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca tankuj to co na wlewie paliwa czyli 95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audi1.8cjeb Opublikowano 3 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 10 godzin temu, Archiwum napisał(a): tankuj to co na wlewie paliwa czyli 95 Rozkodowałem też Vin poprzez aso audi i tam też jest napisane 98 w takim razie dlaczego inaczej jest na baku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca To lek 98 jak będziesz przez to lepiej spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Langista Opublikowano 3 Czerwca Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Niby do tfsi zalecają 98 bo pomaga to ograniczyć nagar w kolektorze ssącym, jak zalejesz 95 to tłoka nie urwie, zwyczajnie zrobisz mniej km na tym paliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi